|
Příspěvky uživatele - 44.75
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 11.7.2012 Potvrzuji rizikovost preparátů na bázi olejových emulzí při aplikaci na "některé" olistěné rostliny. Konkrétně v mém případě po použití prostředku Biool na citrusech proti sviluškám došlo k postupnému poškození povrchové vrstvy, následného... celý příspěvek > |  | Mravenci na broskvoni, 4.7.2012 Hm, moc pěkný berdy. To jsou ty naše sedmitečné a nebo ty cizí, přistěhované? U nás se berušky skoro nevyskytují, patrně nejsou schopny přežít systematické chemické běsnění zemědělců kolem naší vesnice. Naštěstí letos šmice (převzato ze slovníku naší... celý příspěvek > |  |
|  | Rez hrušňová, 3.7.2012 Díky moc, jste borec! Nechápu, jak lze rozeznat jednotlivé druhy, resp. kultivary od sebe. Mně to všechno připadá stejné a splývá, jako "východoasijský obličej". |  | Svetle fleky na listech vinne revy, 3.7.2012 Chcete-li provést preventivní postřik proti plísni révové, volil bych nyní kontaktní fungicid na bázi mědi, například Champion, Kuprikol,... Osobně ale preventivní postřiky proti plísni révové neprovádím, snažím se o pravidelnou kontrolu a zasahuji... celý příspěvek > |  | Rez hrušňová, 3.7.2012 Takže u pana Ondrůška je jedna hrušeň ošetřená proti rzi, druhá, roustoucí v těsné blízkosti za plotem neošetřena, přičemž obě nevykazují známky napadení rzí hrušňovou. A toto má být chápáno jako spolehlivý důkaz o zbytečnosti provádět... celý příspěvek > |  | Rez hrušňová, 3.7.2012  Tak prosím zde jsou ony "tůjky", prosím pana Josefa a případne další cypřišové odborníky o stanovení druhu, zda se jsou to jalovce chvojka, či čínský a zda se tedy může jednat o zdroj nákazy rzí hrušňovou. Díky.
|  | Rez hrušňová, 2.7.2012 Zajímalo by mě, jak se bezpečně rozpoznají a od ostatních cypřišů odliší ony dva druhy jalovců, které jsou původcem rzi hrušňové, tedy jalovec čínský (Juniperus chinensis) a chvojka klášterská (Juniperus sabina). Přiznám se, že poznám jenom běžný... celý příspěvek > |  | Skvrny na listech tresni, 26.6.2012  Přesně to, co popisujete, jsem zažil předloni a hlavně loni u shodné odrůdy, tedy u Těchlovanu. Napadení se u nás začalo projevovat přibližně v 1/2 července a vrcholilo koncem srpna. Napadené větve shodily až cca 2/3 starých listů, listy... celý příspěvek > |  | Choroba vinné révy, 25.6.2012 V každém případě díky za ten tip a info o přípravku REVUS. |  | Skvrny na listech tresni, 25.6.2012 Tohle není typický projev houby Blumeriella Jaapii. Pokud je takto strom zasažený celý, tak je velké riziko, že ztratí všechny listy a odejde. Listová plocha na fotce je zcela zdecimovaná. Spíš mi to připadá jako popálení nějakou chemikálií (zaschlé... celý příspěvek > |  |
|  | Je to K.O?, 22.6.2012 No vida, jak jsem se do toho zamotal. Kaput - Karate. Naštěstí pro mne to nepoužívám. |  | Je to K.O?, 22.6.2012 Tak jsem si vyhledal ta chemická složení. Karate obsahuje účinnou látku "lambda-cyhalothrin", což je směs několka dalších chemikálií. Starane obsahuje "fluroxypyr-meptyl". Myslel jsem si původně a blbě, že je Starane postaveno právě... celý příspěvek > |  | Jilovity svah pod lesem na sever, 22.6.2012 Pražce si tam nedávejte. Ty do přírody nepatří (dehet). Raději zaimprovizujte s těmi kameny. Sice to bude pracnější, ale určitě přirozenější a tedy hezčí. Je to ale jenom můj subjektivní názor, který vám samozrějmě nevnucuji. |  | Je to K.O?, 22.6.2012 Nemám příliš zkušeností s herbicidy, ale v uživatelském návodu u selektivního herbicidu Starane je uvedeno, že první vizuálně zřetelné projevy účinku prostředku jsou na rostlinách patrné již po několika hodinách od aplikace a postačí dvě... celý příspěvek > |  | Výsadba révy, 22.6.2012 Takže když to sečteme a podtrhneme, tak poskytnutá informace, že dvojkmínkový tvar je obecně výhodnější, než jednokmínkový se nepotvrdila. Může být však výhodnější ve specifických případech. |  |
 |
|
|
|