|
Uhlikovy pistni krouzek?, 9.10.2009 Nevím také co to je za novinku ale uhlík je podle mě něco, jako třeba tuha možná více mastný ale zase lépe otěruvzdorný kdoví možná lépe těsní záleží jak dlouho vydrží. |
 |
Spätný náraz, 6.10.2009 Jsem více kovozemědělec než dřevorubec, ale cit pro techniku se dá často použít tam i tam, u rozbrušky taky snadno časem zjistíte že je lepší řezat spodní částí kotouče než čelní, když vám dá i ta rozbruška zpětný vrh a může vám rozšvihnout čelo... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Spätný náraz, 6.10.2009 Nechci jako amatér machrovat ale základ je asi vždy v tom uvědomit si svoji polohu oproti pile pro případ že by se roztrhl řetěz nebo by mě mohla pila kopnout (zpětný vrh), a podle toho se zařídit jestli to nejde tak to neřežu. |
 |
Spätný náraz, 6.10.2009 Včera se stal smrtelný úraz asi 20 km od mého bydliště starší pán ořezával strom ze žebříku, bylo to i na i- netu a prý spadl na řetězovou pilu a pořezal si krční tepnu, jedna z možností je že ho pila kopla už na žebři a spadl už poraněný podle mně... celý příspěvek > |
 |
Bruska na řetěz, 4.10.2009 Jsou to všecno hobby brusky, kde musíte počítat s tím že nejdou nabrousit všechny řetězy na předepsané úhly, záleží jaké řetězy používáte a jak jste šikovný, někdy je potřeba něco doma ještě vylepšit nebo dodělat, na nabroušení základního úhlu zubu... celý příspěvek > |
 |
Tak už to je tady - iTEST - farm, 27.9.2009 OK i já souhlasím ty testy se liší max desetinou KW nebo NM což je zanedbatelné a je to určitě v toleranci, oproti I Testu, kde rozhoduje asi kdo dal víc. |
 |
Tak už to je tady - iTEST - farm, 26.9.2009 Nepochybuji že je profi ps-5000 lepší ale je zde vidět že se rozdílné testy malinko liší, navíc je ps 5000 i lehčí, ale já jsem se svojí farm naprosto spokojený, teď když ji ostřím bruskou je i výkon vyrovnanější, dík. |
 |
Tak už to je tady - iTEST - farm, 26.9.2009 Dolmar jsou fakt perfektní mašinky stále ještě hrají na kvalitu ,podle těchto testů profi pil má ps 5000 max kroutící moment 3,09 což se mi nezdá o moc víc než farm dolmar ps-500 která má 2,9,někde píšou u ps-5000- 3,2 tak pravda... celý příspěvek > |
 |
Tak už to je tady - iTEST - farm., 24.9.2009 Proto lidi nevěřte nějakým bulvárním plátkům ale zkušenostem značkových harcovníků a nebo zkušenostem svojim já jsem také když mi přišla pila ps -500 stál při rozbalení balíku v úžasu jak je krásně propracovaná a ještě lepší na mě zanechala dojem... celý příspěvek > |
 |
Tak už to je tady - iTEST - farm., 24.9.2009 Předprodejní příprava je důležitá asi pro toho kdo těmto strojům moc nerozumí a má strach do nich zasahovat, ale jsou lidé i tací což jim nevadí že pilu dostanou v krabici a musí si ji složit a popřípadě seřídit sami a berou to jako samozřejmost, ale... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Tak už to je tady - iTEST - farm., 24.9.2009 Jestli ten test s ps-500 opravdu neexistuje, tak bych to viděl tak že ps-500 loni zkoušeli a zjistili že je o moc lepší ne oleo-mac apod, a proto se rozhodli ji tam radši nedávat a dali tam radši starší dolmar ps-400.A letos tam raději taky dali... celý příspěvek > |
 |
Tak už to je tady - iTEST - farm., 24.9.2009 Píšou tam že v loňských testech se dolmar ps-500 umístil lépe, já to na těch jejich slavných stránkách nemůžu najít -viděli jste někdo ten test nebo už na nich nechávají jen to co se jim hodí, a nebo už neví ani co píšou? |
 |
Motorová pila Oleo-mac 947, 21.9.2009 Porovnával jsem dvě rozdílné premisy a vyšel mi z toho špatný postulát, jak mě tu už vysvětloval chemický alí.Ale snad si na to dám příště pozor, žádný učený z nebe nespadl.Právě ve výběru řezné soupravy, mě to zarazilo dostal jsem pilu z 3/8 a... celý příspěvek > |
 |
Motorová pila Oleo-mac 947, 20.9.2009 Určitě nebyly stejné podmínky já mám na pile 3/8 řetěz on měl 0,325,když jsme ten ořech zhazovali tak byl syrový teď je napůl suchý, kmen je taky trochu od bláta takže tohle všechno mohlo mít vliv na ten můj subjektivní pocit |
 |
Motorová pila Oleo-mac 947, 19.9.2009 Právě proto se mi zdá divné když všeci na tuto značku plivou že se mi vizualně zdálo že OM947 řezala lépe než moje ps-500,ale to by musel posoudit asi někdo nezávislý, třeba z itestu . |
 |