|
Příspěvky uživatele - 163.222
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Po jak dobe lze jeste ucinne pouzit jiz namichany postrik (signum), 8.4.2016 Zdravim, vedel by nekdo po jake dobe lze jeste pouzit jiz pripraveny postrik (namichany v postrikovaci). Jedna se o signum, ktere jsem minuly vikend pouzil do merunek pri pocatku kveteni. Nejak jsem to prehnal, takze mi ho dost zbylo a zvazuji jeho... celý příspěvek > |  | Pevne hnojivo pro broskvone pro snizeni chlorozy, 15.10.2015 Tak uvidime jak se to vyvine. Jamy jsem vykopal pomerne velkoryse a v nich vymenil vetsi cast zeminy. Pokud se broskvonim vylozene nebude darit i pres hnojeni, tak nasadim jine na vhodnejsich podnozich (misto jeste mam), nebo se na ne vykaslu uplne.... celý příspěvek > |  |
|  | Pevne hnojivo pro broskvone pro snizeni chlorozy, 14.10.2015 Diky za vsechny reakce, hnojeni necham tedy az na jaro dle vyse uvedenych pripominek a uvidime. Jinak je to samozrejme presne tak jak je zmineno vyse, vsechny broskvone jsou na BSB1 (mela by snaset vic vapniku) a puda je jilovitejsi a vedel jsem, ze... celý příspěvek > |  | Pevne hnojivo pro broskvone pro snizeni chlorozy, 13.10.2015 Dobrý den,
nevěděl by někdo jaké pevné hnojivo zapracovat v přestihu do půdy pro snížení příznaků chlorózy u broskvoní? Mám vyzkoušeno, že se chloróza dá udržet v rozumných mezích aplikací listového hnojiva v průběhu vegetace (napr. fytovit) -... celý příspěvek > |  | Choroba neznámé jabloně, 1.9.2015 Díky za oba názory. Mrazík bych asi vyloučil, vada plodů se objevila poměrně pozdě. Nevím přesně jak je to myšleno s tím tlakem (jestli je myšlena studená postřiková kapalina, nebo tlak kapaliny za tryskou - používám zádový postřikovač solo... celý příspěvek > |  | Odrůda révy Solaris, 3.10.2014 Uvažuji o výsadbě odrůdy Solaris, ale zatím mám špatné zkušenosti s rannými odrůdami (třeba Iršaj) - většinou je "sklidí" vosy, letos i ptáci, navíc dvakrát po sobě byl mokrý podzim a měkké ranné bobule (s tenkou slupkou) praskaly a hnily. ... celý příspěvek > |  | Pěstování jehličnanů ze semen, 1.4.2011 Dobry den,
ano, plne souhlasim s timto postupem. Muzeme tomu rikat treba prirozena stratifikace v domacich podminkach. Je daleko prirozenejsi nez uchovavani semen v lednicce. Hodne stesti.
P. K. |  | Pěstování jehličnanů ze semen, 23.3.2011 Dobry den,
semena je dobre vysevat priblozne v dubnu az kvetnu Osobne mam dobrou zkusenost s vysevem v 1 polovine dubna. Staci namichat dobry substrat coz je vetsinou raselina + pisek v pomeru 1:1 a udrzovat lehce vlhky. Po vzejiti muzete... celý příspěvek > |  | Aplikace Bofix po sekání, 13.7.2010 Urcite pred sekanim, pak necham travu o malinko vic narust abych hned neposekal i plevel a hotovo. Ta doba je urcite individualni u kazdeho travniku... |  | Pěstování jehličnanů ze semen, 24.3.2010 Dobry den,
no vidite, jak se dilo krasne dari. Ja jsem o vikendu pohledal ty svoje semenacky na zahrade. Bylo na nich v zime vic nez 60 cm snehu. Prezily to vsechny (Pinus silvestris, Pinus nigra, Picea abies, Picea omorika, Pseudotsuga menziesii).... celý příspěvek > |  |
|  | Odstranění strarého bezu, 24.3.2010 Dobry den,
ano, myslim, ze toto reseni je nejrychlejsi se zcela jasnym koncem pro koreny cerneho bezu. V prispevku nize pani zminovala horkou vodu. Domnivam se, ze pokud jsou koreny narostle primo u stavby neni horka voda tim... celý příspěvek > |  | Pinus monophylla, 20.1.2010 Dobry den,
mam dojem, ze jsem zahledl tuhle borovicku v nabidce u Kastnera (bambuscentrum). Pripadne zkuste kontaktovat zahradnictvi Holata (Ledec nad Sazavou) nebo Klub pestitelu rostlin (kpr.eu). Hodne stesti.
Pavel Kotik |  | Pěstování jehličnanů ze semen, 20.1.2010 Dobry den,
dobrou zkusenost mam s pripravkem Previcur 607. Pusobi proti pudnim i listovym chorobam zpusobenych plisnemi. Je urcen pro pouziti v zelenine, okrasnych rostlinach i drevinach. Pri vysevu roztokem zalejte pudu... celý příspěvek > |  | Tráva zasetá 3 měsíce - kde je chyba?, 5.1.2010 Dobry den,
pisete, ze mate na nekterych mistech travu, ktera roste rychleji a je pekne zelena. Pripisoval bych to spatne zemine. Myslim, ze firma, ktera zakladala travnik si s tim moc prace nedala a takhle to dopadlo. Ale verim tomu, ze se travnik... celý příspěvek > |  | Pěstování jehličnanů ze semen, 5.1.2010 Dobry den,
ja bych nerekl, ze je neco spatne. Predne je potreba mit dobry substrat, smichat raselinu s piskem. Substrat musi byt lehce vlhky, ne mokry. Jakmile rostlinky vzejdou a maji cca 2 cm, tak prestavam zalevat a rosim. Ale pozor na plisne, ty... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|