|
Příspěvky uživatele - 1.251
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jak poznám stromek jabloně - zákrsek?, 8.12.2006 Jedna věc je prodej, tam skutečně rozhoduje ta výška těch větviček. Druhá věc je podnož a co to potom udělá na zahradě. Když tam je vzrůstná podnož, třeba A2 nebo dokonce semenáč, tak ta jabloň se sice může každý rok řezat na zákrsek na 1,5... celý příspěvek > |  | Sázení nového stromku na místo starého, 8.12.2006 Tradované řešení u nás je nedávat na místo stejný druh. Když tam byla švestka, tak tam nesmí jít švestka nebo ryngle, ale jabloň nebo hrušeň. A naopak. Pod stromek jako výživa se do jámy dávalo tak kilo starých kostí, co se válely nějakou dobu... celý příspěvek > |  |
|  | Poradťe - řez jabloně, 8.12.2006 No já bych řekl, že když se sníží kompletně koruna do výšky naznačené čárou, tak z toho stromu moc nebude. Mně připadá z fotky, že ta jabloň je naroubované na dost vzrůstné podnoži a při tak velkém snížení o polovinu a víc se bude snažit hlavně... celý příspěvek > |  | Meruňka z pecky, 7.10.2006 no já nevím, u nás je nevhodná těžká půda na meruňky, takže koupené meruňky pár let rostou, dorostou do 2-3 metrů, pak začnou trpět mrtvicí a další asi 3 roky postupně odumírají a zmenšují se, až zase z toho není nic, jen suchý pařízek. Z pecky by to... celý příspěvek > |  | Lze nyní prořezat starou jabloň?, 7.10.2006 letos bylo a je pořád silné sucho (na Severní Moravě) , spousta jabloní má letos velice malé plody. I když hodně sladké. |  | Řasy v jezírku, 2.10.2006 Taky mám jezírko, taky jsem měl ze začátku pár let problémy se řasami, ty byly později sežrány nějakým růžovým vodním hmyzem a ten zase později zmizel sám od sebe. Nyní je jezírko čisté bez jakéhokoliv zásahu, v jezírku žijou larvy vážek a... celý příspěvek > |  | Líska obecná - skoro bez ořechů, 2.10.2006 Jestli tam ořechy byly a teď na podzim záhadně zmizely, nejspíš je to práce veverek. Pokud je zahrada trochu hustší, aby mohly většinu cesty putovat po stromech. |  | Lis na ovoce, 2.10.2006 To se už pak můžou rovnou lisovat celá jablka, aby nic neprocházelo přes koš. Ne, vážně, jablka i rozemletá na jemno jsou pořád pro tekutý mošt průchodná a čím jemněji rozemletá, tím víc moštu se z nich dostane. Je jen třeba nepostupovat podle vzoru... celý příspěvek > |  | Habr obecný přímo z lesa, 1.10.2006 To asi bude menší problém, habr je považován za plevelnou dřevinu, nyní s nástupem majitelů soukromých lesů a využívání takového dřeva na topení je vesměs z lesa vyřezáván. |  | Špendlíky či ryngle?, 1.10.2006 Špendlíky už tady byly vysvětleny, ale ryngle je něco jiného. Jsou to renklódy, třeba renklóda zelená a ty by měly jít koupit běžně v zahradnictví. Jsou tolerantní k šarce a dobře se roubují třeba na odkopek švestky domácí nebo rovnou na nějaký... celý příspěvek > |  |
|  | Uskladnění hroznů, 1.10.2006 Ustřihnout s 20 cm výhonku a pokud máte studni, tak zavěsit dovnitř nad vodu. Ale v praxi nevyzkoušeno, u nás se těch pár hroznů dříve sní. Asi to musí být vyzrálé hrozny nenáchylné k plesnivění. |  | Množení a ujmutí, 1.10.2006 Na křížení jsem zapomněl. Ale asi záleží, jak jsou v okolí frekventovány švestky domácí a jiné. Momentálně mám na zahradě snad asi 15 švestek domácích ještě z doby, kdy šarka neřádila, dvě zelené renklódy, jednu jinou renklódu a mirabelky. Vzhledem k... celý příspěvek > |  | Lis na ovoce, 1.10.2006 Silnější bavlněné nebo lněné plátno o trošičku více než na košili. Dnešní trička jsou aušusy, všichni se ženou za cenou a tak zeslabili materiál |  | sršně, 24.9.2006 zdravím.
Sršni se nerojí. Někdy v srpnu nebo v září vychová hnízdo oplozené samičky, ty se rozletí a zimu přežívají někde v štěrbinách. V této době do zimy sršní hnízdo už víceméně přežívá jen ze setrvačnosti a do mrazů obyčejní sršni zahynou. Na... celý příspěvek > |  | Naruší ořešák kořeny základy domu?, 24.9.2006 Pod ořešákem nám prosperují šeřík, sněženky, kapradina a česnek medvědí (pozor, přemnožuje se). Trochu dál jeřáb ptačí, hroznové víno a švestka. V blízkosti je i třešeň, ta ale nějak moc trpí klejotokem. |  |
 |
|
|
|