|
Příspěvky uživatele - 44.75
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Postřik Championem, 27.8.2010 Připojuji se k tomuto dotazu. V tomto týdnu jsem donucen přírodními vlivy použil Champion pro závěrečnou ochranu proti peronospoře. Je to prostředek, který je doporučen pro finální postřik a má relativně krátkou ochrannou lhůtu, tuším, že jen... celý příspěvek > |  | Úplný amatérský začátek, 27.8.2010 Tento váš "problém" se zálistky je důsledkem vaší přepečlivosti a veledůslednosti při jejich vyštipování. Réva je liána a její přirozenou vlastností je větvení z pupenů v úžlabí řapíků listů, ze kterých vyrůstají zálistky.... celý příspěvek > |  |
|  | Břízy ve stromořadí, 26.8.2010 Zajímavé,... Před dvěma roky jsem přesazoval 5 malých břízek, bylo to na podzim, asi začátkem října. Jako laik podotýkám, bez zbytečných cavyků, s vědomím, že bříza je náletová dřevina, která má tuhý kořínek. U některých se při transportu a... celý příspěvek > |  | Slabá úroda a přesazení vinné révy, 26.8.2010 Poznámka na okraj k poznámce na okraj : odrůda Diamant opravdu není pozdní odrůda. Já jsem napsal, že "tyto odrůdy nejsou vhodné do daných podmínek, jsou příliš pozdní...". Myšleno příliš pozdní pro dané podmínky, tedy pro... celý příspěvek > |  | Slabá úroda a přesazení vinné révy, 25.8.2010 Obecně - zastíněné polohy jsou pro révu nevhodné. Přesazení proveď te v době vegatačního klidu, tj. cca listopad - březen. Všechny tři odrůdy nejsou do vašich podmínek vhodné, jsou příliš pozdní s vysokým rizikem nedozrání. Změňte polohu,... celý příspěvek > |  | Prosím o určení odrůdy a doporučení vhodných odrůd, 25.8.2010 Nelze určit pro nedostatek informací. |  | Chemie, 25.8.2010 Myslím, že v daném případě Vaše moudrá snaha pane MV na příliš úrodnou půdu nedopadne... |  | Přípravek proti mšicím, 23.8.2010 Jakýmkoli přípravkem proto mšicím. Zajděte do vaší zahradnické prodejny a zeptejte se, co mají. Proti mšicím je však třeba zasahovat všas, tj v době plné vegetace a růstu letorostů. Nyní je již celkem pozdě a postřikem prakticky nic nevyřešíte. Růst... celý příspěvek > |  | Mám postřik zopakovat, 23.8.2010 Nelze objektivně poradit bez znalosti, jak váš keř skutečně vypadá. Pokud je příliš zahuštěný v některých partiích a nebo jsou hrozny ukryty a zcela zastíněny pod listy, doporučuje se provést částečné prosvětlení odlistěním a vylomením... celý příspěvek > |  | Prosím poraďte - nemoc nebo škůdce, 21.8.2010 To je přesně ono, co jsem hledal. Děkuji! A vy breberky, třeste se!! |  |
|  | Prosím poraďte - nemoc nebo škůdce, 17.8.2010 Při této příležitosti, kdy se objevilo neznámé poškození listů a není jednoznačně jisté, zda se jedná o napadení roztoči a nebo důsledek postřiku pesticidy, bych se chtěl zeptat, zda náhodou neexistuje něco jako "lupa" nebo... celý příspěvek > |  | Ostrá tráva, 17.8.2010 Nevím, co je to to za travní druh, ale tento do okrasného trávníku určitě nepatří. Asi budete muset sáhnout po nějakém herbicidu a lokálně tuto trávu vymýtit. Čím dřív, tím lépe. Zaschlá místa (fleky) snadno dosijete travním smenem. |  | Prosba určení odrůdy, 11.8.2010 Z doplňujícíh údajů které jste uvedl, zejména ze stáří keře bych tipnul, že by to mohla být stará odrůda - Čabaňská perla. Listy třílaločnaté, téměř bez výkrojů, ranná odrůda - polovina až konec srpna, bobule spíše menší, kulaté. Pokud paní... celý příspěvek > |  | Prosba určení odrůdy, 11.8.2010 V porovnání s odrůdou Pannonia kincze vyfocená odrůda nesouhlasí ani tvarem listu ani dobou zrání. Pannonia má standardní list pětilaločnatý, pravidelně středně hluboce vykrajovaný a dozrává přibližně o měsíc později, tedy cca v 1/2 září. Pro... celý příspěvek > |  | Zapas sezony: lebeda - trava, 27.7.2010 Zrekapituluji, co napsal v úvodním příspěvku zadavatel tématu, pan Jozef H : nejprve měli kolem domu bláto (= víceméně holou zem, bez travní vegetace), zahradník tuto zem propískoval (zapravil do ní písek), na to nanesl 2,5 cm zahradnického... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|