|
Škodí postřik proti plísni thújím?, 7.5.2010 Řekl bych, že postřik proti plísni na révě by neměl thujím vadit. Spíš to bude nějaká jiná vada. Třeba solení chodníku v blízkosti, rozstřik soli od silnice, nebo napadení houbovou infekcí, možno i nedostatečným příjmem vláhy přes zimu. |
 |
Jalovec - problém, 7.5.2010 Bezpečně se jedná o rez hrušňovou, která přes zimu sídlí na činských jalovcích a za vegetace se odtud rozšiřuje na hrušky. Na jalovcích už znáte jak vypadá a na hruškách jsou to ty oranžové skvrny na listech. Dá se proti ní zasáhnout chemicky, ale s... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Problém s thujemi, 7.5.2010 Už jsem zde na podobný problém odúpovídal někdy v loňském roce. Prohlédněte poškozené větvičky v přechoduze zelené do hnědé. Pokud tam najdete navrtaný otvůrek, jednalo by se o Molovku zeravovou.
V letošní zimě utrpěly mnoho škod stálezelené... celý příspěvek > |
 |
Nářadí Fiskars, 18.4.2010 FISKARS můžu jen chválit. Až na ty ceny a na to, že není znám servis kde by třeba pobrousili vysouvací pilku. I kvalitní nářadí se jednou otupí. |
 |
Suncrest nebo Envoy, 18.4.2010 Mám Envoy už dlouho a jsem s ní velice spokojen. Plodná, chutná, odolná a co víc každoročně plodí tak, že se musí protrhávat plůdky. Písecko 450m.n.m. |
 |
Tak takhle jsem to okousal ja, 18.4.2010 Nic bych dál neřezal. Je to dobrý. Teď jen trpělivost, aby ponechaná očka vyrašila. Kmínek obalte nějakým ssavým hadrem (třeba podlahovým) a udržujte ho vlhký. Pomůže to ujmutí. |
 |
Ošetření kmene stromku po okusu zvěří, 18.4.2010 Stromovým balzámem NE! Spálí zbytek pletiv. Pokud je ale broskev okousaná kolem dokola, nepomůže jí ani ten vosk. To rašení se později zastaví a stejně zajde. Pokud je poškozen jen pruh asi tak do třetiny obvodu kmínku, mohla by se zachránit. |
 |
Jak to vypadá u Vás s nakvétáním broskvoní?, 17.4.2010 Poněkud brzy a nějak divně ostřihaný. |
 |
Jmelí, 24.3.2010 V loňském roce jsem zde odporoval nějakému pisateli, myslím z Polabí, který si chválil jak rozmnožuje jmelí na jabloních protože u nich na lesních stromech neroste. Snažil jsem se mu vysvětlit jak jmelí dokáže zničit vzrostlý borový porost a že tím... celý příspěvek > |
 |
Letní ranná jabloň, 24.3.2010 Ne dost, ale moc strupatí. Výborné letní jablko se bez silné chemické ochrany nedá dopěstovat. Doporučil bych novou letní odrůdu "Hana", která je rezistentní. |
 |
|
 |
Odrůdy Vitos a Beforest, 16.3.2010 Mám Beforest na málo vzrůstné podnoži má malé přírůstky, ale pravidelně kvete a je odolný chladnu i v květu. Přes to, že není rezistent, netrpí u nás strupoviotostí. |
 |
Rebčík královský, 9.3.2010 Ty velký cibule v OBI za 159 Kč budou asi Hvězdníky (Amarilisy). Řebčíky jsou v této době široce zakořeněné a pčiopravené v zemi ke kvetení. Zatím jsem je v OBI neviděl ani v nádobách.
Taky nevěřte tomu, že odpuzují myši. Mám zkušenosti, že první... celý příspěvek > |
 |
Štarter na malotraktor terra, 9.3.2010 Na plastové řemenici je plechové víčko a v něm plochá pružina. Moc se mně to nazlobilo, až jsem vyměnil celé startování i s nádrží na benzin. Od té doby mám pokoj. |
 |
Je to velký problém?, 9.3.2010 Housenky u tulipánů bych se nebál. Největší nepšítel cibulovin jsou hryzci. |
 |
Rebčík královský, 8.3.2010 Mám opačné zkušenosti s firmou Lukon-gl. Je to česká firma obchodující s kvalitním i dovezeným materiálem. Dodávají rozsáhlý katalog s popisem odrůd i jejich pěstování. Čtěte pozorně a budete-li se jejich pokyny řídit nestane se vám, že by rostliny... celý příspěvek > |
 |