|
Příspěvky uživatele - 249.76
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Dublet, 15.10.2010 V roce 1990 jsem nakoupil za 0,2O kčs/očko v Holovousích rouby jabloní Denár, Diadém, Dublet, Doris, později také Delor a jiné na D.Doris trpí v Beskydech strupovitostí, Denár moučnatí a je potřebné velmi opatrné zacházení.Delor, Dublet a především... celý příspěvek > |  | Kvas jablek, 23.5.2010 Myslím, že výtěžek bude víc, jak slabý.Vlastní zkušenost-koncem listopadu na mošt a posléze na víno zpracovávaný Jonathan měl poloviční výtěžnost v porovnání s čerstvě sklizeným.Druhá věc je co s jablky, které zůstanou po špatném odhadu konzumu.Já to... celý příspěvek > |  |
|  | Lis na ovoce, 16.5.2010 Výroba lisu není úplně jednoduchá záležitost.Nejdříve si musíte ujasnit, jaký objem lisu je pro Vás přijatelný, kolik práce zvládnete sám, zda použijete hydrauliku atd.Podívejte se na informace o profesionálních zařízeních z dubu. Ceny však... celý příspěvek > |  | Čačanska Najbolja, 29.1.2010 Nedá mi to, abych nereagoval.Staré _20-ti leté a víceleté stromy švestky Domácí jsem vykopal a přešel na nové odrůdy z Geisenheimu.Loni se všichni, kteří zůstali klidní a stromky napadené šarkou nevykopali a nespálili, pod Beskydami, smáli.Uroda byla... celý příspěvek > |  | Špendlíky, 29.1.2010 No to je nádhera, díky. |  | Okousané jabloně, 27.1.2010 Něco z vlastní zkušenosti. Na likvidaci stromků nebo roubování pod místem ohryzu je dost času. Poškozená místa na kmínku obalte co nejrychleji(kvůli dalšímu poškození mrazem) gumovou, natahovací,samolepící páskou- dnes snadno dostupnou v... celý příspěvek > |  | Mezišštěpování jabloní, 16.1.2010 Na A-2 se u nás v podhůří Beskyd neosvědčily Starkrimson ani Starking, i když to byly vitálnější podnože než M- 9.Můj přítel sází na podnož - pláńku desetiletí, výsledky velmi dobré. Skladovatelnost dobrá, velikost plodů v normě, stejně, jako... celý příspěvek > |  | Mezišštěpování jabloní, 15.1.2010 Otázkou je, co to jsou-plané lesní jabloně?Semena jsem dostal od ovocnáře, který si sám, způsobem pláně-mezištěp-ušlechtilá odrůda, vybudoval několikahektarový sad.Vlastnosti tzv. podnože do země měl ověřeny.Kořeny dobře kotvily strom a... celý příspěvek > |  | Série Top, 14.1.2010 První stromky Jojo a Top jsem přivezl z Polska před 5 lety.Jsou štěpovány na Wangenheimově. Jojo pod Javorovým v Beskydech trpí klejotokem a moniliozou. Top (pod tím názvem jsem stromek získal) nemá tak velké atraktivní plody, jak Jojo, plody však... celý příspěvek > |  | Mezišštěpování jabloní, 14.1.2010 Zdravím z Beskyd.O délce 1,5m nemůže být řeč.To by jsme byli u vysokokmenu.Vložky M-9 dávám jen od 15 do 25 cm délky, výška očkování na pláňku od země je minimálně 20 cm.Očkovat konečnou odrůdu přímo na pláňku to jsem vyzkoušel také, jsou však z toho... celý příspěvek > |  |
|  | Mezišštěpování jabloní, 13.1.2010 Bohužel jsem na této diskusi poprvé.Mezištěpování používám na své zahradě asi 5let. Donutily mě k tomu ztráty stromků po ohryzání hryzcem.Můj otec pečlivě dával kořeny zákrsků do drůbežího síta.Síta vydržela bez poškození od roku 1975,zákrsky na M-9... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|