|
Příspěvky uživatele - 65.50
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Kdy postřik proti kadeřavosti?, 4.3.2011 Taky se chystám na druhý postřik mědí (první byl na podzim). Ale nevím, ještě nikdy jsem nestříkal tak důkladně jako loni a ještě nikdy jsem neměl tak silnou kadeřavost jako loni. |  | Ostružina rezať či nie?, 4.3.2011 Výhony taky zakracuji. Ani ne tak kvůli nedozrání plodů či vysilování rostliny, ale myslím, že tím podpořím tvorbu nový mladých výhonů na příští rok |  |
|  | Řez angreštu, 4.3.2011 Když si představíte, že delší angreštové výhony jsou vodorovné až převislé, tak vnitřní pupen je vlastně ten směřující nahoru a zevní pupen dolů. Řezem na vnitřní pupen se rozklesávaující korunka zvedne. Samozřejmě, pokud by byly výhony silné a... celý příspěvek > |  | Hrušeň těsně k domu (na kordon), 4.3.2011 Švagr mi sázení hlouběji kořenících dřevin do těsné blízkosti domovní zdi důrazně nedoporučoval. Je to o prioritách - on není zahrádkář, nýbrž stavební inženýr. Já jsem na tom opačně, přesto jsem ho, ač nerad, poslechl.
Diskuze na... celý příspěvek > |  | Co zapravit na jaře do zeminy ve skleníku, 4.3.2011 Dusíkaté
Dolomit obohacuje půdu o vápník a hořčík |  | Lignohumát, 3.3.2011 S tím životním prostředím je to navíc složitější. Njede jen o to, jak je zatěžuje ta konkrétní látka vylitá do země, ale i její výroba, její obaly, vývoj, distribuce. |  | Kdy řezat maliny?, 3.3.2011 Všechny maliny plodí na dvouletém, tedy loni vyrostlém dřevě. Některé - asi i ty Vaše - plodí navíc i na podzim, na nových v témže roce narostlých výhonech. Odřežte proto u země všechny ty dvouleté, které plodily loni v červenci. Poznáte... celý příspěvek > |  | Čím vymýt sudy na kvas?, 3.3.2011 Myslím, že pojem dehydrovaný přípravek se běžně užívá. Nejsem chemik ani češtinář, ale na instatních potravinách je to běžně napsáno.
Nevím, jaký je přesný rozdíl mezi dehydrovaným a dehydratovaným. Vnímám to tak, že... celý příspěvek > |  | Lignohumát, 3.3.2011 Zajímavé jsou ty spontánní výkřiky, jak skvělý ten lignohumát je a jak ty rostlinky oproti těm neošetřeným úžasně vegetují (co pěstitel, to pokusník). Kupodivu NPK, Cererit a jiné takové, ohlasy nemají a to byste koukali, co dovedou. Vypadá to,... celý příspěvek > |  | Twist Off, 3.3.2011 Při otvírání pevně držícího twistoffáckého víčka stačí mírně koncem tupého jídelního nože (nebo jiným podobným předmětem) nezdvihnout okraj víčka. Ve sklenici se zruší podtlak a víčko lze lehce povolit rukou.
Úspěšnost sterilace lze... celý příspěvek > |  |
|  | Diera v starej jabloni, 3.3.2011 Je to tak, zabránit, aby do díry pršelo. Víc pro strom v tomto stavu asi nemá smysl dělat. Vyřezat kompletně mrvé dřevo z dutiny stromu technicky nelze a pochybuji, že by to nějak razantně prodložilo jeho věk . |  | Ako rezat, 2.3.2011 To, co píše p. Josef, je v podstatě pravda, měl bych 2 doplnění.
1. Ponechat špičák bez řezu bych radil jen v případě, kdy byly kořeny zasazeného stromku kvalitní, bohaté, nepoškozené, nejlépe v kontejneru. Tam tolik nehrozí zastavení růstu... celý příspěvek > |  | Stepenie do hlôhu, 2.3.2011 Mně se to moc neosvědčilo. Štěpoval jsem na hloh hrušky a mišpule. Rouby se ujaly, ale narubovaná část sílila víc než podnož, kmínek se ohýbal a rouby se v místě štěpování vylamovaly. |  | Roubování třešně, 2.3.2011 Nechci být skeptik, ale nemyslím si, že se Vám třešeň ujme na brosvoňový semenáč. Nehledě na narašení roubů. S rynglí by problém být neměl. Obliba broskvových podnoží pod slivoně stoupá, sám s nimi ale zkušenost nemám. |  | Ako rezat, 2.3.2011 Aha, už tu kacíř dlouho nebyl. Pokud ji neuříznete, začne letos rozvětvovat korunu, to je pravda. Ale ve výšce 2 m a za rok vytvoří cca 10 cm přírůstky. |  |
 |
|
|
|