|
Co vaše réva?, 7.6.2010 Nechápu, jaký může být rozdíl v efektu mezi podzimní výsadbou "na zahradě" a ve "velkém". Šlo by to nějak přivysvětlit? Díky. |
 |
Svoz sena, 7.6.2010 Já nevím, ale když si představím, že bych měl několikrát ročně poskakovat "X" kilometrů za neohrabanou dvojbubnovou ručně vedenou sekačkou (byť s pojezdem) a pak se měl ještě lopotně zabývat sběrem a odvozem trávy či sena ze svažité louky o... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co vaše réva?, 7.6.2010 Vše špatné je k něčemu dobré. Voda vám možná vezne část úrody (asi hlavně zeleninu), ale zároveň vám vezme a odplaví i krtky, kterých například já se nemůžu zbavit a kteří si pod mou zahradou vykutali podzemní město. Co já bych za takovéto lokální... celý příspěvek > |
 |
Jaký zvolit řez u pergoly?, 7.6.2010 Pokud zvolíte řez na dvouoké čípky s tvarem keře podle obrázku vlevo nahoře, kdy jsou jeho dvě hlavní ramena vyvázána ke dvěma stranám obvodovému rámu pergoly, dosáhnete toho, že hrozny vám budou vyrůstat pouze symetricky podél obou... celý příspěvek > |
 |
Růst a plodnost v druhém roce, 4.6.2010 Já bych probírku udělal těsně po odkvetení a nechal bych na keři jeden malý hrozen a nebo část hroznu na první ochutnání. |
 |
Jaký zvolit řez u pergoly?, 3.6.2010 Jestli vám nejde o krásu, ale jen o úrodu, jak píšete, řezejte to úplně stejně, jako kdybyste pěstoval na drátěnce, tj. na jeden nebo dva tažně (viz. starší příspěvky této sekce diskusního fóra). Ale časem uvidíte sám, že to není jaksi ono, že... celý příspěvek > |
 |
Réva ve skleníku, 1.6.2010 Pokud se růst výhonů zastavil a nebo výrazně zpomalil, a dochází k postupnému usychání starších lístků, půjde pravděpodobně o napadení roztoči (hálčivec révový, svilušky,...). Letos řeším podobný problém u celé jarní výsadby, bohužel zatím velmi... celý příspěvek > |
 |
Skudce vinne revy, 28.5.2010 Může být, i když to spálení sluncem (mrazem snad už teď ne) by se patrně projevilo podobným způsobem u všech vysazených sazenic a ne jenom u některých. V každém případě by to chtělo kvalitnější fotky a ne takovýto "rozmazanec". Mně se například nezdá... celý příspěvek > |
 |
Jak přinutit vyrašit spící očko?, 27.5.2010 Pokud chcete snižovat kmínek až za dva roky a chcete mít nepřerušenou úrodu, myslím, že postačí, abyste keř při příštím předjarním řezu seřezel poněkud více než obvykle. Tím vám pravděpodobně opět z podobného místa jako letos vyraší nové spící očko.... celý příspěvek > |
 |
Zátěž křovinořezu, 27.5.2010 Pokud křovinořez "trpí" při sekání větší plochy trávy a práci se strunovou hlavou, tak je to asi stejné, jako trpění automobilu, jezdícího delší štreky po dálnici. A sekání vysoké trávy bych přirovnal k jízdě po slavné D1. Pan mechanik vás... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Smrk - choroba nebo škůdce?, 27.5.2010 Dočetl jsem se, že korovnice mají dvě vývojová stádia. Jedna životní etapa se odehrává na modřínech a druhá na smrku. Z modřínů se tedy tyto mšice stěhují na smrk, kde se rozmnožují. Tam kde není možné korovnici redukovat otrháváním hálek ani... celý příspěvek > |
 |
Opadávání listů broskvoní, 27.5.2010 A není ten šedý povlak náhodou zaschlým zbytkem po nedávném postřiku zelenou skalicí o kterém se zadavatel zmiňuje? |
 |
Roztok proti larvám svilušek, 27.5.2010 Mohu se zeptat, co je to za ptákovinu prolévat květináč? Přece proti sviluškám se standardním způsobem zasahuje tak, že se postřik opakuje několikrát v otimálních intervalech, aby se zničili dospělci a následně, dalšími spotřiky vylíhnutí... celý příspěvek > |
 |
Skudce vinne revy, 27.5.2010 Máme, máme. Mně na těch fotografiiích překvapily ty obrovské díry a jejich počet. Z fotografie nedokážu dost dobře odhadnout velikost listů a na první pohled se ty díry zdají přímo gigantické. Při podrobnějším zkoumání prvého (levého) obrázku ale... celý příspěvek > |
 |
Skudce vinne revy, 27.5.2010 No teda, ti mají ale pořádná kusadla! |
 |