|
Příspěvky uživatele - 62.154
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Řízkování jehličnanů - jak rychle rostou kořeny?, 16.4.2009 Před rokem na jaře jsem si udělal nějaké řízky thují a jalovců (různé druhy). Řízky jsem dal do volné půdy na stinné a vlhké místo - osvědčilo se mi to více než jiné metody, nemám totiž skleník ani čas pravidelně zavlažovat, řešit plísně apod.... celý příspěvek > |  | Thuja & Chamaecyparis - jeden terminal, nebo vice?, 12.4.2009 V hobbymarketech prodavaji bezne Thuji Brabant a Chamaecyparis Laws. Columnaris tak, ze z balu neroste jeden jediny terminal, ale je to nekolik malo "hlavnich" a spousta drobnych slahounu (nevim jak to presne pojmenovat, jsem laik).
Mam srovnani s... celý příspěvek > |  |
|  | Řez magnolie, 11.4.2009 Rad bych z ni udelal "stromecek", tim rezem nemyslim to, ze ihned vse "ufiknu". Kminek si nepredstavuji zatim zadny, mel by mozna tak 1cm, ale chci jeden vhodny vybrat a ten jako kmen potom pouzit, ostatni budu postupne... celý příspěvek > |  | Řez magnolie, 11.4.2009 Chtel bych se zeptat, kdy je nejvhodnejsi provest rez magnolie (opadavy druh), potreboval bych ji vytvorit kminek - zatim bohuzel ale roste jako kerik. Mame ji druhym rokem, vyska zatim cca 70cm.
Mame kousek od ni dva rododendrony, ted' bych rad... celý příspěvek > |  | Pomoc s koniferou, 10.4.2009 Ze by takhle kvetl Chamaecyparis Lawsoniana ‘Columnaris' |  | Réva na pergole, 9.4.2009 :-) Mam obdobny problem, s jedinou zmenou - uz ji pestuji 2 roky, ale nevim jak rezat. O neco jsem se tedy pokusil, ale nemam v tom zadny system.
Zasadni chybou, kterou jsem udelal, bylo nerezani. Prvni rok jeden ker narostl do obrovskych rozmeru a... celý příspěvek > |  | Doporucte odrudu na jidlo, 9.4.2009 Dejte tam zahradnicky substrat namichany se zeminou (davam pomer 2:3 - 2substrat, 3zemina, ale mozna to nejaky profik dela jinak). Maji to vsude.
Prikryvat "hrobeckem" na jare uz neni nutne, dela se to kvuli mrazum. Nechejte koukat 5cm nahore, je... celý příspěvek > |  | Thuja, 25.3.2009 Ne, jsou mnohem zelenejsi (temna zelena, na fotce vidim spis slutozelenou). A ty moje i zdravejsi :-), vzdyt' jeden z nich je uplne rezavy...
Nicmene doplnim otazku, v Lidlu maji aktualne 'konifery mix', jedno je (dle meho laickeho nazoru)... celý příspěvek > |  | tůje cypřiš, 12.3.2009 Ja mam z Chamaecyparis Laws. Columnaris zivy plot, cast 2 roky, cast 1 rok. Pravda, mozna 5ks uhynulo, ale tomu zbytku se docela dari (hlavne tem, ktere byly sazene na podzim, jarni pres rok odchazely). Potrebuji mnohem vetsi peci a zalivku ve... celý příspěvek > |  | Thuja, 11.3.2009 Zjistoval jsem vice, a zrejme se jedna o Chamaecyparis Lawsoinana Clumnaris, nikoliv 'Fastigiata Glauca'.
Mohu se samozrejme ale plest :)
Martin |  |
|  | Thuja & Chamaecyparis z hobbymarketu, 8.2.2009 Mel bych otazku k jehlicnanum do zivych plotu z hobbymarketu (Baumax, Hornbach,...). Konkretne v Baumaxu prodavaji rostlinku "Thuja Chamaecyparis" :-). Zamestnanci sami nevi jak to je, kazdopadne jedna se o Thuja Occ. 'Brabant' a nejaky... celý příspěvek > |  | opora růží a jiných popínavek, 2.1.2009 www.kozelzahradnikem.info/ruzorost/... |  | zahradni solarni osvetleni, 2.1.2009 Prosim, lide, neblaznete. Jednou shorite nebo se nekdo zrani. Pokud jde o takoveto veci, urcite to nechejte na odbornikovi. Ja konkretne nejsem elektrikar, ale elektrofakulta mi i pres muj odpor k silove elektrine a "prumyslovackemu zpusobu vyuky"... celý příspěvek > |  | Skyrocket, 28.12.2008 Ted mi doslo, ze to asi neni samozrejme, ale vim, ze skyrocket neni ani cypris ani thuje :-). K tomu mne napada otazka, videl jsem nazvy junip. virginiana skyrocket a junip. scopulorum skyrocket. Ktery je spravny, resp. jsou skutecne dva, nebo... celý příspěvek > |  | Jak rozeznat Cyrpis x Thuja?, 28.12.2008 Mohl bych Vas pozadat o podrobnejsi rozepsani? Tedy jake jsou ty druhy a jak postupovat... je to pro mne docela dulezite, protoze
1) mam ruzne cyprise a thuje, mnohdy koupene bez dalsich informaci a netusim kam je dat, kdyz nevim jak porostou
2)... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|