Příspěvky uživatele - 1.251

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jak poznám stromek jabloně - zákrsek?, 8.12.2006
Jedna věc je prodej, tam skutečně rozhoduje ta výška těch větviček. Druhá věc je podnož a co to potom udělá na zahradě. Když tam je vzrůstná podnož, třeba A2 nebo dokonce semenáč, tak ta jabloň se sice může každý rok řezat na zákrsek na 1,5... celý příspěvek >
Sázení nového stromku na místo starého, 8.12.2006
Tradované řešení u nás je nedávat na místo stejný druh. Když tam byla švestka, tak tam nesmí jít švestka nebo ryngle, ale jabloň nebo hrušeň. A naopak.  Pod stromek jako výživa se do jámy dávalo tak kilo starých kostí, co se válely nějakou dobu... celý příspěvek >
Poradťe - řez jabloně, 8.12.2006
No já bych řekl, že když se sníží kompletně koruna do výšky naznačené čárou, tak z toho stromu moc nebude. Mně připadá z fotky, že ta jabloň je naroubované na dost vzrůstné podnoži a při tak velkém snížení o polovinu a víc se bude snažit hlavně... celý příspěvek >
Meruňka z pecky, 7.10.2006
no já nevím, u nás je nevhodná těžká půda na meruňky, takže koupené meruňky pár let rostou, dorostou do 2-3 metrů, pak začnou trpět mrtvicí a další asi 3 roky postupně odumírají a zmenšují se, až zase z toho není nic, jen suchý pařízek. Z pecky by to... celý příspěvek >
Lze nyní prořezat starou jabloň?, 7.10.2006
letos bylo a je pořád silné sucho (na Severní Moravě) , spousta jabloní má letos velice malé plody. I když hodně sladké.
Řasy v jezírku, 2.10.2006
Taky mám jezírko, taky jsem měl ze začátku pár let  problémy se řasami, ty byly později sežrány nějakým růžovým vodním hmyzem a ten zase později zmizel sám od sebe. Nyní je jezírko čisté bez jakéhokoliv zásahu, v jezírku žijou larvy vážek a... celý příspěvek >
Líska obecná - skoro bez ořechů, 2.10.2006
Jestli tam ořechy byly a teď na podzim záhadně zmizely, nejspíš je to práce veverek. Pokud je zahrada trochu hustší, aby mohly většinu cesty putovat po stromech.
Lis na ovoce, 2.10.2006
To se už pak můžou rovnou lisovat celá jablka, aby nic neprocházelo přes koš. Ne, vážně, jablka i rozemletá na jemno jsou pořád pro tekutý mošt průchodná a čím jemněji rozemletá, tím víc moštu se z nich dostane. Je jen třeba nepostupovat podle vzoru... celý příspěvek >
Habr obecný přímo z lesa, 1.10.2006
To asi bude menší problém, habr je považován za plevelnou dřevinu, nyní s nástupem majitelů soukromých lesů a využívání takového dřeva na topení je vesměs z lesa vyřezáván.
Špendlíky či ryngle?, 1.10.2006
Špendlíky už tady byly vysvětleny, ale ryngle je něco jiného. Jsou to renklódy, třeba renklóda zelená a ty by měly jít koupit běžně v zahradnictví. Jsou tolerantní k šarce a dobře se roubují třeba na odkopek švestky domácí nebo rovnou na nějaký... celý příspěvek >
Uskladnění hroznů, 1.10.2006
Ustřihnout s 20 cm výhonku a pokud máte studni, tak zavěsit dovnitř nad vodu. Ale v praxi nevyzkoušeno, u nás se těch pár hroznů dříve sní. Asi to  musí být vyzrálé hrozny nenáchylné k plesnivění.
Množení a ujmutí, 1.10.2006
Na křížení jsem zapomněl. Ale asi záleží, jak jsou v okolí frekventovány švestky domácí a jiné. Momentálně mám na zahradě snad asi 15 švestek domácích ještě z doby, kdy šarka neřádila, dvě zelené renklódy, jednu jinou renklódu a mirabelky. Vzhledem k... celý příspěvek >
Lis na ovoce, 1.10.2006
Silnější bavlněné nebo lněné plátno o trošičku více než na košili. Dnešní trička jsou aušusy, všichni se ženou za cenou a tak zeslabili materiál
sršně, 24.9.2006
zdravím. Sršni se nerojí. Někdy v srpnu nebo v září vychová hnízdo oplozené samičky, ty se rozletí a zimu přežívají někde v štěrbinách. V této době do zimy sršní hnízdo už víceméně přežívá jen ze setrvačnosti a do mrazů obyčejní sršni zahynou. Na... celý příspěvek >
Naruší ořešák kořeny základy domu?, 24.9.2006
Pod ořešákem nám prosperují šeřík, sněženky, kapradina a česnek medvědí (pozor, přemnožuje se). Trochu dál jeřáb ptačí, hroznové víno a švestka. V blízkosti je i třešeň, ta ale nějak moc trpí klejotokem.
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika