|
Usychání listů - listy jsou zespoda bílé, 12.9.2011 Plíseň révová. Na Agromanuálu máte seznam doporučených ochranných přípravků. Poškozené listy odstraňte a proveďte postřik na ty zdravé, i když už se blíží konec vegetace a moc tomu nepomůžete. Jakmile teplota v noci spadne k nule, růst se zastaví, po... celý příspěvek > |
 |
Usychání listů - listy jsou zespoda bílé, 12.9.2011 Vyfoťte to, detail listů z obou stran + celkový pohled na keř. |
 |
|
 |
Nejde nastartovat krovinorez, 9.9.2011 Když nejde protočit starovacím zařízením, může být mechanická závada přímo zde a nebo je závada na odstředivé spojce, či bohužel přímo na motoru. To je ale nejméně pravděpodobné. Pokud to není komplikované, zkuste nějak odpojit hřídel a protočit... celý příspěvek > |
 |
Postřik révy, 9.9.2011 Dodržte ochrannou lhůtu, tedy časový interval mezi okamžikem postřiku a okamžikem sběru. Ochranná lhůta vlastně udává poslední možnou dobu, kdy lze před sběrem daný postřik použít. A to je i jasná odpověď na vaši otázku. |
 |
Castel Garden nebo AGS Starjet, 8.9.2011 Všechny VELKÉ fotbalové kluby používají k údržbě svých trávníků úplně jiný typ sekaček. Konktétně motorové sekačky vřetenové. Kvalita střihu trávy s takovými stroji je úplně někde jinde. Takže výše uvedená informace je samozřejmě účelová. |
 |
Založit trávník teď nebo na jaře?, 8.9.2011 Tak já bych obavu z "vymrznutí" nijak nedramatizoval. Traviny jsou rostliny mrazuodolné, dostatečně přizpůsobené pro naše klimatické podmínky a i když trávník letos nevzejde do plné síly, příští rok na jaře se jeho nadzemní část rychle obnoví a jeho... celý příspěvek > |
 |
Hrušeň Solanka, 7.9.2011 Je to celé divné. Nemohlo by jít třeba o bakteriální spálu růžovitých? Informace o této chorobě viz např. ZDE. Ve hře je též silné napadení strupovitostí... |
 |
Slahouny, 6.9.2011 Pokud jste se rozhodla letorost po skončení vegetačního období ohnout a zasypat, ohněte jej postupně, nejprve začněte ohyb ve větším oblouku a ten následně zmenšujte. Tím výrazně snížíte riziko zlomu. Jedná -li se opravdu o letošní výhon je... celý příspěvek > |
 |
Černé větve - co je to za nemoc?, 5.9.2011 Určitě neřeknu nic nového, ale experimenty a pokusy o léčbu a záchranu starých, houbami napadených stromů jsou sázkou do velmi nejisté loterie. Pokud je vám jabloně líto a nechcete přijít o její kvalitní(?) plody, doporučil bych vám provést odběr... celý příspěvek > |
 |
Skušenosti s hlinito-jílovitou půdou, 2.9.2011 Kolik jej budete potřebovat si vypočtete zjednodušeně například takto : vaše plocha je 2 ary, tedy 20 x 20 m = 400 m2. Když perlit zapravíte do hloubky řekněme 30 cm, činí celkový objem zeminy, kterou budete kultivovat 400 x 0,3 = 120 m3. Aby mělo... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Interspecifické moštové odrůdy do 500 m.n.m, 19.8.2011 Návratu vinic do kraje pod Kosířem je tímto požehnáno. |
 |
Nero už začína modrať, 19.8.2011 Zdravím kolegu, který také použil měď těsně před konzumací plodů. Vy máte takouvou trpělivost prohlížet a otírat jednotlivé bobulky? (Já to dokážu jen chvilku, ostatní členové mé rodiny bohužel nikoli, neb jsou méně důvěřiví i trpěliví). |
 |
Interspecifické moštové odrůdy do 500 m.n.m, 18.8.2011 To, co jste zde velmi zajímavě popsal, se víceméně kryje i s mými poznatky, i když já provádím většinu svých révových pokusů pouze v nadmořské výšce cca 450 mnm. Asi trochu odlišný názor než Vy, mám na příčinu vymrzání réví. Myslím si, že pupenům... celý příspěvek > |
 |
Burčák 2011, 18.8.2011 Já bych to dal, přece jenom první košt, je první košt (a mírné riziko dočasného běhání není smrtelné). |
 |
Hibernal a Solaris - choroby, 17.8.2011 "A u těch stolních se možná počítá i s tím, že si to lidi před požitím umyjou..."
Silně pochybuji, že zkrácení ochranné lhůty je podmíněno nějakým mytím ovoce. Ochranná lhůta po chemickém ošetření rostlin není obecně... celý příspěvek > |
 |