|
Rodive drevo, 27.4.2010 Kdoule roste slabě a ta Konference taky. Moc neporoste. Je třeba závlaha.
Řez proveďte podle tvaru jaký chcete zapěstovat. Výchovný řez je důležitý, později se chyby v růstu těžko napravují. Ohýbat lze jen mladé větvičky. Starší praskají.
Pokud... celý příspěvek > |
 |
Třešně vysokokmen, kde sehnat?, 27.4.2010 Zkuste se domluvit ve školce ve vašem okolí, ať Vám zapěstují korunku výš. Případně si můžete korunku zapěstovat sám. |
 |
|
 |
Řez třešně?, 25.4.2010 Dnes se téměř vše pěstuje s terminálem. Tvar koruny ve vaší zahrádce je věcí vkusu. Pokud by Vás zajímal přirozený habitus jednotlivých odrůd, podívejte se na knihy co vycházely v ovocnické edici v 70. letech. Není mi jasné co chcete u 15. letého... celý příspěvek > |
 |
Neobvyklý požadavek na růst, 21.4.2010 Myslím, že ani zpravokořeněním nebude z Rajky velký strom. To chce strom roubovaný na semenáči. V našich podmínkách to je obvykle jadernička. Můžete zo spojit i s bujnější odrůdou. Bujnější vzrůst mají triploidní odrůdy (Boskop, Strýmka...) Ale... celý příspěvek > |
 |
Nářadí Fiskars, 20.4.2010 To jo pilky s velkýma zubama a bez šraňku mají hladký řez (zuby nejsou vyhnuté, je zbroušený celý list) Gardenu jsem nikdy neměl v ruce. Felco 620 mělo nejhladší řez, nevydržela ale dlouho. Nejtvrdší ocel měly Silky. Bahco je klasika, vyrábějí... celý příspěvek > |
 |
Nářadí Fiskars, 20.4.2010 Nůžky Fiskars s otočnou rukojeti se mi velmi rychle rozpadly. Problém těchto nůžek je v tom, že i fukční části jsou plastové. Čep okolo nějž se otáčí čepel je plastový váleček vystužený tenkým šroubem. Ten se mi rozlomil. I plastová zuby se rychle... celý příspěvek > |
 |
Jak mam zastrihnout tyhle tresne?, 17.4.2010 Třešňové semenáče mají často pěknou pravidelnou patrovitou korunu. Ale koruna kulturní odrůdy, do které se už řezalo nemůže zůstat bez výchovného řezu. Je třeba se rozhodnout pro typ koruny (přimlouvám se za patrovitou s terminálem) a podle toho... celý příspěvek > |
 |
Hliníkový žebřík, 17.4.2010 Tak ten můj žebřík (normální hobby) má 3*11 příček, Co se týká tuhosti, tak jsem nenarazil na problém. Lezu až na vrch. Ty těžké jsou dobré tak ma stavbu. |
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 17.4.2010 Na rytí je vhodný spíš ten rovný (myslím bez špičky) |
 |
Castor CP 422S By Zenoah či Dolmar ps 420, 13.4.2010 Také by mě zajímaly kvality CMI C-BKS 40
Přecijen je za polovic a parametry má na první pohled podobné.
Třeba by mi zbylo na víc náhradních řetězů, případně i na brusku. Ostrý řetěz je základ.
Není toto uvažování zcestné? |
 |
|
 |
Castor CP 422S By Zenoah či Dolmar ps 420, 13.4.2010 Děkuji,
ještě mě zaujala Husqvarna 440 e co soudíte o ní?
Ta PS 500 je už moc těžká. S pilou často řežu nad hlavou.
Plastové díly mi nevadí, pokud nejsou funkční. Jaký vliv má na životnost ta plastová skříň? Možná se ptám hloupě, ale jsem úplný... celý příspěvek > |
 |
Castor CP 422S By Zenoah či Dolmar ps 420, 13.4.2010 Ještě jsem našel Solo 643Ip.
Moc motorům nerozumim, dá se říct že vůbec. Intuitivně ale vybírám motory okolo 40ccm a lištu 37-40cm. Potřebuju to na příležitostnou výrobu paliva.
Ocením nízký hluk, nízkou spotřebu, nízké vibrace, malou hmotnost a... celý příspěvek > |
 |
Castor CP 422S By Zenoah či Dolmar ps 420, 13.4.2010 Dobrý den,
potřebuji motorovou pilu. Předběžně jsem vybral tyto dva kandidáty. Moc nerozumím technice, prosím poraďte.
Ocenil bych i něco levnějšího s podobnými parametry.
Děkuji |
 |
Kč/kg?, 13.4.2010 Myslím, že cena 10Kč/kg třeseného peckového ovoce (švestky, višně) je pro ovocnáře přijatelná. |
 |
Řez v jednoletém dřevě - klik prunning, 12.4.2010 Dobrý den, má někdo ze zde přítomných diskutujících zkušenosti s tímto řezem štíhlých vřeten? |
 |