|
Příspěvky uživatele - 1.251
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Roubování, 11.1.2007 Rubování za kůru je možné s úspěchem použít jen cca týden - 2-3 týdny na jaře, kdy má stromek dost mízy, liší se to od druhu stromku. Kdy se kůra hladce odloupne od dřeva. Po zbytek času je na většinu druhů nejsnažší roubování na sedélko, sice... celý příspěvek > |  | Dutina v jabloni ve které se drží voda, 11.1.2007  Já bych ještě doplnil. Shnilé dřevo, které tam v dutině je, bych dle možností vyškrábal, to taky nasává vlhkost a zespodu směrem do kmene nahoru bych do dutiny udělal ještě druhý otvor zespodu, který by jednak s horním otvorem provětrával a... celý příspěvek > |  |
|  | Hryzec, 9.12.2006 Je ověřeno, že hryzec přednostně, co se týká jabloní, likviduje jabloně na málo vzrůstných podnožích určené pro zákrsky. Vzrůstné podnože určené pro vyšší tvary mu tolik nechutnají. Taky mu příliš nevyhovuje obdělávaná půda. Pokud je na... celý příspěvek > |  | Naklepávač na kosu, 9.12.2006 Seču zahradu na seno a pro králíky, tak asi 1000 metrů a na to mi stačí můj naklepávač značky KL a Divko. Naklepávám tak dvakrát za rok a trvá mi to tak půl hodiny. Nějaké elektrické hračky na naklepání by byly zajímavé, ale připadá mi, že... celý příspěvek > |  | destilační přístroj, 9.12.2006 Obecně se uvádí, že nejlepší destilát je, když kvašení zrovna skončí. Když se to nechává déle, žádný další alkohol už tam nepřibude, ale protože kvas je živý a je v něm směs plno dalších organismů, pokračuje rozklad ovoce, rozklad samotných kvasinek... celý příspěvek > |  | smímač hladiny vody, 9.12.2006 Pokud by stačily stupně, ne plynulé měření, třeba 10, udělal bych na tyči 10 pevných kontaktů umístěných v příslušných výškách. Kontakty z nějakých kusů nerezového plechu připojené na nějaké kvalitně izolované káblíky a místo připojení kvalitně... celý příspěvek > |  | jak osadit svah nedostupný k sekání, 9.12.2006 Já seču kosou, takže svah nedostupný k sekání pro mě neexistuje. I obyčejná elektrická sekačka taky zvládne i svah.
Ale vážně, ono asi vždy se bude třeba o tu plochu nějak starat. Představuji si, že je to prostor třeba mezi plotem Vašeho... celý příspěvek > |  | Strihani vinne revy, 9.12.2006 Já stříhám výhonky bez hroznů a v rozumném množství jednak před opadem listí pro králíky, potom na podzim před mrazy občas předstříhnu tak, aby zůstal asi 20 cm dlouhy pahýl, protože mrazy dřevo v okolí čerstvé řezné rány mohou poškodit,... celý příspěvek > |  | Řez stříbrného smrku, 9.12.2006 No letos už je pozdě ho někomu nabídnout a jen tak že bych ho fiknul a to chvojí pak zlikvidoval nebo třeba použil na zakrytí rostlin, na to je moc pěkný. Akutní nebezpečí nehrozí, takže to není třeba. Asi ho někomu nabídnu na vánoce příští rok, když... celý příspěvek > |  | Strihani vinne revy, 9.12.2006 U stříhání na hlavu záleží, na jak dlouhém dřevu ta hlava je. Na krátkém dřevu je hned nad zemí a potom asi jsou ty výhonky od bláta. Ale taky může být hlava na středním dřevu tak 1 - 1,20 m vysoko nebo na vysokém dřevu. Nízké dřevo se... celý příspěvek > |  |
|  | Přesazení mírně vrostlého ořechu od studny, 9.12.2006 Dva metry vysoký ořešák by se ještě mohl přesadit přímo. Musí se vykopat co největší část nepoškozených kořenů, což u studny, kde bude plno kamenů, nemusí být jednoduché a potom zkrátit radikálně tu korunu. Aby se snížil výpar vláhy kůrou přes... celý příspěvek > |  | roubování lípy, 8.12.2006 Ty úzké hluboké květy... to asi lípa nebude. Jinak tuším lípa stříbrná je částečně jedovatá pro včely a jiný hmyz, buhužel je taky odolná městským exhalacím a proto se ve městech hromadně vysazuje.
Lípa se musí roubovat ze stromu na strom,... celý příspěvek > |  | Jak prořezat starou hrušeň?, 8.12.2006 Staré odrůdy hrušní rostoucí na velkých stromech se snad ani neřezaly. Takže bych odstraňoval hlavně suché, schnoucí a polámané větve. Maximálně nějaké větve dovnitř koruny, které plodí znatelně menší a pomaleji dozrávající plody než jsou ty na... celý příspěvek > |  | Stěny z jabloní, 8.12.2006 Mám pocit, že jestli si někdo myslí, že to bude krásná neprůhledná zelená stěna a ještě na ni budou vyrůstat kvalitní jabka, tak se mýlí. Buď to bude neprůhledná stěna, na ni by se asi dobře hodily nějaké okrasné jabloně s nejedlými malými jablky a... celý příspěvek > |  | Mně neznámé onemočnění jabloně, kdo poradí?, 8.12.2006  Popis mně připomíná, kdysi jako hodně mladý a hloupý jsem donesl k jedné jabloni a zasadil tam trs václavek. Ty asi dva, tři roky vegetovaly, pak uhynuly, ale ta jabloň pak asi 10 let jevila podobné příznaky, než se potom vzpamatovala. |  |
 |
|
|
|