Příspěvky uživatele - 170.19

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Škodí postřik proti plísni thújím?, 7.5.2010
Řekl bych, že postřik proti plísni na révě by neměl thujím vadit. Spíš to bude nějaká jiná vada. Třeba solení chodníku v blízkosti, rozstřik soli od silnice, nebo napadení houbovou infekcí, možno i nedostatečným příjmem vláhy přes zimu.
Jalovec - problém, 7.5.2010
Bezpečně se jedná o rez hrušňovou, která přes zimu sídlí na činských jalovcích a za vegetace se odtud rozšiřuje na hrušky. Na jalovcích už znáte jak vypadá a na hruškách jsou to ty oranžové skvrny na listech. Dá se proti ní zasáhnout chemicky, ale s... celý příspěvek >
Problém s thujemi, 7.5.2010
Už jsem zde na podobný problém odúpovídal někdy v loňském roce. Prohlédněte poškozené větvičky v přechoduze zelené do hnědé. Pokud tam najdete navrtaný otvůrek, jednalo by se o Molovku zeravovou. V letošní zimě utrpěly mnoho škod stálezelené... celý příspěvek >
Nářadí Fiskars, 18.4.2010
FISKARS můžu jen chválit. Až na ty ceny a na to, že není znám servis kde by třeba pobrousili vysouvací pilku. I kvalitní nářadí se jednou otupí.
Suncrest nebo Envoy, 18.4.2010
Mám Envoy už dlouho a jsem s ní velice spokojen. Plodná, chutná, odolná a co víc každoročně plodí tak, že se musí protrhávat plůdky. Písecko 450m.n.m.
Tak takhle jsem to okousal ja, 18.4.2010
Nic bych dál neřezal. Je to dobrý. Teď jen trpělivost, aby ponechaná očka vyrašila. Kmínek obalte nějakým ssavým hadrem (třeba podlahovým) a udržujte ho vlhký. Pomůže to ujmutí.
Ošetření kmene stromku po okusu zvěří, 18.4.2010
Stromovým balzámem NE! Spálí zbytek pletiv. Pokud je ale broskev okousaná kolem dokola, nepomůže jí ani ten vosk. To rašení se později zastaví a stejně zajde. Pokud je poškozen jen pruh asi tak do třetiny obvodu kmínku, mohla by se zachránit.
Jak to vypadá u Vás s nakvétáním broskvoní?, 17.4.2010
Poněkud brzy a nějak divně ostřihaný.
Jmelí, 24.3.2010
V loňském roce jsem zde odporoval nějakému pisateli, myslím z Polabí, který si chválil jak rozmnožuje jmelí na jabloních protože u nich na lesních stromech neroste. Snažil jsem se mu vysvětlit jak jmelí dokáže zničit vzrostlý borový porost a že tím... celý příspěvek >
Letní ranná jabloň, 24.3.2010
Ne dost, ale moc strupatí. Výborné letní jablko se bez silné chemické ochrany nedá dopěstovat. Doporučil bych novou letní odrůdu "Hana",  která je rezistentní.
Odrůdy Vitos a Beforest, 16.3.2010
Mám Beforest na málo vzrůstné podnoži má malé přírůstky, ale pravidelně kvete a je odolný chladnu i v květu. Přes to, že není rezistent, netrpí u nás strupoviotostí.
Rebčík královský, 9.3.2010
Ty velký cibule v OBI za 159 Kč budou asi Hvězdníky (Amarilisy). Řebčíky jsou v této době široce zakořeněné a pčiopravené v zemi ke kvetení. Zatím jsem je v OBI neviděl ani v nádobách. Taky nevěřte tomu, že odpuzují myši. Mám zkušenosti, že první... celý příspěvek >
Štarter na malotraktor terra, 9.3.2010
Na plastové řemenici je plechové víčko a v něm plochá pružina. Moc se mně to nazlobilo, až jsem vyměnil celé startování i s nádrží na benzin.  Od té doby mám pokoj.
Je to velký problém?, 9.3.2010
Housenky u tulipánů bych se nebál. Největší nepšítel cibulovin jsou hryzci.
Rebčík královský, 8.3.2010
Mám opačné zkušenosti s firmou Lukon-gl. Je to česká firma obchodující s kvalitním i dovezeným materiálem. Dodávají rozsáhlý katalog s popisem odrůd i jejich pěstování. Čtěte pozorně a budete-li se jejich pokyny řídit nestane se vám, že by rostliny... celý příspěvek >
Další diskuze:  123  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika