|
Viac odrod na jednom strome, 12.9.2009 Jo, už jsem to pochopil.
Pokud přeroubovávat, tak jen jednou odrůdou. Možná ale bude jednodušší stromky vykopat a zasadit nové.
Kolik jablek vyroste na jednom stromě? |
 |
Viac odrod na jednom strome, 12.9.2009 Nerozumím problému.
Máte 10 stromků a na každém chcete mít tři odrůdy? Proč?
M27 je trpasličí podnož. Doufám, že máte stromky alespoň u pevných kůlů.
Při výsadbě je třeba brát v potaz opylovací poměry (pokud nejsou v okolí jiné odrůdy). |
 |
|
 |
Jak a kdy ořezat meruňku - rada úplnému začátečníkovi, 17.8.2009 O.k.. díky, konečně se mi povedlo umístit stejný dotaz ohledně jabloní.
Tam by se mi taky nějaká ta rada hodila. |
 |
Jak a kdy mám ořezat jabloně?, 17.8.2009  Prosím o radu jak a kdy řezat Jabloně na přiložené fotograii.
Zahradu jsem získal před 14 dny a z odborné literatury, kterou jsem sehnal nejsem moc moudrý.Neznám ani stáří stromků a stejný problém mám i s broskvoní a meruňkou (dotaz... celý příspěvek > |
 |
Jak a kdy ořezat meruňku - rada úplnému začátečníkovi, 16.8.2009 Děkuji za reakce a rady, bohužel jsem spíše úplný neznalec než začátečník a nevyznám v odborné terminologii a potřeboval bych to vysvětlit blíže a jednodušeji.
Pod pojmem letorosty si tak představuji všechny letos narostlé konce větví.
Měl... celý příspěvek > |
 |
Jak a kdy ořezat broskvoň, 16.8.2009  Prosím o radu jak a kdy řezat broskvoň na přiložené fotograii.
Zahradu jsem získal před 14 dny a z odborné literatury, kterou jsem sehnal nejsem moc moudrý.Neznám ani stáří stromku a stejný problém mám i s meruňkou a jabloněmi (dotaz... celý příspěvek > |
 |
Jak a kdy ořezat meruňku - rada úplnému začátečníkovi, 16.8.2009  Prosím o radu jak a kdy řezat meruňku na přiložené fotograii.
Zahradu jsem získal před 14 dny a z odborné literatury, kterou jsem sehnal nejsem moc moudrý.Neznám ani stáří stromku a stejný problém mám i s broskvoní a jabloněmi (dotaz bude umístěn v... celý příspěvek > |
 |
Škůdce na jabloni, 16.8.2009 Tak ještě jednou obnovím toto téma.Včera jsem pokácel další napadený strom, v pořadí zatím druhý a zřejmně ne poslední.Příznaky podobné, opadávající jakoby roztrhaná kůra a pod ní opět známe provrtané cestičky.Kolem těchto dírek poletovaly malé černé... celý příspěvek > |
 |
Křovinořez Honda - 4takt, 24.7.2009 Dobrý den, Hondu můžu vřele doporučit, jsem sice žena, ale pracuji s tímto strojem v lese. jde pohodově, zvládnu to uplně v pohodě, baví mě to a pokud něco tak se uvolní maximalně matka dole na kotouči a jednou se mi ucpal filtr. Ale je to 4... celý příspěvek > |
 |
Jahody ze semen, 21.5.2009 Koupil jsem semena stáleplodících jahod GRANDIAN F1 (v sáčku bylo 12 semínek - vzešla polovina). Vypiplal jsem je do současné výšky cca 10 cm. Jahody mají krásná srdéčka, jsou to silné zdravé rostlinky, ale mrchy n e k v e t o u! Protože z počátku... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Odstranění vrstvy listí ze zahrady po zimě, 16.11.2008 Myslím že by pomohl zametací kartáč k traktůrku nebo Vari-systému.Samozřejmně je neekonomické toto hned kupovat, existují i půjčovny zahradní techniky. |
 |
škůdce na jabloni, 28.10.2008 Zde mám ještě odpověď od "českého zahrádkářského svazu"
Autor: Josef Zavřel 2008-10-24 16:59:16 1759
Dobrý den.Váš přítel-sadař má bohužel pravdu.Těch drtníků, drvopleňů a jim podobných druhů je celá řada a drtník ovocný je v sadech jak... celý příspěvek > |
 |
škůdce na jabloni, 23.10.2008 Nevím, jak se dostal na mou zahradu, ale sadař se mne ptal jestli nebydlím u lesa.Odpověděl jsem že ano, mám nejbližší les asi 300metrů, jinak celá vesnice je obklopena lesem.Můžeme si jen přát krutou zimu aby takovéhle potvůrky zmzli. |
 |
škůdce na jabloni, 23.10.2008  Tak s jedním stromem jsem se dnes rozloučil (ten s tím ožraným kmenem) a pokácel a rozřezal, teď ho jenom postupně spálím v kotli.Větve proženu drtičem a také spálím.Druhý strom se pokusím zachránit, je na tom o něco lépe.Jinak ty housenky co jsem... celý příspěvek > |
 |
škůdce na jabloni, 21.10.2008 Jenom upřesním že toto zvířátko je hodně rychlé v likvidaci, od včerejšího dne jsem objevil na další větvi takto opadanou část kůry.Jak tak nad tím přemýšlým tak celkem pravidelně seču trávník a něčeho takového bych si určitě všiml, asi měsíc jsem... celý příspěvek > |
 |