|
Pořiďte benzín, 4.5.2007 Pořiďte benzín - budete sekat za třetinu času, kvalitněji a v pohodě. |
 |
Mám rád značkové zboží, přes to jsem před 5 lety zakoupil , 4.5.2007 nejdražší model AlKo - plastové masivní šasi, záběr 50, nebo 52 cm, pokud se nemýlím , BS motor. (tehdy stála cca 16000, nedávno jsem jí viděl v akci za cca 12000)
sekám 2 krát týdně pozemek 1000m2, na podzim zbírám sekačkou listí , drtím s ní... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Roundup ve vyšších koncentracích bere naprosto vše, 4.5.2007 bez obav |
 |
Jak se zbavit přesličky, 4.5.2007 Roudup je biodegradibilní, obavy z chemizace jsou tedy naprosto neopodstatněné. |
 |
Vyšší koncentrace Roundupu a Bštice, 4.5.2007 je pryč. Argumenty , že je proti roundupu rezistentní jsou nesmyslné. Sám jsem kompletně zakládal nový trávník na zanedbaném pozemku koupené nemovitosti - 1200m2. JAk se u nás říká husí , nebo kozí packa byla všude ve velkých splývavých... celý příspěvek > |
 |
S kosou Vám docela držím palce, 4.5.2007 Dřív jsem sekal kde co, ale nyní si dju raději zaběhat.
Doporučená travní směs? Asi bych volil Barenbruck - sportovní plochy. Je sice dražší, ale kvalita stojí za to.
PS. zvažte benzínovou sejkačku- na pětilitrový kanystřík "do... celý příspěvek > |
 |
Určitě platí Roundupové doporučení , 4.5.2007 Dál se podívejte na diskusi - mechy .Váš pozemek je asi relativně vlhký, takže po vyhubení starého, vyrovnání a založení nového trávníku se jistě vyplatí vertikutace a pískování - viz diskuze jak se zbavit mechu.
Skoro bych doporučil první... celý příspěvek > |
 |
Samozřejmě - pokud Roudup aplikujete do vodivých, 4.5.2007 pletiv, zabije vše, je to asi stejné, jako když si umyjete ruce benzínem nic se vám nestane, pokuste si jej plikovat nitrožilně.
Ale Vámi popisovaný jev je obecně známy a nachází se v návodu - likvidace rašících pařezů a použití... celý příspěvek > |
 |
Nízká koncentrace - řiďte se návodem, případně, 4.5.2007 ještě trochu "přitlačte".
pouze pro zajímavost - nedoporučuji zkoušet doma! Nonselektivní herbicidy typu roundup se někdy používají v nízkých koncentracích jako tzv regulátory růstu - prostě zpomalíte růst trávy.... celý příspěvek > |
 |
Roundup - po dopadu, 4.5.2007 na zem biologickou cestou degraduje, můžete stříkat i v okolí studny. |
 |
|
 |
Máte samozřejmě pravdu, ale , 4.5.2007 pokud jsou plochy masivní a splývavé, sekačka už nepomůže. |
 |
máte dvě možnosti, 4.5.2007 A. použít roundap , zcela zrušit starý trávník, včetně plevelů, po té nechat vyklíčit semena plevelů (samotným semenům herbicidy typu roudap neublíží) , znovu použít roundap a pak založit nový trávník. Tak za 6-8 týdnů budete poprvé sekat.
Pokud je... celý příspěvek > |
 |
Skleník z polykarbonátu - nikoliv, 3.5.2007 Respektujte standardní pokyny pro odvětrání dutinek polykarbonátu - řez se upravuje speciiálními páskami, umožňujícími ventilaci, ale zabraňujícími zašpinění. |
 |
To že "lahváč" vypadá pekelně je jedna věc, 28.4.2007 Horší je, že bohužel není příliš kvalitní a po relativně krátkém čase vypadá jako zřícenina. Proboha i slušný foliák s plachtoviny je lepší. |
 |
Jak se zbavit mechu, 28.4.2007 V podstatě ano, samozřejmě je s výhodou je lehounce "zahrábnout" a uválcovat. Třebaže máte pocit, že upravené plocha vypadá jako pláž, není to pravda - trávník je prořezaný a vrstva písku není příliš silná. (výhodnější je aplikovat... celý příspěvek > |
 |