|
Zháňam vrúble, 10.1.2011 Křivici bych měl mít někde ponechanou už jen na 1 větévce - nějaký roub by se tam mohl najít. Muškatelku ne. |
 |
Stříhání třešní, 6.1.2011 Rozdíl v intenzitě růstu je nejen mezi ptáčnicí a Coltem, ale i mezi Kordií a slaběji rostoucí Van.
Třešeň naštěpovaná na višni se mi neosvědčila. Kmínek zůstával slabý a měl tendenci se zlomit. Doporučovalo se mezištěpování... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Postřik ořešáku, 6.1.2011 Nalít postřik proti houbové chorobě ke kořenům je skutečně blbost. Nemyslím, že běžné nepřevápněné půdy strádají nedostatkem železa. Špony v půdě sice ničemu neublíží, leda by tam chtěl někdo sázet či plet. I tak se mi zdá efektivnější dodat... celý příspěvek > |
 |
Pri paleni zacne tect bila koralka, 6.1.2011 Vlastnímu procesu destilace rozumím jen velmi zhruba a moderním rektifikačním kolonám vůbec. Přesto si logicky myslím, že destilát je tím méně aromatický, čím větším množstvím vody se naředí.
Je asi rozdíl, jestli se pálí klasickou... celý příspěvek > |
 |
Doporučili byste mi tenhle skleník?, 6.1.2011 Asi nejde srovnávat skleník z pozinkovaného plechu a sklem se skleníkem z hliníkových profilů a polykarbonátu. Jsou to přeci jen jiné materiály. Mám taky skleník z plechu a skla a vyhovuje mi. Kdyby ale přišly pořádné kroupy nebo houf... celý příspěvek > |
 |
Sekačka versus traktůrek, 6.1.2011 To, co píše p.174 89 je přesné. Chození po zahradě s pojezdovou sekačkou je navíc docela příjemný a nenáročný pohyb na vzduchu, který lze provozovat do vysokého věku.
Pokud si koupíte sekačku a za pár let zjistíte, že by se hodil... celý příspěvek > |
 |
Kukuřice - proč se sklízí teď?, 4.1.2011 Pak může jít o jiný případ. Možná zemědělci vyjednali nějakou dotaci za nesklizené pole, možná má ponechaný porost význam jako protipovodňové opatření, možná...
Nechce se mi věřit, že by jinak bylo výhodné nechat do ledna kukuřici... celý příspěvek > |
 |
Vhodná elektrická sekačka s pojezdem, 3.1.2011 Nevím, jestli Stiga pojezdové elektrické sekačky vůbec vyrábí. Mezi pojezdovkamii od Werco a Mountfield rozdíl (krom ceny) nevidím. |
 |
Vhodná elektrická sekačka s pojezdem, 2.1.2011 Doporučil by půjčit si benzínovou sekačku, zkusit ji nastartovat a projet se s ní. Abyste zvážila, je-li nutné kupovat elektrickou. Na tak velkou plochu nemusí být pohodlnější tahat za sebou kabel přes 50m dlouhý. Nevím o elektrické... celý příspěvek > |
 |
Očkování / roubování broskvoní, 2.1.2011 Podle mojich zkušeností nejsou broskve prodávané na jaře zabržděné. Očka pučí a mají lístečky. Roubovat s nima se nedá. Zato se dá roubovat zeleným roubem rovnou ze stromu |
 |
|
 |
Koupit zahradu?, 2.1.2011 To tak nelze říci. Záleží na tom, jakou má zahrada hodnotu pro Vás. Taky na tom, jestli ji máte pro užitek a zábavu nebo jako způsob, kam uložit peníze. Ve druhém případě jsou výhodnější byty, starožitnosti nebo mince. |
 |
Očkování / roubování broskvoní, 2.1.2011 Ale prečo vrůble neprirastajú?
To nevím, to se jích asi musíte zeptat. Ony zřejmě přirůstají, ale ne tak často a tak dobře, aby se to vyplatilo dělat. Proto se v praxi jen očkují. |
 |
Tabulka na správné změření kvasu, 2.1.2011 Papír toho unese mnoho - ať už v Česku nebo v Rumunsku. Ti, co nemají potok, ať nezoufají. Ovoce bude v sudu kvasit dobře i ve stodole, boudě, sklepě i zahradě. Rozmělnění ovoce před kvašením považuji, na rozdíl od rumunských autorů a ve shodě s... celý příspěvek > |
 |
Štepenie egreša v predjarí, 2.1.2011 Nerozumím slovu "spojkovanie" |
 |
Jak sehnat ježka?, 27.12.2010 Soudě podle toho, jak často se plazi krmí, by letošní příděl slimáků uživil střední želví farmu. |
 |