|
Příspěvky uživatele - 65.50
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Zkušenosti s "levným" zahradním nábytkem (např. Ikea, Jysk), 17.1.2011 S JYSKem mám pár zkušeností, žena si tam nábytek několikrát kupovala. Nadšený nejsem, ceny mi extra výhodné nepřipadaly. Navíc se mi nelíbila kultura prodeje. Vystavený kus je často jediný co mají a ten Vám neprodají. Zboží... celý příspěvek > |  | Najlepšie slivky, 14.1.2011 Je pravda, že Gabrovská patří mezi neprávem opomíjené odrůdy, chuťově se pravým švestkám prakticky vyrovná. Podobně jako Čačanská rodna, Tuleu gras, Vaňkova, aj. Bohužel, jejich tolerance k šarce mi nepřijde tak úplná. |  |
|  | Prosím, určení výborné odrůdy, 14.1.2011 Pokud je Váš strom pravokořený semenáč, tak nemůže mít žádné jméno. Jedině by ho pojmenoval Váš pradedo. |  | Kolik medu do pálenky?, 14.1.2011 Čerstvý med je zdravý, když se smíchá s pálenkou, je výsledný produkt vždy zakalený. Přefiltrování nepomůže. Lze tomu předejít delším vařením medu, kdy se kalící složky, většinou bílkoviny, vysráží. Což je na druhé straně škoda. |  | Vápnění kmenu stromů, 14.1.2011 Kůl z jižní strany, piodle mě není taková ochrana, jak se myslí. To byste musel přistavit široké prkno. Efekt zastínění se projeví hlavně při prudších změnách teplkot, zejména při východu slunce v předjaří. Běžný kůl z jihu tak stromek příliš... celý příspěvek > |  | Najlepšie slivky, 13.1.2011 Nu, Vám přišla diskuze více jako odborná debata o PPV než o zkušenosti s tou kterou odrůdou. Ten Váš je milý - jako próza od Fr. Hrubína. Ale to je dobře, i takové sem patří, byť o odrůdách... celý příspěvek > |  | Jak na šlechtění nových odrůd, 12.1.2011 Je to možné, že v Angliia Francii jsou v moštových odrůdách dál. Však Cider a Calvados jsou tam oblíbené. Pro naše podnebí by možná byly bližší odrůdy středoevropské. Četl jsem ve staré německé knize o odrůdách, ze kterých se připravovaly... celý příspěvek > |  | Jak na šlechtění nových odrůd, 11.1.2011 Držím Mitwochovi palce, aby vydržel. Mně se to před 30 lety nepodařilo. |  | Pálení z hrušek - vedení kvasu, 11.1.2011 Příspěvek 129 96 povačuji za přesný
K poznámce Likekeho: Tvrzení, že cukr aroma nemá a že víc cukru znamená větší výtěžnost alkoholu, podložená jsou - prostými zákony fyziky a chemie. |  | Prevrúbľovanie, 11.1.2011 Přeroubování peckovin je nelehké a problematické, zejména větších stromů. Ujímavost roubů nebývý 100%ní. I ujmuté větve se hůř hojí než jádroviny a trpívají klejotokem.
Koncem února bych rouboval pouze jednoleté výhony... celý příspěvek > |  |
|  | Pálení z hrušek - vedení kvasu, 11.1.2011 Ostatní měli vyšší výtěžnost hrubší pálenky proto, že přidali víc cukru. Aroma měli ostatní měnší, protože cukr žádné aroma nemá. |  | Zháňam vrúble, 10.1.2011 Ne tak to úplně není. Křice patřila k mým oblíbeným odrůdám, právě pro svoji nenáročnost. Určitě bych se nebál výšky 400m n.m.
Starý dutý strom jsem ale musel vykopat a z něj jsem si vzal jen roub na ponechání odrůdy. Plody... celý příspěvek > |  | Doporučili byste mi tenhle skleník?, 10.1.2011 Myslím, že skleník není perpetuum mobile, tedy že sám o sobě žádné teplo nevytváří. Pouze zachycuje sálavou energii prošlou sklem a udrží ohřátý vzduch, který by odešel prouděním. Za tmy to nefunguje, jeho funkce je pak pouze izolační a tedy ... celý příspěvek > |  | Starý, nemocný sad - co s ním?, 10.1.2011 Už název tohoto vlákna je zavádějící "Starý nemocný sad". Tím se sám stavíte do pozice toho, kdo radí vše vykácet. Jistě, vážně nemocné staré stromy si nic jiného nezaslouží. Možná jste rozhodnutý a chcete jen svůj... celý příspěvek > |  | Zkušenost s jednoručními motorovými pilami, 10.1.2011 Již mi přijde nebezpečné lozit po žebříku a po stromech s velkou motorovou pilou jako dřív, tak uvažuji taky o koupi jednoruční pily - samozřejmě za účelem prořezávky stromů, nikoli pro kácení a krácení.
V... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|