|
Odpálený trávník, 21.6.2012 Použil jste totální herbicid. Váš trávník je bohužel zničen. Budete muset zasít nový. Ale zároveň jste se tím zbavil i nechtěných plevelů. To je na tom smutném to pozitivní. Když nyní necháte trávník znovu samovolně vyrašit, vyklíčí všechna... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2012), 19.6.2012 Krásný střapec! Blednu závistí, protože já jsem se zatím dokodrcal jen do fáze kvetení. |
 |
|
 |
Co vaše réva? (2012), 19.6.2012 Postříkat celé. Co je to za odrůdu? |
 |
Odolný škůdce na rajčatech, 19.6.2012 Možná to nejsou mšice, ale mušky smutnice. Zadejte si do vyhledávače "mušky smutnice" a koukněte na to. Jsou nebezpečné jejich larvy, které likvidují kořínky rostlin (chutnají jim i rajčata) a rostliny postupně vadnou. |
 |
Změna zahrady, 18.6.2012 Ta první věta, kterou napsal pan Mravenec, je svatá. Tu podepisuji.
|
 |
Usychání listů vinné révy, 18.6.2012 A zastavilo se to po tom postřiku? Objevuje se to na dalších, předtím nezasažených listech? |
 |
Usychání listů vinné révy, 18.6.2012 Možná červená spála a nebo nějaká fyziologické poškození... Netroufám si to jenoznačně určit. Raději ty poškozené listy odtraňte. Čím to máte postříkané? |
 |
Lze ještě teď bojovat proti strupovitosti?, 18.6.2012 Možná by bylo vhodné při úvahách o zhoubnosti zahrádkářských postřiků na zahrádkářovo zdraví se poněkud více zamyslet a pohlédnout směrem přes plot zahrady do polí a lánů, které se rozprostírají všude kolem našich bydlišť. A pozorovat, co... celý příspěvek > |
 |
Uhynutí révy po vyrašení, 18.6.2012 V mém případě to jenom půdou nebude, i když mé půdní podnmínky také nejsou ideální a jsou velmi podobné Vašim. Je pravda, že úhyny pozoruji hlavně u nás v Jižních Čechách. Na Moravě, kde mám také něco vysazeno, se to neděje, nevzpomínám si.... celý příspěvek > |
 |
Uhynutí révy po vyrašení, 18.6.2012 Zajímalo by mne, co se děje v sazenicích, resp. v mladých keřích, které se "rozhodly" že přestanou rašit. Jaký interní biologický mechanismus v révových rostlinách v takovém případě selhává a hlavně, co je příčinou tohoto stavu. Je to pro mne záhada.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Problémy s Vostorgem, 14.6.2012 Mám rovněž rozporuplné zkušenosti s Vostorgem. Pěstuji tuto odrůdu na dvou rozdílných místech. Jedná se o pětileté rostliny, získané ze stejného zdroje (Droždín), záměna s jinou odrůdou je nepravděpodobná. V Brně zatím roste bez problémů, silné... celý příspěvek > |
 |
Řez švestek, 7.6.2012 Pane Milane, respektuji Váš názor (viz. Váš dnešní příspěvek z 15.19 hod.), ale s větou "Pokud pěstujeme tzv. volné tvary, tak tam si jen s jarním řezem dobře vystačíme", osobně nesouhlasím. Já to chápu tak, že řez je jednou z několika možností, byť... celý příspěvek > |
 |
Prosím o radu - ořezané jabloně, 7.6.2012 Jen obtížně a nebo vůbec nelze vytvořit z velkého stromu stromek malý. Do velikosti velkých a košatých dorůstají stromy na bujných podnožích, u jabloní jsou to převážně podnožové semenáče. Pokud se takový strom hluboce seřízne a odstraní se... celý příspěvek > |
 |
Řez švestek, 7.6.2012 Je zvláštní, že ve zdejších diskusích o správném tvarování ovocných stromků se primárně řeší pouze řez a přitom se zcela opomíjejí další důležité tvarovací techniky, například vylamování rašících oček i mladých letorostů, vyvazování a ohýbání... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2012), 7.6.2012 Důležitou otázkou nyní je, zda jednoletá rostlinka, vypěstovaná z loňského řízku, která loni normálně vyrašila a jíž přes zimu vymrzly plodné pupeny, je schopna nanovo vyrašit z náhradních pupenů? Kdy se vlastně náhradní pupeny vytváří a... celý příspěvek > |
 |