|
hroznové víno pro konzum, 11.2.2009 Také se v pěstování révy počítám mezi amatéry a v mnohém dávám jenamaterovi za pravdu. Sám jsem se přesvědčil, že evropské odrůdy do okrajových oblastí nepatří, zejména pak slovenské odrůdy, Diamantem počínaje a Heliosem konče. Proto jsem se jich... celý příspěvek > |
 |
ako mnozit samorodak?, 10.1.2009 Stačí se podívat do starších témat, třeba tady:
www.zahrada.cz/forum/reva-vinna/rizkovani-67584/ |
 |
|
 |
Příprava roubů révy vinné, 6.1.2009 Dá se použít Rovral FLO, Teldor 500 SC. Také se dá použít slabý roztok manganistanu draselného, bez problémů jsem používal k omytí plesnivých řízků 5% roztok Sava. Důležitá je pro uskladnění řízků nebo roubů teplota, optimum je těsně kolem... celý příspěvek > |
 |
irzsai, 8.12.2008 Tak dobrý nejsem, hlavně v počtu keřů. Počítám, že se příští rok dostanu přes stovku plodících keřů a cca 50 odrůd, ale vše záleží na tom, jak milosrdná bude zima. Ale na jaro se už taky těším. |
 |
irzsai, 2.12.2008 Popis z nejmenovaného webu:
Irsay Oliver
Evropská odrůda, která vyžaduje chemickou ochranu. Je to univerzální typ, dozrává brzy, je možný přímý konzum i výroba vína (i když pro výrobu vína má málo kyselin). Velice často se používá k výrobě... celý příspěvek > |
 |
Malotraktor STS-T-204, 1.12.2008 Činsky malotraktor JINMA MKS204-(STS-t-204).
Tento malotraktor vlastním rok a půl.Zatím jsem sním neměl žádné problémy.Bohužel má v papírách na závěsu jenom asi 1300 kg, ale utáhne bez problémů mnohem víc.Koupil jsem si starší rotavátor 140cm,... celý příspěvek > |
 |
Vitis Labrusca, 4.11.2008 Ještě si dovolím mít jednu poznámku k druhu Vitis labrusca. Dnes jsem na svém oblíbeném webu vine.com.ua četl nově publikovaný článek o vynikající odolnosti tohoto druhu k mrazu v zimě 2005-2006, kdy teploty v Novočerkassku klesly k -29°C. Z... celý příspěvek > |
 |
Vitis Labrusca, 2.11.2008 Odrůda Boskoop Glory nebo také Boskoop Glorie je pravděpodobně odrůdou pocházející z Nizozemí nebo Belgie. Její původ není znám, alespoň ve Vitis databázi ani nikde jinde na internetu se mi ho nepodařilo najít. Jiné údaje u Polska zase říkají, že je... celý příspěvek > |
 |
Vitis Labrusca, 1.11.2008 Vitis labrusca je jeden z druhů révy, vyskytujících se na americkém kontinentu. Používá se často do křížení s evropským druhem Vitis vinifera. Jeho charakteristickým znakem a odlišností od V. vinifera je tzv liščí příchuť bobulí. Názory... celý příspěvek > |
 |
dotaz na vinnou revu, 19.10.2008 Bohužel odrůda Diamant není vhodná do chladnějších podmínek. Raději bych volil třeba Vostorg nebo Kodrjanku, ta určitě dozrají. |
 |
|
 |
Výběr ze 4 odrůd, 28.9.2008 Zkusil bych Kodrjanku nebo Vostorg, ale možná i některou pozdnější odrůdu jako Ajvaz nebo Alden. |
 |
Výběr ze 4 odrůd, 28.9.2008 Nejranější z uvedených odrůd je Nero, Následuje Kodrjanka s Rondem, Negra u mě vychází jako nejpozdnější odrůda, zraje až v tomto období, zatímco všechny tři výše uvedené jsou už nejméně měsíc zralé Navíc je Negra nejcitlivější na choroby.. Nejsladší... celý příspěvek > |
 |
ranná modrá odrůda, 22.9.2008 I u mě bylo nejranější Nero (240 m n.m.), Kodrjanka je tak o 10-14 dnů pozdnější, ale má zase podstatně větší bobule. Ještě by stálo za vyzkoušení Rondo, taky patří k raným modrým odrůdám. Když u Vás dozraje Onyx, můžete je vyzkoušet a pokud máte... celý příspěvek > |
 |
Co udělat na podzim?, 20.9.2008 Desetiletý keř bych už nedoporučoval přesazovat, raději bych si ho nařízkoval a nechal zakořenit, pokud jeho plody stojí za to. Odběr řízků se může dělat za bezmrazého počasí celou zimu, návodů na zakořenění se dá najít na webu několik.
Co se týká... celý příspěvek > |
 |
Olověnec Plumbago au, 14.9.2008 Omlouvam se za chybzy a opravuji -...namocim do stimulaxu nebo neco na podporu tvorby korinku... |
 |