|
Jak to vypadá s nakvétáním meruněk?, 30.3.2010 Koukám, že jako fotograf bych se neuživil... |
 |
Jak to vypadá s nakvétáním meruněk?, 30.3.2010  Jak jsem slíbil, tak plním. Venku se trochu ochladilo, tak to snad nepokvete za tři dny... Myslím, že se to trošičku zpomalilo.
Martin |
 |
|
 |
Odrůdy meruněk, 28.3.2010 Nevím, co Vy nazýváte pokrokem, ale Maďarská či Velkopavlovická (staré odrůdy), případně vyselektované semenáče jsou v chuti nenahraditelné. Nové (vyšlechtěné) odrůdy nabízejí jiné výhody, které člověk jako já určitě využije (severní morava). V chuti... celý příspěvek > |
 |
Mladé stromky nerostou, 28.3.2010 A s tím možná souvisí ponechání prvních plodů na vysazeném stromku a vysílení rostliny.
Martin |
 |
Popínavé jahodníky, 28.3.2010 Je to tak, hlavně ale, že se prodávají jak o dušu... |
 |
Jak to vypadá s nakvétáním meruněk?, 28.3.2010 U mě to vypadá jako u Mirka, zítra jednotlivé odrůdy nafotím (pokud nezapomenu ) a fotky hodím sem...
Martin |
 |
Jak to vypadá s nakvétáním meruněk?, 28.3.2010 Adresováno to bylo všem, kteří pěstují meruňky a každý rok nervózně pozorují pučící meruňky a teploty okolo nuly... Sám jsem ze severní moravy (ostravsko).
Martin |
 |
Jak zlikvidovat porost ostružiny lesní plazivé?, 28.3.2010 Nemá někdo, prosím, zkušenost, jak zlikvidovat z malého lesíku - asi 20 stromů - hustý porost ostružiny lesní? Nerodí, roste všude - asi 7 metrů do šířky a 20 m do délky, píchá, máme malé děti a rádi bychom jim zpřístupnili lesík ke hrátkám. Dá se... celý příspěvek > |
 |
Hnojení česneku, 27.3.2010 Nedělám! Česnek pěstuji již nějakým rokem a vždy jako plodinu třetí tratě. Každým rokem je hezký (pravda satbu mořím)...
Martin |
 |
Kdy přesadit vzrostlou lístku, 27.3.2010 Je někdy až komické si číst Vaše příspěvky na téma řez ovocných stromů... Tak trochu "proti všem"... |
 |
|
 |
Hnojení česneku, 27.3.2010 Asi nejlépe to vystihl pan Vysloužil, česnek se nehnojí, neprospí mu to.
Martin |
 |
Akátový obrubník, 26.3.2010 Obdobné vlastnosti má v našich podmínkách ještě dub. |
 |
Jak to vypadá s nakvétáním meruněk?, 26.3.2010 Koukal jsem dnes na meruňky a jsou již značně narašené. Nejdříve (zhruba za týden) nakvete Darina, hned po ní Pincot (to mě docela nemile překvapilo), pak Veecot a zatím nejméně narašená je Bergeron. Jak to vypadá u Vás?
Martin SM |
 |
Zkrácení starších stromů, 25.3.2010 Vhodné období je půlka května, nicméně moc Vám to nedoporučuji. U švestek bych jen prosvětlil korunu a odstranil suché větve. Při razantnějším zásahu Vám švestka vyžene vlky a budete z tohu nešťastný. Švestka se také moc netvaruje, korunu si vytvoří... celý příspěvek > |
 |
Nejchutnější rajčata, 25.3.2010 U nás vedou Tornáda a koktejlové Bejbina. Asi nejlépe to ale ohodnotil diskutující nademnou - vše je lepší, než z obchodu...
Martin |
 |