|
Jak se dřív dělala jezírka bez folie?, 4.5.2010 Již se to tady řešilo |
 |
Rašelina funguje, 26.4.2010 Tady je clanek o pouziti slamy v reakci na nejaky vedecky vyzkum.
Shrnuti:
0,01kg na m2 vodní plochy
Zabranuje rustu novych (nelikvuduje stare) (proto nasazeni hned z jara - duben)
Delka uziti 4-6mesicu |
 |
|
 |
Jaké ryby? pstruh x siven x jesen x okoun x jeseter, 22.4.2010 Nevim jestli pstruzi zerou i nejakou rostlinou potravu ale ja mam na stejne mnozstvi vody tak 2 delkove metry ryb (jeseni, perlini) nic neprikrmuju a rostou jako z vody :-) |
 |
A diskusi mám pročtenou - začínám. Kdo kopal růčo?, 20.4.2010  Jen pro predstavu - tady jde opravdu o trosku jiny rosah :-) - ty presuny zeminy jsou opravdu obrovske. Jen pri vzpomince na to mne boli zada :-D |
 |
Imprergnace dřevěného mola, 16.4.2010 K tomu oleji, mne nad vodu precniva sice jen tak 3m2 ale olejem sem to natrel (samozrejme jen z vrchu kam sem se dostal - delal sem to loni v zari, olej zaschne a podle mne se nijak vyrazne neluhuje. - kapicky vody se jeste ted na jare pekne drzi na... celý příspěvek > |
 |
Lavicka, mostik - nakup, dily, skusenosti, 16.4.2010 Impregnace se resila tady |
 |
A diskusi mám pročtenou - začínám. Kdo kopal růčo?, 12.4.2010 No ja to mam prave presne tak - dle jedne chytre knizky - vyspadovane na jednu stranu a u kraje udelany jarek do ktereho spoustim kalovku - ale...
Je to docela opruz, na provaze tam spoustet cerpadlo, popotahovat s nim a projit cely ten jarek (mozna... celý příspěvek > |
 |
Přemnožení ryb v zahradním jezírku, 9.4.2010 No asi to jde, ale nekdo tam musi plnit funkci predatora - lovce komaru :-), nebo je zabijet nejakym pripravkem coz mne prijde zbytecne. Da se koupit spousta druhu rybek ktere ani nahodou neprerostou pres 10cm, slunka, slunecnice aj...
Ja vcera do... celý příspěvek > |
 |
Průchodky do sudu, 8.4.2010 Pridavam video toho vortexu - je to tedy "uzasne" natoceno ale co se da delat? Netusite nekdo jaky vyznam ma rychlost toceni? - zvysila by se ucinnost kdybych zvysil rychlost otaceni (vodnim fenem). |
 |
Průchodky do sudu, 31.3.2010 Tak jsem to vcera zprovoznil, hodne mne prekvapila pomala rotace "odstredivky", samozrejme ta zavisi na prumeru nadrze a vykonu cerpadala. Zapojil sem to na oase optimax 10000 - myslim si ze mohl jet tak na 7000l. Prumer je metr. No chce to... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Žáby v jezírku, 30.3.2010 Nic proti, ale zaby ziji v kazde kaluzi :-) takze rekl bych normalka, spis se pripravte tak tipuju z mesic na poradny koncert:-D |
 |
Průchodky do sudu, 9.3.2010 No kdyby byla kovova tak bych strach nemel, ale tahle je z plastu a mam strach ze bud strhnu zavit nebo rovnou cela praskne :-), ale vyzkousim to.
Dal se chci zeptat jak resite soupata - existuje na trhu nejake cenove prijatelne reseni? |
 |
Ékonomické čerpadlo, typy, názory, skúsenosti, 3.2.2010  obr |
 |
Ékonomické čerpadlo, typy, názory, skúsenosti, 3.2.2010 No v podstate mate pravdu :-) je to cerpadlo pro gravitacni zapojeni tzn. idealni by pro nej bylo honit vodu jen dokola bez jakehokoliv vyskoveho rozdilu - pokud tomu tak neni krivka vykonu strame klesa. |
 |
Automaticka regulace prutoku, 29.1.2010 Zni to zajimave a je to znacka tak do toho asi pujdu. Nez zase neco vyrabet s nejstym vysledkem. Jen je skoda ze to nejspis nema nejakou ochranu kdyz by se ty sita ucpaly a tim by se i omezil prutok. To budu muset vyřešit až u čerpadla plovakovym... celý příspěvek > |
 |