Příspěvky uživatele - 1.251

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Strihani vinne revy, 3.3.2007
Co se týká vlastního stříhání, něco už bylo uvedeno výše a pro další informace bude nejlepší se podívat do literatury nebo požádat známého, který to ví, aby to na místě ukázal. Co se týká množství ponechaných hroznů, závisí to na hodně věcech. ... celý příspěvek >
Krtek - a je to - rekapitulace, 3.3.2007
Toto je pro inspiraci. Jak se u nás objevil krtek, připravil jsem si hadici a sklenici od okurek. Jak se objevil čerstvý krtinec, pustil jsem vodu hadicí do nory. Voda zaplavovala a bortila chodbu a krtkovi nezbylo nic jiného než hrabat pořád dál,... celý příspěvek >
Kalač, 3.3.2007
No abyste plnou silou tloukl kalačem do masivního železa, musela by být ta kladívková část silná aspoň dva centimetry. A možná ani to by nestačilo. A to by byl ten kalač tak těžký, že by to zase při štípání dřeva vadilo.  Jestli máte... celý příspěvek >
destilační přístroj, 3.3.2007
Je třeba říct, že jednoduché pálení systém kotel chladič už z principu alkohol z kvasu a od nežádoucích příměsí nijak zvlášť neodděluje. Hlavně při druhém pálení je množství předkapu určováno spíše množstvím nežádoucích nízkovroucích příměsí a stejně... celý příspěvek >
kultivátor, 3.3.2007
Mě zaujal někdy v roce 1998 elektrický kultivátor na pohon elektrickou vrtačkou, který tehdy vyráběl VOP (Vojenský opravárenský podnik) Nový Jičín v rámci nějakého doplňkového programu.  Měl stát okolo 3500. když jsem se rozhoupal a zajel tam,... celý příspěvek >
Stará sláma, 3.3.2007
Sláma se dobře kompostuje, když se během prvního sněžení rozháže v tenké vrstvě po zahradě a po státí sněhu z trávníku pohrabe. Tím se naočkuje mikroorganismy a stopami půdy.  Shrabaná ve vrstvě 5 - 10 cm a zaházená tak 10 - 15 cm hlíny je... celý příspěvek >
zemní vrták, 25.2.2007
20 cm je na ruční vrtání skutečne moc a musí to být kvalitní prakticky šroub. Ale takový vrták, co jsem popisoval výše udělaný z toho kusu plechu , mám doma v průměru tuším 12 cm a pro ruční vrtání úplně stačí. používal jsem ho třeba pro... celý příspěvek >
žampiony, 25.2.2007
Já mám zkušenosti, že žampióny jsou velice citlivé na škodlivé plísně a bakterie.  Pokud nemáte možnost ten sklep udržovat v čistotě a pravidelně desinfikovat, ani je ve větším množství na prodej nezkoušejte, kromě toho má tady být přebytek... celý příspěvek >
Jaká odrůda ořešáku do vyšších poloh, 25.2.2007
Ještě pro upřesnění, třeba vloni po té tuhé zimě tady na severní Moravě sníh zmizel pozdě a mrazy se rovnou překlopily do teplého jara, takže pytle ořechů tady ve výšce 330 metrů nad mořem loni byly . Stejně jako předloni. Jinak... celý příspěvek >
Jaká odrůda ořešáku do vyšších poloh, 25.2.2007
Možná než kupované polopapírky by bylo vhodnější sehnat sazenici nebo ořechy kameňáky, to znamená ty malé drobné, ty by mohly být odolnější. Jinak vlašské ořechy tady rostou až poměrně vysoko do hor, možná jako stromy mrznou i méně než v nížině,... celý příspěvek >
Pozor na hyper..., 25.2.2007
Zřejmě je myšleno to, že sazenice jsou kolikrát týdny uloženy někde v prodejní hale pod prakticky umělým osvětlením a i v zimě v teplotě 20 st C, takže jsou rozrašené, zchoulostivělé nebo přímo zaschlé a nasazení venku na zahradu už nemusí... celý příspěvek >
Česnek medvědí - Allium ursinum, 24.2.2007
Možná je chráněný, ale v lesích, kde je, zahluší všechny ostatní nízké rostliny. Nevidím žádný etický problém si v dubnu květnu vytypovat, kde takhle roste a na podzim se tam vypravit a třeba kovovou špachtlí vyrýt nějaké hlízy. Jsou to... celý příspěvek >
Česnek medvědí - Allium ursinum, 24.2.2007
Pokud vysadíte česnek medvědí pod stromy a necháte ho vykvést a hlavně listy nesekáte, bude růst a množit se sám a to velice rychle.
destilační přístroj, 21.2.2007
Metanol  by se měl katalytickým působením mědi, ze které má být správná destilační kolona, rozkládat na dráždivý acetaldehyd a z velké části z pálenky zmizet.  Proto se má pálenka po vypálení nechat nějaké dny větrat, aby zjemněla,... celý příspěvek >
prořezání hrušně, 21.2.2007
Zemní vrták nic není. Kruh z plechu tloušťky okolo 2 milimetry a příslušného průměru se rozstříhne na jedné straně do středu  a vyhne a ve středu se navaří na trubku půlcoulku příslušné délky, na kterou se na druhé straně  navaří... celý příspěvek >
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika