|
Durman, 23.1.2010 Dobrý večer, brouzdám po stárnkách zahrady.cz a v této rubrice o trumpetách jsem si vzpomněla jak jsem je taky pěstovala. Připomíná mi to tak trochu Bolševník, protože semena nevymrzly a každým rokem jsem plela tyto nové sazeničky a nemohla... celý příspěvek > |
 |
Buganvília, 23.1.2010 Opadání listů buganvillie je normální reakce pokud je v chladné místonosti přes zimu. První rok mi taky opadala a podle rad zahradníka jsem jí zalévala minimálně, protože přemokření nesnáší v klidovém období. Letošní zimu jsem jí přemístila do... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Oleandr, 26.11.2009 Dobrý den, asi by chtěl přesadit do většího kbelíku, protože jak je květináč prorostený kořeny a bez živin, nepokvete ani když se přihnojuje. Pokud je v bytě, nemá dostatek sluníčka, tak to je taky chyba. Oleandr chce být v létě... celý příspěvek > |
 |
Bougenvilea, 18.11.2009 Přes zimu jí bude nejlépe v chladné místonosti na světle s teplotou 10-15 stupňů. Zalévám jí jednou za šest týdnů, a to jen malinko. Listy přes zimu opadají, ale na jaře znovu obrazí a taky se musí potom zastříhnout, aby se pěkně rozkošatila. Ať se... celý příspěvek > |
 |
Sundavillea Red - pěstování, 18.11.2009 Zdravím, také jsem si je letos koupila. Červenou s drobným květem a růžovou velkokvětou. Mám je obě na schodišti na okně kde je teplota kolem 18 stupňů. Zalévám mírně. Růžová mi shodila všechny listy ale žije. Asi jim bude lépe v chladnu (10-12... celý příspěvek > |
 |
Kdy ostříhat pokojový ibišek, 4.11.2009  Dobrý večer, přikláním se ke stejnému názoru na pěstování pokojového ibišku jako má Simona. To, že by rozkvétal v mrazivém počasí se mi zdá nemožné. Taky jsem ho jednou nechala na verandě kde se netopí a se stoupajícími teplatami mrazu venku začal... celý příspěvek > |
 |
Kdy ostříhat pokojový ibišek, 15.10.2009 Taky ibišek stříhám v únoru a hnojím jakýmkoliv hnojivem na kytky a vždy se mi odmění bohatým kvetením. Letos jsem je z venku přenesla dříve do verandy než se hodně ochladilo, asi koncem září a mám poznatek, že mi neupadlo ani jedno poupě a vše... celý příspěvek > |
 |
Růže do polostínu, 15.10.2009 Dobrý den
Koupila jsem si včera žlutou popínavku a nevím kam jí mám nasadit. Místa, které mám pro ni vybraná mají sice sluníčka dost, ale je to pod střechou, kde při dešti stéká hodně vody nebo v zimě spadne hromada sněhu. Vloni jsem si jí koupila... celý příspěvek > |
 |
Množení muškátů, 4.10.2009 Chtěla bych vyzkoušet pěstování muškátu ze semene. Posbírala jsem si letos vyzráté semínka z převislých muškátů a chci to zkusit vypěstovat, jenže nevím jeslti se to sadí do hloubky 1 cm nebo jen zatlačí do zeminy jako třeba gazánky. Máté s tím... celý příspěvek > |
 |
Begonie - zasilkova sluzba, 4.10.2009 Letos jsem si zakoupila begónky v zahradnictví, které byly vysety ze semene, takže na konci sezóny nebudou mít patřičně velkou hlízu a mám obavy, že nepřežijí uskladnění na příští rok. Může mi někdo poradit jaké hnojivo je nejlepší, aby hlíza... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Campanula zvonek nevěsta, 27.9.2009 Zdravím Berti, děkuji za krásné fotky. Jste opravdu vynikající zahradnice. Já jsem letos definitivně pohřbila něvěstu a ženicha, asi jsem je přelila, a to byl pak jejich jistý konec. Snad to bude příští rok lepší. Muškáty jsem si už nařízkovala... celý příspěvek > |
 |
Wistarie, 20.9.2009 Dobrý večer, myslím si, že wistarka patří ven do půdy, protože v bytě má velmi omezené podmínky. Bratr vypěstoval z wiatarie krásný velký strom a kvete mu dvakrát do roka nádhernými fialovými hrozny květů. Já jsem si ji vypěstovala ze semene a... celý příspěvek > |
 |
Bougenvilea, 24.8.2009  Vloni jsem si jí koupila na podzim v zahradnictví, kde mi poradili, že jí mám dát přes zimu do chladné místnosti (10-12 stupňů) a zastříhnout jí až na jaře (přiměřeně). V květináči nakonec byly tři řízky, takže nyní mám tři dlouhé košaté větve v... celý příspěvek > |
 |
Pochlubte se svými balkonovými kytičkami, 24.8.2009 Vloni jsem měla poprvé bakopu bílou v květináči na stojanu na jižním sluníčku a po celé léto byla stále osypaná květy. Přihnojovala jsem jí stejným hnojivem jako všechny balkonovky. Letos mám růžovou v závěsném květináči taktéž na jihu. Hodně se... celý příspěvek > |
 |
Campanula zvonek nevěsta, 24.8.2009 Zdravím Berti, myslím, že tu bougainvilli můžete pěstovat i na Šumavě. Letos jsem jí po "zamrzlích mužích" pověsila pod střechu verandy a ani při ochlazení (+3 stupňě)jsem jí neschovávala domů. Vše hrdě přežila, ale pokud by to byla nula,... celý příspěvek > |
 |