|
Roubování za kůru - je už čas?, 26.3.2011 Děkuji za vyčerpávající odpověď. |
 |
Sázení rajčat do skleníku v březnu - pokus, 26.3.2011 Já jsem rajčata teprve 25. 3. vyséval... |
 |
|
 |
Roubování za kůru - je už čas?, 26.3.2011 Chtěl bych roubovat jabloň za kůru. Koukal jsem. že pupeny na podnoži už raší. Rouby mám nařezané od ledna a jsou zatím v klidu, založené do země. Lze roubovat už v tuto dobu? Hradec Králové. |
 |
Jaký nejvhodnější postřik proti obaleči jablečnému?, 24.3.2011 Mrkněte na tuto adresu, zadá se tam nejbližší místo a breberka, která škodí - obaleč jablečný. Když se SET /suma efektivních teplot/ blíží ke stu, tak se provede postřik. V průměrných oblastech ČR je to 5. - 20. 6. /první generace/ a 25.7. - 5.8.... celý příspěvek > |
 |
Slivoň - postřik proti červivosti, 21.3.2011 Proti pilatce ihned po opadu květních plátků, proti druhé vlně obaleče švestkového kolem 13. 7, /pro Hradec Králové/. První vlna neškodí. Mospilan, Calypso. |
 |
Kdy postřik proti přezimujícim škůdcum, 18.3.2011 Koupil jsem si zase Deltastop CP, feromonový lapák na obaleče jablečného (podle počtu ulovených samců se stanoví termín postřiku). A tam se praví: Lapače přednostně vyvěste na stromy odrůd obzvlášť atraktivních pro obaleče jablečného (Oldenburgovo,... celý příspěvek > |
 |
Výsev rajčat, 18.3.2011 Kdo nemá verandu jako Mirek, tak ať vysévá 25. 3. |
 |
Oddálení rašení meruněk, 17.3.2011 Voda, když mrzne, tak vydává skupenské teplo a květy skutečně nemusí zmrznout. Tady jde asi o ta krystalizační jádra a mikrokrystalky vody, které pak trhají pletiva. Květ samotný je tedy asi dost mrazuvzdorný. Těch bakterií je v korunách obrovské... celý příspěvek > |
 |
Oddálení rašení meruněk, 17.3.2011 Nemáte tak docela pravdu. Některé kovy /zinek, rtuť, měď, stříbro, zlato.../ mají biocidní účinek. Antimykotika používaná v humání medicíně mají často vedlejší účinek na bakterie a využívá se toho /clotrimazol se používá k léčbě akné/. |
 |
Jak udržet maliny bez plevele?, 17.3.2011 Mám ještě kilo... |
 |
|
 |
Oddálení rašení meruněk, 16.3.2011 Ne, ne. Měď ničí bakterie, které by se množily v květech a sloužily jako krystalizační jádra pro tvorbu ledu, který, jak na tělíčkách bakteríí narůstají krystalky vody, trhá rostlinná pletiva. |
 |
Vylezl vám už česnek?, 15.3.2011 Já, když přijdu z práce, tak se jdu jím kochat... |
 |
Sekundární nechtěný postřik thůjí kuprikolem, 15.3.2011 Myslím, že se jim vůbec nic nestane. Kuprikol se používá na sypavku jehličnanů. |
 |
Neutralizace kyselých zoctovatělých výpalků, 12.3.2011 Určitě ano. |
 |
Kdy postřik proti kadeřavosti?, 12.3.2011 Dnes jsem provedl postřik Sulkou. Hradec Králové |
 |