Příspěvky uživatele - 39.70

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Destilát z kukuřice, 18.4.2010
Stačí si najít návod na výrobu Burbonu. Přeji hezké pořízení.
Rozdil 3x a 2x vypalit, 27.3.2010
Nemyslíte spíše, že se destiluje na 3-patrové koloně (ta je většinou v nových pálenicích) a kvas se destiluje jen jednou!? Jinak 3x pálí jen u "Jelínka" (po přidání potravinářského lihu) aby "zvětšili množství slivovice a využily... celý příspěvek >
Domácí pivo, 25.3.2010
Zkoukni : hobby.framax.cz, či svetpiva.cz/homebrewing, či jiné. Určitě se dozvíš více zajímavého a potřebného. Zdravím všechny pivníky. Tonda.
Calvados a.j, 20.2.2010
A co takhle "rozvařit" obyčejný cukr (sacharozu) na "invertázu", chce to jen trochu vody, tepla, trochu kyseliny citronové a cca 30 minut času. Samozřejmě se to musí hlídat abychom neudělali "karamel" (nebo to... celý příspěvek >
Destilační přístroj, 20.2.2010
... skleněné kuličky... a co tlaková ztráta na tomto zařízení... já si dělám válečky z jemné měděné síťky (cca 6x40 mm, stočené na průměr 6 - 8 mm) a plocha je mnohanásobně větší, aniž by se zvyšovala tlaková ztráta (dá to ale větší práci si stím... celý příspěvek >
Červíci v kvasu, co s tím?, 3.2.2010
Omlouvám se za zpoždění, narazil jsem na tento dotaz teprve teď. Ve filmu "Na chalupě u lesa" to byla "delikatesa", jednalo se sice o "slívy", ale to je nepodstatné... opravdu nemají podstatný vliv.
Slivovice, 3.2.2010
Chtělo by to ještě "rytiny", "malbu zlatem", "okovat platinou", či nechat si ve "sklárnách"  vyfoukat vlastní láhve... prostě obyčejné bílé láhve nejsou... celý příspěvek >
Slivovice zapáchá po acetonu, 30.1.2010
To by mě zajímalo, z čeho jste to odhadl, úkap jde mimo jakékoli měřidlo a "paliči" to odhadují jen podle mizejícího "zákalu" v epruvetě. Změřit se dá přesně jen jádro pálenek, nic jiného.
Zestaření pálenky pomocí ultrazvuku, 30.1.2010
A co by tady profesionální "paliči" dělali, nejsou "výzkumáci". Aby se toto dalo zhodnotit, musely by se provést testy při proměnných frekvencích na různé pálenky a poté vyhodnotit. To je na disertační práci na vysoké škole... celý příspěvek >
Domácí ořechovice, 16.1.2010
Vážení, když dnes "vyťukáte" do "vyhledavače" slovo ořechovka, nebo ořechový likér, tak Vám vyjede tak kolem 20 až 40 receptů,  tak si již můžete vybrat (a ne jako před 35 lety, kdy byly k dispozici tak 2 - 3 v... celý příspěvek >
Destilační přístroj, 16.1.2010
Ano, téměř "blbovzdorná", má jen takovou malou chybu a to "špatný přestup tepla" a proto špatně chladí. Ale dá se samozřejmě použít, jen to chce zvětšit chladič. Ahoj všem.
Kvas smrdí podobně jako ředidlo, 10.1.2010
Dobrý den, existují "divoké kvasinky", která přeměňují "cukernaté látky" na aceton (... němci toho dokonce využívaly za války... používaly však zvláště "vyselektované"...). Chce to prostě dodržovat co největší čistotu a... celý příspěvek >
Vápno do kvasu, 10.1.2010
Aktivního uhlí (např. Carborafin,... Carbontox...) se přidává cca 1 kávová lžička na 10 l čištěného alkoholu. Potom se cca týden nebo 14 dnů nechá půsubit, důležité je jej několikrát protřepávat (stačí tak 1 - 2x denně). Potom se přefiltruje přes... celý příspěvek >
Slivovice trochu jinak, 10.1.2010
Omlouvám se, ale narazil jsem na tento příspěvek teprve nyní... takže, obsah se většinou přefiltruje přes plátno (ale i to ovoce lze zkonzumovat, je pěkně nasáklé příslušným alkoholem...). Slitý alkohol má podle množství použitého ovoce a jeho obsahu... celý příspěvek >
Odvětrání slivovice, 9.1.2010
Lepší pálenice mají již k dispozici tzv. ultrazvukové třepačky, které vám chuť pálenky dostatečně "zaokrouhlí" a "zestaří".           Jinak "staření" vína, ale lze... celý příspěvek >
Další diskuze:  1,  2  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika