|
Zvadlé listy, 7.8.2011 Já jsem taky zlikvidoval letos (osmiletou) meruňku, jednak špatně rodila a navíc letos uschly na jedné straně některé haluze a kůra na kmenu se začala odchlipovat. |
|
Čím je réva napadená?, 7.8.2011 Já jen doufám že to stihne dozrát, bílé i Kodrjanku sklízíme již týden, ostatní sorty by potřebovaly tak týden hezky. |
|
|
|
Čím je réva napadená?, 7.8.2011 Díky Paľo, déšť opět rozhodl že se stříkat nebude, réva je už napadena totálně, bez rozdílu odrůdy. |
|
Jak poznam uzraly plod papriky?, 7.8.2011 Amy je dobrá volba, pro sklizeň za "zelena" je dobrá ještě Vlasta, je světle zelená a zraje do oranžové. |
|
Jak poznam uzraly plod papriky?, 7.8.2011 Samozřejmě že dozrají, ale budou "gumové", pokud máte možnost okamžité sklizně (vyjdete ven, utrhnete a konzumujete) tak není žádný důvod nechat je dozrávat utržené. Většinu paprik sklízím v technické zralosti (za "zelena")... celý příspěvek > |
|
Jak poznam uzraly plod papriky?, 7.8.2011 Záleží na Vás v jaké zralosti chcete plody sklízet zda v technické (zelené) nebo botanické (červené). V botanické je to jednodušší, počkáte až se paprika pěkně vybarví a pak ji sklidíte, v technické vezmete plod mezi prsty a velmi lehce zmáčknete,... celý příspěvek > |
|
Čím je réva napadená?, 6.8.2011 Už jsem z toho blbý, toto je padlí nebo plíseň? |
|
Lilkoviště, 6.8.2011 Přidávám fotku venkovních. |
|
Nejchutnější rajčata, 6.8.2011 Rajčata velmi špatně zrají a absence slunce způsobila jejich jalovou chuť. Přes všechny letošní neduhy se jim zatím daří a je jich nadůroda, hlavně že plíseň se zatím drží, až na vyjímky, stranou. |
|
Melounoviště 2011, 6.8.2011 Celnolistnyj je snězen a na řadu přišel první plod z "mokré" zahrady. Odrůda Skorik, váha 6 kg. |
|
|
|
Melounoviště 2011, 6.8.2011 Další odrůda Celnolistnyj z Ukrajiny. |
|
Odrůda rajčete, 5.8.2011 Cuor di bue má v nabídce např. Seva |
|
Odrůda rajčete, 5.8.2011 Že by Tomate Cuor di bue? |
|
Odrůda rajčete, 5.8.2011 Jak velké kousky rajčat do ní vlezou, my to sušíme na půlky, u větších na čtvrtky a smrskne se to na prďoury (když mrknete na velikost rajčat na roštu na mém snímku). |
|
Odrůda rajčete, 5.8.2011 Uvažuji o sušičce ale nemám absolutně žádnou zkušenost, sušíme rajčata v horkovzdušné troubě ale pokud by sušička (provoz) vyšel levněji tak bych neváhal. |
|