|
Doplnění vápníku proti hořké pihovatosti, 1.9.2011 Jestli se ltrovky Aminocali nebudou prodávat, tak je to škoda. Bylo toho asi na 15 desetilitrových postřikovačů - to je pro drobné pěstitele ideální balení.
Nemám rád ta "výhodná" balení postřiků, kde v papírové krabici... celý příspěvek > |
 |
Jak na kvas, 1.9.2011 Myslím, že jste dělal všechno správně. Cukrem kvas neposypávejte, obzvlášť, jste-li přeobjednán na 7.9., |
 |
|
 |
Skušenosti s hlinito-jílovitou půdou, 1.9.2011 Pokud máte přístup k hnoji a nemáte kompost, něco je špatně.
Nezoufejte. Necháte-li hromadu hnoje 3 roky na místě, přemění se v substrát velmi podobný kompostu |
 |
Stará (ne)známá jablon, 1.9.2011 Nehnědne dužina na vzduchu? |
 |
Ovocné stromy neplodí, 1.9.2011 Při výsadbě nasypu na dno větší jámy trochu superfosfátu a síranu draselného. Půdu smíchám s kompostem a trochou písku. Po výsadbě pak, pokud stromek dobře roste, se starám, aby pod stromkem nerostl plevel, ale do významnější... celý příspěvek > |
 |
Becky na kvas, 1.9.2011 Dřevěné bečky byly kdysi jediné, co byly na kvas k dispozici. Dnes bych je už nepoužíval.
1. Přes léto rozeschnou a i když je namočíme, mohou propouštět tekutinu z kvasu
2. I přes důkladné vymytí nezabráníme, aby v pórech dřeva nezůstaly zbytky... celý příspěvek > |
 |
Informace, 1.9.2011 Nebo jste koupil levnou sekačku se slabým motorem a sečete trávu příliš vysokou, na niž není sekačka dimenzovaná. Vyzkoušejte, zda se tunel ucpává stejně, pokud sečete nízký suchý trávník.
P.s. Název příspěvku volte, prosím, tak, aby z... celý příspěvek > |
 |
Skušenosti s hlinito-jílovitou půdou, 1.9.2011 Asi byste půdě prospěl, ostatně k témuž účelu se prodává Agroperlit. Perlit ze stavebnin mi přijde jemnější - jeho účinek na vylepšení struktury půdy bude možná menší a taky nevím, jestli je stejného složení jako Agroperlit a zda neobsahuje látky,... celý příspěvek > |
 |
Špendlíky, 1.9.2011 Někteří pěstitelé doporučují s kvasem pravidelně míchat. Já k nim nepatřím, míchám jen na začátku kvašení. Pokud to však mají zmínění pěstitelé vyzkoušeno, asi jim to vyhovuje. Jistě před mícháním nádoby otevřou (což se mi právě moc nelíbí), tehdy je... celý příspěvek > |
 |
Rýč, 1.9.2011 K té ergonomii. Lidská ruka není dobře uzpůsobena, aby uchopila tyč rovnoběžně s nataženou paží. Hůl sevřená v pěsti se přirozeněji drží kolmo k předloktí. Ani exkurze v zápěstním kloubu neumí tento handicap plně odstranit. Rovné... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Vápno?, 31.8.2011 Pořekadlo je obrazně míněno tak, že vápník pomůže rostlinám, aby získaly i z chudší půdy poslední zbytky ostatních živin. Tím sice povápnění zvýší aktuální úrodu, ale půdu víc ochudí (pro syna). Řešení je jednoduché - nezanedbávat přísun všech... celý příspěvek > |
 |
Vápno?, 31.8.2011 ...pokud otec hnojí pouze vápnem. |
 |
Hnojeni lidskymi výkaly ze separacni toalety, 30.8.2011 ...příspěvek o schůdkách je naprosto mimo....
Schůdky a záchůdky nejsou to stejné (alespoň ve většině domácností) |
 |
Rýč, 29.8.2011 Jeden řepák mám ještě doma a je celý svařen z kulatých profilů, ale nevím, proč jej zmiňujete. Já jen říkám, že zrýt záhon a zrýt záhon mohou být dva, co se týče námahy a ergonomie dost odlišné úkony, pro něž mohou být vhodné dva různé... celý příspěvek > |
 |
Jakob Fischer, 29.8.2011  Jak jste spokojeni s touto staronovou odrůdou? Pozdněletní doba zrání je vcelku dobrá, plody jsou až příliš velké (jedno jablko se skoro nedá sníst). Nejvíc mi ale vadí velmi krátká konzumní zralost. Mezi kyselou nezralou chutí... celý příspěvek > |
 |