|
praskání uskladněných jablek, 5.1.2008 Obecně praskají při uskladnění jablka pozdě sklizená, přezrálá. Pokud jsou orosená, tak za to může vysoká vlhkost a pouštění teplejšího vzduchu dovnitř při větrání, jako když se orosí pivo. Více větrejte, jablka snesou teplotu kolem nuly. Když je... celý příspěvek > |
 |
Květina do temna, 17.12.2007 Taky se jí říká domácí štěstí. Viděl jsem ji v Hornbachu v HK. |
 |
|
 |
urgentní výběr zimního jablka, 4.11.2007 Dobrý večer, Melrose je fakt Melrose, mám to potvrzené. Dá se už jíst, tak nevím jestli vydrží do vánoc tak i tak. . |
 |
Žumara zazimování, 4.11.2007 Děkuju |
 |
Žumara zazimování, 3.11.2007 Dobrý den, mám asi desetileté žumary. V zimě byly na chodbě na světle při asi 15 stupních. Už se tam nevejdou. Mám možnost je dát do světlé, ale studení místnosti /asi 4 stupně/ - na celou zimu. Vydrží tak dlouho v zimě? |
 |
urgentní výběr zimního jablka, 21.10.2007 Máte pravdu, že roste ve velmi kvalitní půdě a v teplé oblasti /HK/. Bývala to zelinářská oblast a mám možnost závlahy. Přehnojení dusíkem je možné. Poradím se s odborníkem. |
 |
urgentní výběr zimního jablka, 21.10.2007 Fakt je a skutečně v lednu je přezrálé. Idared mi vydrží až do května, možná i déle. Ale ve stejných skladovacích podmínkách nevydrži ani Spartan nebo Golden del. A třeba Ontario ano. Tak to může být skladem. |
 |
urgentní výběr zimního jablka, 21.10.2007 Melrose jsem trhal asi před týdnem, myslíte, trochu ho podtrhnout? Taky jako jediné jablko trpí hořkou skvrnitostí /hodně/. Asi je na M9, roste bujně. |
 |
Hořká pihovatost a červivost u Goldstar jabloně, 19.10.2007 Já jsem kdysi používal feromonové lapače a počítal denně chycené samečky atd. Pak jsem zjistil, že modely vypracovává Státní rostlinolékařská správa. Lapače pak nějaký čas nebyly běžně k sehnání. Dělám si poznámky mnoho let a je zajímavé, že první... celý příspěvek > |
 |
urgentní výběr zimního jablka, 19.10.2007 Ještě na doplnění - bez chemie to nejde... |
 |
|
 |
urgentní výběr zimního jablka, 19.10.2007 Dobrý večer, Idared považuji za ideální jablko ke skladování, má hodně voskovou slupku a nevadne. Melrose je chutnější, ale vydrží jen do vánoc. A třeba Golden Delicious mně připadá už přezrálý. Idaredy jsem sklízel právě dnes, jako poslední. |
 |
Liliovník tulipánokvětý, 20.9.2007 Je to velký strom, který se hodí jen do parku. Je krásný, ale není to nic nového, stejně jako gingko. |
 |
Zabezpečení nových stromků meruněk na zimu, 15.9.2007 A taky vydatně zalévat až do zámrazu. |
 |
Jahodník - Kent, 22.8.2007 Chtěl bych se podělit o zkušenosti s odrůdou Kent. Letos jsem ji měl prvním rokem a ve srovnání s Elsantou je mnohem lepší. Je pravda, že má raději vlhčí půdy. |
 |
postřiky na jabloně, 19.8.2007 Ano, oba současně v jednom postřiku. Mísí se v ředěném stavu. Do postřikovače dáte do poloviny vodu a přidáte přípravek, který tvoří suspenzi, zamícháte a nalejete emulzní, doplníte vodou a mícháte. Jestlo tvoří emulzi, nebo suspenzi je napsáno na... celý příspěvek > |
 |