Příspěvky uživatele - 44.75

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Pannonia kincse?, 26.5.2010
Většinou réva plodí již druhým rokem (vyjímečně i v prvním), ale není to zdaleka pravidlem. Třetí rok pro nástup plodnosti je tudíž v normě.
Jak velkou rotační sekačku, 26.5.2010
Výška trávy 20 ÷ 30 cm je pro jakoukoli rotační nožovou sekačku extrém. Půjde to sice posekat, ale hrozně špatně, pomalu a nadřete se neustálým popojížděním vpřed - vzad (sekání po přískocích). Stále budete řešit problém zablokování rotace... celý příspěvek >
Na základě vašich doplňujícíh informací bych volil střed. Že byste byl stejně rychlý jako s křoviňákem, buďte bez obav, i malá rotační sekačka má podstatně vyšší sekací výkon než křovinořez (= zvládne podstatně větší plochu za stejnou dobu). Pozor,... celý příspěvek >
Pannonia kincse?, 26.5.2010
Naději na vypěstování úrody máte, i když v horších letech to může být "na hraně". Záleží na mikroklimatu vašeho vinohradu nebo místa, kam budete sázet. Ale proč jste si vybral právě tuto odrůdu? Existují desítky snadno dostupných... celý příspěvek >
Obecně : malé sekačky jsou vhodné pro malé a členité plochy, pro obsekávání překážek (např. stromů, zahonů, a pod). Lépe se s nimi manévruje, než s velkými. Mají ale menší objem koše (častější vysypávání). Velké sekačky logicky pro větší, méně... celý příspěvek >
Úplný amatérský začátek, 26.5.2010
Nebyly myšleny "hrudky", ale "hrůbky". A těmi hrůbky byly myšleny tzv. růvky, což jsou takové hliněné kopečky, něco jako krtiny, kterými se chrání u čerstvě zasazených sazenic nově rašící výhony před nepříznivými vlivy... celý příspěvek >
Kde sehnat kameny na skalku, 24.5.2010
Máte pravdu! Omlouvám se, k mému údivu podle webových stránek lomu jde opravdu o pískovec. Já nejsem geolog a měl jsem pískovec spojený s takovou tou relativně měkkou hrbolkovitou horninou, ze které sochaři sochají sochy. Zatímco ten... celý příspěvek >
Kde sehnat kameny na skalku, 24.5.2010
Ano, pěkné! Nicméně ten kámen není pískovec. Pokud pochází z lomu Bzová u Bojkovic, tak tam to znám osobně. V tomto lomu se primárně těží žula.
Světlá místa v trávníku, 24.5.2010
OK, nechci nijak zpochybňovat váš názor a radu. Já na přiložené fotografii vidím dva negativní jevy : dlouhé relativně stejnoměrné pásy zašedlé trávy a dále menší šedo-zahnědlé fleky přibližně kruhového tvaru. Ty pásy budou s nějvětší... celý příspěvek >
Světlá místa v trávníku, 24.5.2010
Já si myslím, že pokud bychom chtěli dojít k jednoznačnějšímu závěru o původu fleků v trávníku, bylo by třeba přiložit detailní a kvalitní (ostré) foto travních stébel a rovněž foto celého travního drnu. Postižená stébla je třeba vyfotit z obou... celý příspěvek >
Problem s Durancii (loni nasazene stromky), 20.5.2010
Omlouvám se, můj program je nepříliš nedokonalý a tudíž nedokáže rozhrnout tu houštinku zelených větviček, za kterými se nachází a ukrývá suchá část koruny, určená k odřezu. Pomocí mého programu tudíž nelze přesně lokalizovat a označit místo, kam... celý příspěvek >
Problem s Durancii (loni nasazene stromky), 20.5.2010
Já bych se o ten program mohl pokusit. Tady je : vezmete pákové zahradnické nůžky (ostře nabroušené) nebo pilku s jemnými ostrými zuby, opatrně nasadíte asi 0,5 cm nad místo kde z kmínku vyrůstá nejvýše položený letorost, provedete opatrně šmik nebo... celý příspěvek >
Zmrzla?, 20.5.2010
Ustřihněte jej, teď už bude k ničemu.
Ujmutí broskvoně, 20.5.2010
Pravděpodobná příčina - nerovnováha mezi kořenovým a větevním systémem, podpořená nedávným přesazením. Kořeny nemají dostatek energie, aby nastarovaly rašení. Zastřihněte výrazně korunku, nechte pouze tři krátké boční výhony po cca... celý příspěvek >
Jak na korunku?, 19.5.2010
Toto je další příklad zanedbaného stromku, kterému byla po zasazení několik let ponechána obsolutní svoboda. Teď už jsou jenom dvě možnosti. Buď nechat stromek už víceméně na pokoji a průběžně jenom retušovat nevhodně vyrůstající letorosty, s... celý příspěvek >
Další diskuze:  7677787980>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika