Příspěvky uživatele - 44.75

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Odpálený trávník, 21.6.2012
Použil jste totální herbicid. Váš trávník je bohužel zničen. Budete muset zasít nový.  Ale zároveň jste se tím zbavil i nechtěných plevelů. To je na tom smutném to pozitivní. Když nyní necháte trávník znovu samovolně vyrašit, vyklíčí všechna... celý příspěvek >
Co vaše réva? (2012), 19.6.2012
Krásný střapec! Blednu závistí, protože já jsem se zatím dokodrcal jen do fáze kvetení.
Co vaše réva? (2012), 19.6.2012
Postříkat celé. Co je to za odrůdu?
Odolný škůdce na rajčatech, 19.6.2012
Možná to nejsou mšice, ale mušky smutnice. Zadejte si do vyhledávače "mušky smutnice" a koukněte na to. Jsou nebezpečné jejich larvy, které likvidují kořínky rostlin (chutnají jim i rajčata) a rostliny postupně vadnou. 
Změna zahrady, 18.6.2012
Ta první věta, kterou napsal pan Mravenec, je svatá. Tu podepisuji.
Usychání listů vinné révy, 18.6.2012
A zastavilo se to po tom postřiku? Objevuje se to na dalších, předtím nezasažených listech?
Usychání listů vinné révy, 18.6.2012
Možná červená spála a nebo nějaká fyziologické poškození... Netroufám si to jenoznačně určit. Raději ty poškozené listy odtraňte. Čím to máte postříkané?
Lze ještě teď bojovat proti strupovitosti?, 18.6.2012
Možná by bylo vhodné při úvahách o zhoubnosti zahrádkářských postřiků na zahrádkářovo zdraví se poněkud více zamyslet a pohlédnout směrem přes plot zahrady do polí a lánů, které se rozprostírají všude kolem našich bydlišť. A pozorovat, co... celý příspěvek >
Uhynutí révy po vyrašení, 18.6.2012
V mém případě to jenom půdou nebude, i když mé půdní podnmínky také nejsou ideální a jsou velmi podobné Vašim. Je pravda, že úhyny pozoruji hlavně u nás v Jižních Čechách. Na Moravě, kde mám také něco vysazeno, se to neděje, nevzpomínám si.... celý příspěvek >
Uhynutí révy po vyrašení, 18.6.2012
Zajímalo by mne, co se děje v sazenicích, resp. v mladých keřích, které se "rozhodly" že přestanou rašit. Jaký interní biologický mechanismus v révových rostlinách v takovém případě selhává a hlavně, co je příčinou tohoto stavu. Je to pro mne záhada.... celý příspěvek >
Problémy s Vostorgem, 14.6.2012
Mám rovněž rozporuplné zkušenosti s Vostorgem. Pěstuji tuto odrůdu na dvou rozdílných místech. Jedná se o pětileté rostliny, získané ze stejného zdroje (Droždín), záměna s jinou odrůdou je nepravděpodobná. V Brně zatím roste bez problémů, silné... celý příspěvek >
Řez švestek, 7.6.2012
Pane Milane, respektuji Váš názor (viz. Váš dnešní příspěvek z 15.19 hod.), ale s větou "Pokud pěstujeme tzv. volné tvary, tak tam si jen s jarním řezem dobře vystačíme", osobně nesouhlasím. Já to chápu tak, že řez je jednou z několika možností, byť... celý příspěvek >
Prosím o radu - ořezané jabloně, 7.6.2012
Jen obtížně a nebo vůbec nelze vytvořit z velkého stromu stromek malý. Do velikosti velkých a košatých dorůstají stromy na bujných podnožích, u jabloní jsou to převážně podnožové semenáče. Pokud se takový strom hluboce seřízne a odstraní se... celý příspěvek >
Řez švestek, 7.6.2012
Je zvláštní, že ve zdejších diskusích o správném tvarování ovocných stromků se primárně řeší pouze řez a přitom se zcela opomíjejí další důležité tvarovací techniky, například vylamování rašících oček i mladých letorostů, vyvazování a ohýbání... celý příspěvek >
Co vaše réva? (2012), 7.6.2012
Důležitou otázkou nyní je, zda jednoletá rostlinka, vypěstovaná z loňského řízku, která loni normálně vyrašila a jíž přes zimu vymrzly plodné pupeny, je schopna nanovo vyrašit z náhradních pupenů? Kdy se vlastně náhradní pupeny vytváří a... celý příspěvek >
Další diskuze:  3637383940>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika