|
Příspěvky uživatele - 178.82
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Řízky z vinné révy, 23.4.2009 Letos už mám zakořeněných 100 řízků ve vodě, ale vody stačí 1-2 cm, úspěšnost u kvalitních řízků nad 90%. Konce řízků nenařezávám, maximálně do nich udělám nožem rýhu před aplikací stimulátoru. Ale po posledních zkušenostech budu napříšte... celý příspěvek > |  | Doporucte odrudu na jidlo, 13.4.2009 Talisman mám také pravokořenný. S opylováním může být problém, protože je to odrůda s ženským typem květu (nemá v květech vlastní pyl). K jejímu lepšímu opylení se doporučují odrůdy, které kvetou ve stejnou dobu, nebo které kvetou delší dobu. Na... celý příspěvek > |  |
|  | Doporucte odrudu na jidlo, 10.4.2009 Talisman a AT-6-3-sk |  | Harmonogram postříku, 7.4.2009 Kalendář ochrany révy najdete tady |  | Doporucte odrudu na jidlo, 2.4.2009 Odrůdy Kodrjanka a Vostorg patří k tomu nejlepšímu, co se u nás mezi stolními odrůdami pohybuje. Na pergolu do Vašich podmínek určitě vhodné jsou. Jen pozor, aby to byl skutečně Vostorg. Často se pod tímto názvem koupí Prim, což je trochu jiná... celý příspěvek > |  | Göcsei Zamatos, 26.3.2009 Proč by moštová odrůda nešla jíst? Popis je tady:
Odkaz |  | Výběr odrůd - Neptun, Rhea, Picurka, Uran,, 24.3.2009 Můžu poprosit o víc údajů k bezsemennému nšl BV 47-1-6, jaké má odolnosti, velikost bobulí atd? Vím o něm pouze to, že to kříženec Arkadie a Remainly Seedless. |  | Výběr odrůd - Neptun, Rhea, Picurka, Uran,, 24.3.2009 Neptun, Rhea (dříve Jupiter), Picurka, Uran jsou bezsemenné odrůdy slovenské šlechtitelky Doroty Pospíšilové. Všechno to jsou odrůdy druhu Vitis vinifera, tudíž jsou citlivé k chorobám i zimním mrazům. Podle mého názoru se spolu s odrůdou Heliotrop... celý příspěvek > |  | Réva ve vyšších polohách, 20.3.2009 Myslím si, že na Vysočině můžete sázet révu pravokořennou, tam hlavní důvod roubování, a sice révokaz, je jen málo pravděpodobný. Shodou okolností jsem se byl dnes podívat na dva keře, které jsem před třemi lety daroval do nadmořské výšky cca 550 m... celý příspěvek > |  | Nízkotlaký lis, 17.3.2009 existuje nejaký lis který utahne malotraktor 20hp(dá se sehnat?a za kolik?) |  |
|  | interspecifické moštové odrůdy do 500 m.n.m, 13.3.2009 Omlouvám se za překlep, samozřejmě správně je Cabernet Cortis. Problém se sháněním je ve skutečnosti, že Cabernet Cortis je právně chráněná odrůda, takže pokud vím, tak ho nikdo v Česku neprodává. Jeden známý letos nakupoval sazenice nových moštových... celý příspěvek > |  | mrazuvzdornost odrůdy Moldova, 11.3.2009 Moldovu do 368 m n. m. určitě ne, kromě posledních pár let dozrává špatně nebo nedozrává i v Lednici, kde je určitě podstatně tepleji. Proti Vostorgu Neru ani Kodrjance nemám výhrady. Jsou to všechno osvědčené odolné stolní odrůdy. |  | Copak je to za odrůdu, 8.3.2009 Teresu neznám, ale jedná se pravděpodobně o maďarskou odrůdu Terez, překlad z polských stránek:
Synonymum: (R-59)
Původ: SV 12.375 x Olimpia
Typ: interspecifická stolní odrůda
Doba zrání: středně pozdní, SAT: 2800°C
Barva: růžová,... celý příspěvek > |  | ako mnozit samorodak?, 21.2.2009 Zajímalo by mne, kde host 34.60 našel informaci, že se odrůdy s původem z Vitis labrusca velmi špatně množí řízkováním. Tuhle informaci jsem totiž zatím nikde nezachytil. Většinou se uvádí, že Vitis labrusca koření zcela normálně. Letos jsem množil... celý příspěvek > |  | Cabernet Cortis, 16.2.2009 Podle mého názoru je tato odrůda natolik nová, že u nás s ní málokdo bude mít nějaké zkušenosti. Až letos se budou sazenice dovážet ve větším. Co se týká níže zmiňované nízké odolnosti k padlí, zatím jednoleté zkušenosti tomu nenasvědčují. V němčině... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|