|
Příspěvky uživatele - 58.225
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Hloh a spála růžovitých, 7.2.2010 V případě hlohů je spála skoro to nejmenší zlo.Hloh je hostitelem celé řady chorob a škůdců jádrovin a jeho okrasná hodnota není až tak kdovíjaká, aby to za to stálo, ale je to věc názoru.Myslím, že jsou lepší druhy stromů. |  | Popínavá kvetoucí rostlina pro suché půdy, 7.2.2010 Z hlíznatých popínavek zkuste Dioscorea. |  |
|  | Amaryllis belladonna, 7.2.2010 Děkuji Lídě za obrázky a panu Jančovi za připomínky.Právě že mi nikdy tato rostlina nekvetla, zatímco hvězdník kvete běžně. pH |  | Mám aloe, jen nevím jaký druh, 7.2.2010 Pan Janča má pravdu, ale zevně nic nezkazíte, pokud budete používat jen ten vnitřní gel z listů.Mohlo by se jednat o A.ferox, nebo nějakou příbuznou.Ona ani slavná A. vera nejspíš není čistý druh, ale různí kříženci a je to spíš obchodní název, aby... celý příspěvek > |  | Amaryllis belladonna, 6.2.2010 Zajímalo by mě, zda má někdo tuto rostlinu a mohl by ukázat obrázek.Děkuji. |  | Mám aloe, jen nevím jaký druh, 6.2.2010 Tak to je rychlost! Ale stejně přesně nevím, o který druh se jedná.Léčivé to ale je.Snad se někdo ozve. pH |  | Mám aloe, jen nevím jaký druh, 6.2.2010 Zdraví.Chtělo by to obrázek, protože aloí je několik set druhů a takhle se to nedá určit.Léčivé účinky má několik druhů a kříženců.Při použití je nutno rozlišivat zásadně 2 způsoby - zevně a vnitřně.Dále je důležité rozlišovat v listech vnitřní... celý příspěvek > |  | Ptačí zob, 6.2.2010 Zmlazení nad zemí je řešení, ale spíše by bylo dobré vědět, o jaký druh se jedná, protože popisované neduhy vypadají spíše na japonský L. ovalifolium.Ten je choulostivější a pak bych zvažoval jeho výměnu za L. vulgare, případně ještě var... celý příspěvek > |  | Japonsky topol, 6.2.2010 Teoreticky to možné je a rostlina obrazí.Možná vrcholová část nebude vyzrálá, ale jinak proč ne? |  | Možno čarověník, 6.2.2010 Máte pravdu a držím palce.Máte čas o tom něco přečíst, aby se Vám to povedlo. pH |  |
|  | Amarylis, 6.2.2010 Zajímalo by mě, jestli někdo pěstuje Amarylis a mohl by ukázat fotku? pH |  | Fyziologická onemocnění hortenzií, 6.2.2010 Nejrychleji seženete zelenou skalici - síran železnatý, ale problém je v tom, že hortenzie chtějí kyselou reakci s dostatkem humusu, tedy přidat rašelinu a dobře jim udělá i trocha kravince v jakékoliv podobě.Hnojit můžeme hnojivy pro rhododendrony,... celý příspěvek > |  | Arisaema (kobří lilie) - máte někdo s touto kytkou zkušenost?, 6.2.2010 Arisaemy mají podobné nároky jako kaly, jsou snad většinou odolnější.Záleží, jak velkou hlízu jste dostala.Podobně jako zmijovce a užovníky, mají A. jednoletou hlízu, to znamená, že během vegetační sezóny stará hlíza vyprodukuje lodyhu s listem a... celý příspěvek > |  | Jak se jmenuje tento tulipan, 6.2.2010 Mohlo by se jednat o ALLEGRETTO, je to skupina pivoňkovitých tulipánů, až budete hledat v nějakém katalogu.Tulipány jsou nabízany spíše na podzim. |  | Roubovaný meloun, 5.2.2010 A proč je chcete roubovat? |  |
 |
|
|
|