|
nezničitelný plevel v trávníku, 26.3.2007 Mogeton je ale jen na mech!!!!! Opakovaně používat Bofix celoplošně, později jen lokálně na širokolisté plevele, pýr se tím ale nezničí. |
 |
Rdesno, 25.3.2007 Rdesno velmi rychle roste, /mnoho metrů za rok/ a zarostlo i pod eternit na půdu, kterou ještě i při minimálním světle prorostlo. Neovíjí se, ale výhony se nacpou do každé škvíry a pukliny, ze kterých to pak nejde vyndat a poškodíte omítku.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Roundap a jeho vliv na stromky, 21.3.2007 Co když déšť způsobí rozsřikování herbicidu nahoru a do stran. To by vysvětlilo, že starší, vyšší rostliny byly zasaženy méně, nebo ty maldší měly zelenou kůru.Hubil jsem asi 20cm pcháče v távníku opatrmě štětečkem a stejně byla tráva a v průměru 30... celý příspěvek > |
 |
Roundap a jeho vliv na stromky, 21.3.2007 Roundap se v půdě rychle inaktivuje vazbou na jílovité částice a pak se rozkládá. Také voda, kterou se ředí, nesmí obsahovat částice jílu, klesá účinnost. Při normálním použití nepřichází příjem kořeny v úvahu. Pozor na kořenové odmladky, poškozenou... celý příspěvek > |
 |
Jak naložit s plevelem po aplikaci Roundupu?, 20.3.2007 Ale ne Roudapem, ale desikanty - Gramoxone, Reglone. |
 |
likvidace orseje jarního, 20.3.2007 Dobrý den. Orsej není žádná hrůza. Je sice jedovatý, ale v žádném případě se to nepřenáší na jiné rostliny. Dříve se jeho první lístky jedly po zimě jako zdroj vitamínu C, samozřejmě v dnešní době v žádném případě. Je otázka, zda budete schopni... celý příspěvek > |
 |
likvidace orseje jarního, 18.3.2007 Má rád vlhko a kyselou půdu a je jedovatý. Pod stromy a v távníku lze použít herbicid BOFIX. |
 |
Benzinová sekačka, 18.3.2007 No, od odříkaného .... Tak jsem ji koupil u Montfieldu. Byl mi od známého doporučeno, hlavně ať to má motor Briggs Stratton. Tak jsem trochu pokoukal po okolí a nakonec koupil v M. TDL484TR. I sleva byla /i když nejsem nakloněn těmto... celý příspěvek > |
 |
Rez hrušňová, 18.3.2007 Hostiteli rzi jsou jalovec klášterský a čínský. přelet spor na hrušeň je od doby před květem až po konec květu. Minimální izolační vzdálenost je 200 m. Používá se Baycor před a po odkvětu hrušně. Jalovce se na v dubnu a květnu stříkají... celý příspěvek > |
 |
informace o pěstování fíku - smokvoň, 15.3.2007 Fíkovník jsem měl mnoho let vysazený na slunném místě u zdi v normální, spíše sušší a vápenité půdě. Je naprosto nenáročný. Výhony má až 2 metry dlouhé, má plody /vyrůstají na nových výhonech/, ale nikdy nedozrály. Vysadil bych ho až v polovině... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Benzinová sekačka , 15.3.2007 Chci si koupit sekačku na cca 400 m2. Poradí mi někdo jakou? Příspěvků je tady hodně, ale .... Od Mountfieldu snad ani ne, nevím. Děkuji. |
 |
jabloň štrudlák, 14.3.2007 Včera jsem Ontario koupil..... Je fakt že plodí ob rok, ale pár /nebo moc/ jablek vždy je. Jsou úplně jiná, než Idared a Golden atd. Kyselé a šťavnaté. Jako malí jsme nad ním ofrňovali. |
 |
mech v chodníku, 14.3.2007 No nevím, nevím. Použijte nejlépe Mogeton. |
 |
Molice na zahradě, 13.3.2007 Pravděpodobně je to molice vlaštovičníková, která je naše domácí a parazituje hlavně na brukvovité zelenině venku a nepáchá větší škody, ne ve skleníku. Je pro ní typické, že přezimuje na jahodníku a už nyní poletuje kolem. Během jara se ale... celý příspěvek > |
 |
Jaké je nejvhodnější hnojivo na thuje?, 13.3.2007 Asi 50 - 80 g na 1m2. U mladých výsadeb stačí i méně. |
 |