Příspěvky uživatele - 191.35

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
praskání uskladněných jablek, 5.1.2008
Obecně praskají při uskladnění jablka pozdě sklizená, přezrálá. Pokud jsou orosená, tak za to může vysoká vlhkost a pouštění teplejšího vzduchu dovnitř při větrání, jako když se orosí pivo. Více větrejte, jablka snesou teplotu kolem nuly. Když je... celý příspěvek >
Květina do temna, 17.12.2007
Taky se jí říká domácí štěstí. Viděl jsem ji v Hornbachu v HK.
urgentní výběr zimního jablka, 4.11.2007
Dobrý večer, Melrose je fakt Melrose, mám to potvrzené. Dá se už jíst, tak nevím jestli vydrží do vánoc tak i tak. .
Žumara zazimování, 4.11.2007
Děkuju
Žumara zazimování, 3.11.2007
Dobrý den, mám asi desetileté žumary. V zimě byly na chodbě na světle při asi 15 stupních. Už se tam nevejdou. Mám možnost je dát do světlé, ale studení místnosti /asi 4 stupně/ - na celou zimu. Vydrží tak dlouho v zimě?
urgentní výběr zimního jablka, 21.10.2007
Máte pravdu, že roste ve velmi kvalitní půdě a v teplé oblasti /HK/. Bývala to zelinářská oblast a mám možnost závlahy. Přehnojení dusíkem je možné. Poradím se s odborníkem.
Fakt je a skutečně v lednu je přezrálé. Idared mi vydrží až do května, možná i déle. Ale ve stejných skladovacích podmínkách nevydrži ani Spartan nebo Golden del. A třeba Ontario ano. Tak to může být skladem.
Melrose jsem trhal asi před týdnem, myslíte, trochu ho podtrhnout? Taky jako jediné jablko trpí hořkou skvrnitostí /hodně/. Asi je na M9, roste bujně.
Hořká pihovatost a červivost u Goldstar jabloně, 19.10.2007
Já jsem kdysi používal feromonové lapače a počítal denně chycené samečky atd. Pak jsem zjistil, že modely vypracovává Státní rostlinolékařská správa. Lapače pak nějaký čas nebyly běžně k sehnání. Dělám si poznámky mnoho let a je zajímavé, že první... celý příspěvek >
urgentní výběr zimního jablka, 19.10.2007
Ještě na doplnění - bez chemie to nejde...
urgentní výběr zimního jablka, 19.10.2007
Dobrý večer, Idared považuji za ideální jablko ke skladování, má hodně voskovou slupku a nevadne. Melrose je chutnější, ale vydrží jen do vánoc. A třeba Golden Delicious mně připadá už přezrálý. Idaredy jsem sklízel právě dnes, jako poslední.
Liliovník tulipánokvětý, 20.9.2007
Je to velký strom, který se hodí jen do parku. Je krásný, ale není to nic nového, stejně jako gingko.
Zabezpečení nových stromků meruněk na zimu, 15.9.2007
A taky vydatně zalévat až do zámrazu.
Jahodník - Kent, 22.8.2007
Chtěl bych se podělit o zkušenosti s odrůdou Kent. Letos jsem ji měl prvním rokem a ve srovnání s Elsantou je mnohem lepší. Je pravda, že má raději vlhčí půdy.
postřiky na jabloně, 19.8.2007
Ano, oba současně v jednom postřiku. Mísí se v ředěném stavu. Do postřikovače dáte do poloviny vodu a přidáte přípravek, který tvoří suspenzi, zamícháte a nalejete emulzní, doplníte vodou a mícháte. Jestlo tvoří emulzi, nebo suspenzi je napsáno na... celý příspěvek >
Další diskuze:  4142434445>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika