|
Co s touto broskvoní?, 26.7.2011 A já si zase myslím, že to zas tak naivní není. Pokud se paní tazatelka začne o broskvičku normálně starat, nevím, proč by na ní příští rok nemohla mít odpovídající úrodu. V jejím případě "normálně se starat", znemená provádět následující a... celý příspěvek > |
 |
Čím sekat 3000 m2 max 1 x za měsíc?, 25.7.2011 Zahradní traktůrek v ceně do 100 000,- Kč si přerostlou trávou neporadí, resp. velmi blbě. Ovce jsou mlsné, vypasou jen určitá místa, zůstanou nespasené ostrovy vysoké trávy. Dvě ovce jsou na takový pozemek málo. Zvažte nákup samochodného mulčovače... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Zubožená hrušeň, prosím o radu, 25.7.2011 Vážená paní, určitě vám budou chtít zdejší ochotní znalci poradit a pomoci. Ale bez fotografie to budou jenom dohady typu "co by - kdyby". S fotkami by bylo možno diagnózu stanovit mnohem snáze a přesněji. Máte možnost svůj stromek... celý příspěvek > |
 |
Co s touto broskvoní?, 25.7.2011 Odstranit celou korunu je v daném případě zbytečné, neboť novou korunu lze v pohodě a dokonce snáze promyšlenými kroky zapěstovat ze spodní části té stávající. Je však nutno alespoň částečně vědět jak a proč řezat. (Vědět jak a... celý příspěvek > |
 |
Ako je to s opelením, 22.7.2011 Já osobně jsem bohužel zatím neměl příležitost dolovat ze země starý keř révy takovým způsobem, abych viděl do jaké hloubky sahají kořeny. (Desítky metrů hloboko zarostlé kořeny si nějak "geologicky" přestavit nedokážu). Předešlému... celý příspěvek > |
 |
Preočkovanie starého vinohradu, 19.7.2011 Rizika vymrznutí nedostatečně vyzrálých roubů jsem si vědom, platí totiž obecně. Ale v mém případě toto riziko hrozit nebude, i když pěstuji v klimaticky náročných podmínkách. Připravuji se pomalu na budoucí sezony, kdy hodlám roubovat zelené rouby... celý příspěvek > |
 |
Preočkovanie starého vinohradu, 19.7.2011 To vypadá velmi dobře, gratuluji k úspěchu. |
 |
Preočkovanie starého vinohradu, 19.7.2011 Ta potravinářská strečová fóle, kterou jste použil, vyžaduje "chirurgické prsty", neboť se vlivem statické elekřiny "lepí" na všecko, a hlavně tam, kam nemá. Když si k tomu ještě připočtu ty drobné, křehké a ohebné... celý příspěvek > |
 |
Douglaska zasychá, 19.7.2011 A co houbová choroba - sypavka, na tu jste nepomyslel? |
 |
Borovice - škůdce, 19.7.2011 Jukněte na tento ODKAZ. Vypadá to na nějaký druh kůrovce. S největší pravděpodobností budete muset použít pilu. Silně napadený strom nemá šanci. |
 |
|
 |
Napadená borovice, 18.7.2011 Jukněte na tento ODKAZ. Pravděpodobně ploskohřbetka sosnová. Použijte insekticidní přípravek proti savému hmyzu. |
 |
Preočkovanie starého vinohradu, 18.7.2011 Zkušebně jsem si v červnu také otestoval "zelené" roubování a úspěšnost byla rovněž 100 % (provedeno u dvou roubů! ). Ale bylo to jenom tréninkově, z legrace. Roub byl Vostorg, naštěpován na ponož VČR. Vyhodnocení experimentu :... celý příspěvek > |
 |
O jakou nemoc jde? Doplnění, 18.7.2011 K révě č. 1 : Uznávám, že postižení listů na fotografiích je sice podobné jako při projevech nedostatku draslíku, ale ne zcela typické. Podobný je sice barevní odstín, ale neodpovídá příliš to mozaikové rozložení, ohraničené žilkami ("flekatost").... celý příspěvek > |
 |
Co Vaše réva? (rok 2011), 15.7.2011 Pojem "zaměkání bobulí" mi také není příliš jasný. Prakticky nedokážu určit zcela přesně začátek fáze zaměkání, neboť jsem si nevšiml, že by bobule v nějaké fázi svého vývoje nějak zřetelně začaly "zaměkat". Spíše zaměkají... celý příspěvek > |
 |
Světlušky 2011, 15.7.2011 Děkuji Vám pane Josefe za příjemné povídání o světluškách. My kolem domu mále jen pole a tak nám na zahradě světlušky nelétají, jenom chroustci. Ale pod dojmem vašeho námětu jsme si koncen června s rodinou udělali večerní výlet k lesu a... celý příspěvek > |
 |