|
Skvrny na listech maranty, 20.5.2010  Již několik let pěstuji marantu a nyní se na starších i nových listech začaly objevovat světlé skvrny. Žádného savého škůdce jsem neobjevil. Nevíte prosím, co je důvod těchto skvrn? Květina je umístěna na mikrovlnce 3 metry od okna a zalévám ji... celý příspěvek > |
 |
Pěstování strelície, 17.3.2010 Stonek uschlého květu jsem odstřihl celý a z 1 rostliny mám nyní 2 ks. |
 |
|
 |
Sasanka vábná ze semínka, 7.3.2010 Minulé léto jsem si sebral zralá semena z odvetlých sasanek ale nemám žádné zkušenosti s výsevem - poradí mi někdo? |
 |
Dotaz na bromélii, 12.2.2010  Je to nádherně kvetoucí kořenová bromélie, která by měla vydržet teploty až do -10C. U nás není zatím moc rozšířená |
 |
Dotaz na bromélii, 11.2.2010 Zdravím všechny pěstitele květin a chtěl bych se zeptat, zda pěstujete někdo bromélii z Čile - Puya berteroniana a jaké s ní máte zkušenosti. Děkuji. Karel K |
 |
Co je to za kytku?, 8.2.2010 Děkuji. K |
 |
Co je to za kytku?, 8.2.2010  prosím, poznáte někdo tutu květinu a jak se jmenuje? díky Karel |
 |
Sundavillea Red - pěstování, 5.2.2010 Ello, vidím že nikdo na Váš dotaz nereaguje, tak aspoň můj poznatek: sundavila je popínavka s poměrně rychlým růstem, takže když ji ustřihnete, opět rychle vyrazí . já bych doporučoval nestříhat a nechat pnout po nějaké konstrukci - já mám... celý příspěvek > |
 |
Pochlubte se svojí zahrádkou, 15.1.2010  Moc krásné prostředí s květinami. Já mám rád Lewisie a tak jsem si založil na užitkové zahrádce dvě skalky s mými vypěstovanými lewiskami ze semínek, kterým se tam opravdu daří. Karel |
 |
Pochlubte se svojí zahrádkou, 15.1.2010 Zdravím všechny milovníky květin a vzhledem k dlouhé pauze na této šňůře taky přispěji malou ukázkou 2 skalek, které máme začleňeny v užitkové zahrádce a jsou na nich hlavně Lewisie, které si sám pěstuji ze semínek. Karel |
 |
|
 |
Co je to za kytku?, 12.1.2010 Děkuji mnohokrát pane Janča, teď už věřím, že se mi ji podaří pěstovat úspěšně. Karel |
 |
Co je to za kytku?, 12.1.2010  Znáte prosím tuto květinu? Jenom doplním, že květ nádherně voní. Zkouším ji množit z vrcholových řízků, ale skoro pokaždé jim začnou hnědnout a usychat listy. Dala by se zapěstovat jako stromek a přes léto určitě venku na terase, jenže nevím přesně... celý příspěvek > |
 |
Sundavillea Red - pěstování, 9.12.2009 Zdravím pana Karla Š. i ostatní pěstitele Sundavill
a jenom dodám svůj poslední poznatek. Mladé rostlinky z řízků, které zakořenily na podzim a měl jsem je v kuchyni na jižním okně nad radiátorem, začaly pomalu ale jistě opadávat. Ty... celý příspěvek > |
 |
Sundavillea Red - pěstování, 16.11.2009 Zdravím všechny a jenom dodávám, že ji mám teď na verandě, kde je teplota okolo 15 st a mírně zalévám. Přes léto je na dvoře na dopoledním slunci. Karel |
 |
Sundavillea Red - pěstování, 13.11.2009  Zdravím všechny příznivce této krásné květiny a přikládám foto 2 roční na kmínku vypěstované z řízku - jde to poměrně snadno, ujímá se dobře. Karel |
 |