|
Příspěvky uživatele - 44.75
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Vychovny rez dvojrocneho stromceka, 9.4.2010 Ano, počkejte ještě na další reakce na uvedený radikální způsob řezu. Určitě bude lepší počkat, až sem přidá názor více diskutujících a z nich si pak vyberete sám nejvhodnější řešení. Netvrdím, že můj názor je jediný správný. Já jsem takový člověk,... celý příspěvek > |  | Vychovny rez dvojrocneho stromceka, 9.4.2010  Souhlasím s Ronym, že když se stromek meruňky ponechá volně svému osudu, vyroste z něho ukázkové koště. Pokud by byl v mé moci a rostl na mé zahradě, pokusil bych se nyní na jaře zapěstovat lepší korunku následujícím způsobem. Výchozí situace - viz.... celý příspěvek > |  |
|  | Neraší, 7.4.2010 Předloni na podzim jsem sázel čtyři broskvoně, které měly v loňském jaře poprvé rašit. Tři byly od jednoho prodejce, který je přede mnou vytáhl přímo ze záhonu a ta čtvrtá od jiného nejmenovaného prodejce, pečlivě zabalená v igelitu s barevnou... celý příspěvek > |  | Je to správně?, 6.4.2010 Ačkoli tazatel střihl svůj révový keřík poněkud netradičním způsobem, nemyslím, že tím musel spáchat zcela fatální chybu. On nám totiž ve svém dotazu nesdělil, do jakého konečného tvaru hodlá svůj keř tvarovat. Jestli jej má například vysazen volně... celý příspěvek > |  | Réva do jílu, 28.3.2010 No, když víno pěstuje Čížek, tak to ještě chápu, ale když čtu, že víno roste i na Hané tak začínám mít obavu o budoucnost národa moravského (jehož su také členem, i když zahraničním). |  | Krtek - a je to, 26.3.2010 Na podzim se nám na zahradě objevily krtince. Poprvé. Nejprve jeden, pak dva, pět... deset....Krtek(ci) postupně putoval(i) kolem plotu podél zahrady a za sebou nechávali tradiční hliněné hromádky. Jako obranu jsem nasadil elektronický odpuzovač... celý příspěvek > |  | Odstranění strarého bezu, 24.3.2010 Shodou okolností mám osobní praxi s vykopáváním několika starých černých bezů a také jiných stromů (hrušně, slivoně), rostoucích těsně vedle kamenné zdi. Některé jejich kořeny byly dokonce do zdi zcela vrostlé. Je to práce úmorná, ale jde to!!... celý příspěvek > |  | Réva k pergole, 22.3.2010 Omlouvám se, nejsem Bred, ale v sortimentu ji má Zahradnictví Jonáš, Kolín. Alespoň to uvádí ve své nabídce. |  | Totální devastace trávníku - sníh, plíseň, 21.3.2010 Já bych :
1) okopnul testovací drn z postiženého místa a podíval se, zda mezi kořínky jsou živé výhony
2) pokud ano, ručně, pomocí hrabí bych vyhrabal suchá stébla (vertikutátor je na uvedený zákrok příliš radikální, navíc je nyní pro vertikutaci... celý příspěvek > |  | Réva k pergole, 21.3.2010 Mám Diamant na zdi, dozrává mi začátkem září (420 mnm, jižní orientace). Za poslední tři roky nebyl problém s dozráním, chuťově byl vyrovnaný. Pouze v loňském roce bylo nutné častěji používat postřikovač, tuším asi 4 x, ale byl to na plísně extrémní... celý příspěvek > |  |
|  | Réva k pergole, 21.3.2010 "Diamant není příliš vhodný",... zajímalo by mne proč? Podle mě jedinou jeho nevýhodou je nižší odolnost proti houbovým chrobám, srovnatelná s odrůdami Chrupka, Královna vinohradu a dalšími, které máte ve výběru a které vám méně vhodné... celý příspěvek > |  | Nejlepší stolní a moštová odrůda révy - kvíz?, 18.3.2010 V klidu, v klidu, TADY jste se na nic neptal. Muselo to být kousek o někde jinde. Tohle totiž není ptací sekce, ale sekce hodnotící. Ale bohužel, lidem se do hodnocení (ani chlubení) zatím moc nechce. Takže nakonec budeme i rádi, když se tady na něco... celý příspěvek > |  | Nejlepší stolní a moštová odrůda révy - kvíz?, 17.3.2010 Volně navazuji na předešlý příspěvek. Ano, na stránkách váženého přítele Bred-ik-a jsou velmi cenné a obdivuhodně pečlivě a odborně zpracované informace. Má to ale jeden háček. Bred-ik totiž pěstuje vesměs nově importované odrůdy, které jsou prozatím... celý příspěvek > |  | Jaká je to choroba?, 16.3.2010 S "výpotky" souhlasím, ale u těch skvrn na listech, jako důsledek nerovnoměrné výživy bych byl nejistý. Jedná se pravděpodobně o řízky, které ještě nejsou zakořeněné, takže berou potřebnou výživu ze své dřevnaté části. Spíše bych byl velmi... celý příspěvek > |  | Réva do skleníku v nadm. výšce 550 m, 13.3.2010 Možné to je. Dokonce je možné, že v červenci u nás dozrává i réva rostoucí mimo skleník, konkrétně např. viz. tento příspěvek. Majitel uvedl, že pěstuje ve výšce 340 mnm přibližně v oblasti Českého středohoří! |  |
 |
|
|
|