|
Příspěvky uživatele - 44.75
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Co vaše réva? (2013), 18.3.2013 Zdar Mirku! To není vůbec video pro potěšení oka, nenechme se zmást. Jedná se o dokumentární videosnímek se sušárny a následné výstupní kontroly výrobny na umělé hrozny. Provozuje to jistá vietnamská firma, vyrábějící dokonalé hrozny ze silikonu.... celý příspěvek > |  | Co vaše réva? (2013), 18.3.2013 Přátelé, divím se docela, jak tady řešíte ideální termín řezu a trefujete se do nějakého ideálního dokonalého termínu. Nevím o tom, že by zimní až předjarní termín řezu mohl mít takový zásadní vliv na přezimování keřů. Vinohrady u nás se střihají... celý příspěvek > |  |
|  | Staré jabloně 1; zmladit nebo skácet?, 8.3.2013 Já s tím zkušenost nemám, ale připadá mi to celé tak trochu "kách". Když si představím takový starý velký strom a jeho kořeny... to budou u paty kmene pořádní macci. Když odetneme takový masiv u kmene, uschne část kmene a navazující část koruny.... celý příspěvek > |  | Staré jabloně 1; zmladit nebo skácet?, 8.3.2013 Já bych z takovýchto starých stromů s bujným kořínkem v průběhu jedné sezony neodebral řezem více, než cca 10 ÷15 % objemu jejich koruny. Řez v sezóně bych si rozdělil na 3 etapy, přibližně tak, že polovinu bych vyřezal nyní v úvodu jara, čtvrtinu... celý příspěvek > |  | Co vaše réva? (2013), 6.3.2013 Při ohýbání tažňů se to dělá tak, že se to přihýbá postupně a s citem od kmínku ke konci tažně, ne najednou v celé délce. Tažeň se tzv. "nahoužví". V míze jsou tažně pružnější a tolik už nepraskají. Takže kdo má pár keřů, může klidně tažně vyvazovat... celý příspěvek > |  | Žloutenka nebo klejotok - monilioza či rakovina?, 6.3.2013 Když na obalu není uveden Cl, neznamená, že jej hnojivo nemusí obsahovat. To vaše hnojivo má inzerováno následující složení: 11%N+9%P2O2+12%K2O+2%Mg0. Když ta procenta sečtete, máme celkem 34%. Zbytek tvoří další pomocné látky a nosiče. Draslík,... celý příspěvek > |  | Žloutenka nebo klejotok - monilioza či rakovina?, 6.3.2013 Mohl byste prosím podrobněji popsat, jak jste ten strom loni hnojil? (Velikost dávky, četnost a interval hnojení,...). Co vím, tak hnojivo NPK obsahuje draslík v chloridové formě, přičemž broskvoně jsou na chlor citlivé. Ale na druhou stranu... celý příspěvek > |  | Štíhlé vřeteno, 5.3.2013 Je to tak, princip je podobný jako u řezu révy na záložní čípky. Ale zatímco pupeny révy raší relativně spolehlivě (pokud nevymrznou), u jádrovin je to vždy trochu sázka do loterie. V každém případě pěstovaní ovoce na omezených tvarech... celý příspěvek > |  | Štíhlé vřeteno, 5.3.2013  Pillar řez - to už je taková, řekl bych - řezací extraliga. To už sand není jenom pouhý řez, ale něco víc, něco jako "mazlení se sadaře se stromky", kouzelnická hra o každý pupínek. |  | Štíhlé vřeteno, 4.3.2013 To je zvláštní otázka, pane mičurinče. Mohu vás ubezpečit, že na vyvazování větví žádná univerzální a všeobjímající pomůcka neexistuje. Je to obvykle dílo improvizace a vlastní kerativity. Můžete k tomu použít nejrůznější provázky, elastické... celý příspěvek > |  |
|  | Už postřik na kadeřavost?, 4.3.2013 Až příští týden Petře, to máme u nás jarní prázdniny, tak s holkama pustíme ski z alpských strání. A pak už může začít definitivně jaro!
|  | Už postřik na kadeřavost?, 4.3.2013  Hmm, zajímavé, díky. Takže v mých amatérských podmínkách mohu zůstat u tradičního smáčedla - "jaru" a nemusím se hloupě bát, že když přidám o několik kapek navíc, tak to půjde rychleji smýt deštěm. Že saponáty pění mi nijak nevadí. Mj. koukl... celý příspěvek > |  | Plíseň sněžná, 1.3.2013 Co vím, tak se Ortiva používá především jako preventivní přípravek proti plísni sněžné v trávnících. Aplikuje se tedy na podzim, začátkem, či v průběhu zimy, dle vývoje počasí nejlépe těsně před napadáním sněhu. Nyní začalo předjaří a sníh už leze... celý příspěvek > |  | DSR - Dvojstupňový sektorový rez, 28.2.2013 Tak jsem si to trochu pročetl a jeví se to docela zajímavě. Podrobnější vysvětlení principů DSR pro zájemce je např. ZDE (dokument formátu WORD). Já osobně zpravidla střihám na vnější pupen a je pravda, že letorosty mají velmi často v rozporu s... celý příspěvek > |  | Zakoupené hrušky, 25.2.2013 Jestli pocházely z nějakého supermarketu, není se čemu divit, supermarketové hrušky jsou vždycky sázkou do loterie. Nedávno ale žena přinesla z nějakého obchodu domů Konference a byly výborné (= zmizely hned). |  |
 |
|
|
|