|
Skleník z polykarbonátu, 19.7.2009 Neosobuji si právo, že mám pravdu, jenom jsem vyslovil názor. O tom, že v zimě lépe izoluje není pochyb tedy v porovnání se zasklením jednoduchým sklem. Otázka co to dělá v létě, když např. je zasklena zimní zahrada, zda to přehřívání není jak... celý příspěvek > |
 |
Skleník z polykarbonátu, 18.7.2009 Rozdíl mezi skleníkem ze skla a z polykarbonátu (nebo i fóliovníku) je dosti zásadní pokud se týká optických vlasností v daleké infra oblasti. Sklo velmi dobře propouští z venku dopadající viditelnou oblast a blízké infra slunečního svitu (pouze do 2... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Roundap, 16.7.2009 Stalo se to tak, že se rozpil nápis na papírové lepící pásce kolem plastové láhve, kde bylo napsáno "na plevele" a já to zběžně dedukoval, že to je tam napsáno na mšice. Ten šok, když jsem viděl co se se stromky a po dosti dlohém čase děje... celý příspěvek > |
 |
Roundap, 16.7.2009 Mám s Roundapem velmi nemilou zkušenost a to, že jsem roztok v lahvi zaměnil s tím co mám na mšice a postříkal ručním rozprašovačem 3 dvouleté jabloně (a to jenom koncové větévky) a po 2 měsících spolehlivě tedy na 100% uhynuly a nezůstal zelený ani... celý příspěvek > |
 |
Sekání 3,2 ha - plocha pro modeláře, 15.7.2009 Pro Vaše možnosti a podmínky bych navrhoval vřetenovou sekačku pro větší plochy / golfová hřiště, fotbalové trávníky atd/ snad v bazaru. Zde je špičkovou značkou Jacobsen. Vřetenová sekačka chce časté sekání, výsledkem je špičkový trávník, pro... celý příspěvek > |
 |
Choroba angreštu, 14.7.2009 Toho hnojiva bylo docela dosti a guáno je taky "síla". Takže hnojením by to mohlo být a doporučuji zkusit hnojení vynechat příště. |
 |
Choroba angreštu, 13.7.2009 V mé literatuře jsem našel dva případy, kdy poškození se podobá tomu vašemu.
1. poškození exhaláty
2. poškození nadměrným hnojením
Tedy v podstatě se to redukuje, zda připadá u vás možnost exhalátů (místně nějaký průmysl, výrobna a pod a nebo zda... celý příspěvek > |
 |
Sekačka na nerovný terén a vysokou trávu, 12.7.2009 Pokud se na pozemku vyskytují kameny nebo pařezy, tak doporučuji sekačku s talířem tedy něco jako bubnovou ale s nožíky přesahujícímim okraj talíře pouze 15 až 20 mm a otočné. Sekaám tak nejméně čtvrt století a nemám problém. Nožík se po nárazu... celý příspěvek > |
 |
Motohodiny RZT 54, 29.6.2009 Počítadlo motohodin snímá otáčky klikové hřídele. 100 000 otáček klikové hřídele je 1 motohodina. Tzn. pokud je motor provozován v maximálních otáčkách, je natočena motohodina dříve a zase naopak. AB |
 |
Praskání angreštu při zavařování, 27.6.2009 Zkusím prověřit zavařovací teploměr, zda ukazuje dobře, mám k tomu patřičné možnosti. |
 |
|
 |
Kolik cukru?, 27.6.2009 Jsou to pro mne "novinky", přidávání cukru do kvasu. Souhlasím s předřečníkem. Přidávání cukru jednoznačně a prokazatelně zhoršuje senzorické vlastnosti destilátu. Mám několik knížek o kvasu a nikde se nedoporučuje přidávání cukru. |
 |
Praskání angreštu při zavařování, 27.6.2009  Tak jsem zkusil doporučovaný postup, tedy s horkým nálevem a do horkého hrnce a dopadlo to podle obrázku. Vlevo je loňský kompot, který je o poznání méně "roztrhán" než ten dnešní. Navíc vystoupal ode dna, tak to znamená, že došlo ke značné... celý příspěvek > |
 |
Praskání angreštu při zavařování, 24.6.2009 Odpověď k 63
Zavařuji obvykle tak, že se nasypou začištěné bobule, nasype se několik lžíc cukru, naleje voda a zavíčkuje. Propíchání bobulí nepomohlo, rozpraskaly také. Moje snaha zavařovat ještě poměrně tvrdé plody mne "neprošla" s... celý příspěvek > |
 |
Praskání angreštu při zavařování, 24.6.2009 Existuje nějaký recept jak zvařovat angešt aby bobule nepopraskaly. Zatím jsem vyzkoušel bez úspěchu kde co. |
 |
Kosa, 22.6.2009 Ano přiznávám, správně by mohlo být naklepávat. Jinak rekrystalizace za studena tvářením je známý technologický pochod, kdy se něco děje s krystalickou mříží za účelem zvýšit mez kluzu a mez pevnosti. Tím tvářením se jinak orientují krytaly a dávají... celý příspěvek > |
 |