|
Příspěvky uživatele - 65.50
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Letošní boj se strupovitostí, 1.3.2011 Na hrušních bývá rez, na třešních dírkovitost, na meruňkách moniliová spála, na slivoních puchrovitost, na broskvoních kadeřavost... Všechno houbové choroby. U Vás vůbec nejsou nebo jejich listí taky vyvážíte?
|  | Toptaste, 1.3.2011 Kdybych zakládal švestkový sad, taky bych volil směs odrůd, včetně osvědčených. Jednak proto, abych měl po celou sezónu co jíst, taky proto, že když některá odrůda ten rok (třeba mrazem, deštěm v květu) selže, zůstanou... celý příspěvek > |  |
|  | Pomoc při výběru hrachu, 1.3.2011 Už více let objednávám různé odrůdy hrachů ze SEMO a musím říci, že jsem trochu rozpačitý. Ne, že by osivo nebylo kvalitní, ale všechny odrůdy mi přijdou - vzdor popisu na smržických stránkách - k nerozeznání. Žádný nelze pěstovat bez... celý příspěvek > |  | Lignohumát, 1.3.2011 Asi se ten humát málo prodává... |  | Letošní boj se strupovitostí, 1.3.2011 Jestli jsem se Vás dotknul, pane Paĺo, tak se omlouvám, s tou tolerancí a chápavostí máte určitě pravdu. Ano určitá ironie v mých příspěvcích byla. Ale výrazy jako paličaté zotrvávanie na starých omyloch, zavrzelosť, namyšlenosť, ignorancia, to... celý příspěvek > |  | Roubování třešně, 28.2.2011 Toho bych se nebál. Mnohokrát po naroubování přišly mrazy i sníh a rouby po oteplení vyrašily naprosto v pohodě. Často líp než ty roubované až po skutečném příchodu jara. |  | Jak vyrobit kvas na žitnou?, 28.2.2011 Pořád mi trochu uniká smysl té složité přípravy obilného kvasu. Obilí má doma na zahrádce málokdo, je třeba ho koupit. Klíčení, zahřívání, hvozdění - to jsou dost náročné procedury s nejistým výsledkem. Přitom ovoce je kolem poměrně dost a stačí je... celý příspěvek > |  | Čačanská rodná, Katinka, 28.2.2011 Katinka je kvalitní raná švestka, ale na kvas se příliš nehodí. Je málo sladká a zraje brzy, takže kvas by se mohl kazit . Na druhé straně churtná jako opravdová švestka a údajně se hodí na pečení a sušení, neboť se neroztéká. Čačanská... celý příspěvek > |  | Letošní boj se strupovitostí, 28.2.2011 Myslím si to stejné, co p. Vítek i p. Vinšálek. Rozdíl v chemické skladbě listí stromů a nekvetoucí trávy (to jsou vlastně listy trav) je malý. Naopak, tráva se při kompostování větší vrstvy mění v černou mazlavou hmotu, listí bez jakékoli péče... celý příspěvek > |  | A až Z o uzení, 24.2.2011 Asi záleží na způsobu uzení. U studeného kouře to asi nebude podstatné. Pokud ale udíme při teplotách kolem 70 stC, je vychladnutí a opětovné zauzení masa, dle mého, nevhodné. |  |
|  | Podlaha ve skleníku - hlína nebo dlažba, 24.2.2011 Přiznám se, že mám jen jeden typ - ten bez podlahy na volné půdě. Tak nemohu strovnávat.
Pravda, výměně zeminy se nevyhneme. Ale toho se nevyhneme ani v pytlích. Nemyslím, že je jednodušší, vynosit staré a nanosit každoročně nové pytle oproti... celý příspěvek > |  | Trvanlivé jmenovky s odrůdami, 24.2.2011 To má smysl jen na výsev. Místo trvalých cedulek samozřejmě ne. |  | Zmlazení višně, 24.2.2011 Pokud to bylo provedeno nadvakrát a s respektování Zahnových pravidel řezu silnějších větví, taky bych na tak silném zmlazení neviděl nic špatného. Ostatně mladé dřevo roste pěkně. Problémem bude jen hojení velkých řezných ran. |  | Trvanlivé jmenovky s odrůdami, 24.2.2011  Díval jsem se po těch lžičkách. A našel jsem v Kauflandu plastové nožíky - 12 ks za 1 Kč (jeden za 8 haléřů). No, nekup to. |  | Trvanlivé jmenovky s odrůdami, 24.2.2011 To je právě to, čemu se chceme vyhnout. Mám malou školku - jen pár desítek roubovanců. Když mi po roce déšť smyje nápisy odrůd a s lupou podle vybledlých čar hledám, co jsem to tam psal, častuji se různými jmény. Přeborníkem ve vyblednutí je fixa s... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|