|
Jakou sekeru - prosím o radu, 22.12.2013 Nádherná práce, nádherné sekery. Ty nejsou štípací ale tesařské. Když už jsme u toho "nej" tak zde jsou sekery pro dřevorubecké soutěže cena jen hlavy kolem 10-20.000 Kč není výjimkou... Všimněte si klasické "amerického" tvaru: z boku se o něco méně... celý příspěvek > |
 |
Jakou sekeru - prosím o radu, 21.12.2013 POkud jste někdy štípal silnější poleno, tak to musíte znát. Stačí, když sekera zasekne více u středu a krajní odštěpek pak narazí na topůrka. některá topůrka měla dříve pod hlavou sekyry kovové přeplátování právě proti podobnému opotřebení. Řešení... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jakou sekeru - prosím o radu, 19.12.2013 S tím nelze než souhlasit. POkud jde o masívní špalky prorostlé suky pak kalač-a je jedno od jakého výrobce. I fiskars (a koneckonců i ten Hultafors) vyrábí něco podobného. Ovšem v případě kalače jde jen o váhu a hrubou sílu. Stejnou službu udělá... celý příspěvek > |
 |
Jakou sekeru - prosím o radu, 18.12.2013 To jsou naprosto špúičkové sekery-byť jejich životnost v nešikovných rukách je jistě menší než plastové topůrko fiskarsky. HUsqvarna občas prodává perfektní sekyrky za přijatelnopu cenubodejť ne, když jim je vyrábí jedna z výše uvedených firem... :-)... celý příspěvek > |
 |
Jakou sekeru - prosím o radu, 17.12.2013 Nevím jak máte veliké špalky a manžela ale osobně bych raději doporučil delší než uvedené - sekera štípací X25 Fiskars
|
 |
Přepážky ve skleníku, 17.12.2013 Děkuji za zaslání fotografií, trošku se bojím že naše cca 70 cm vysoká stěna by chtěla masivnější opory, cetris desky máme na zahradě po stavbě domu, ale máme navlhavý typ, který se vlhkostí rozpadá, ale děkuji za typ, našla jsem v diskuzi příspěvek,... celý příspěvek > |
 |
Přepážky ve skleníku, 17.12.2013 Děkuji za radu, podhrabové desky jsem neznala a je to zřejmě přesně to co si představujeme, montáž půjde celkem rychle a jsou dostatečně masivní a subtilní zároveň, oproti vyzdívání či šalunku z betonu a vylévání nevyjdou ani nijak výrazněji dráž,... celý příspěvek > |
 |
Husgvarna 236 x torq, 15.12.2013 Běžný jev.Zbytek oleje pro mazání řetězu v nádrži je vytlačen vzduchem-nejčastěji když se pila umístí na teplejší místo a vzduch v nádrži se teplem rozpíná. Doporučuji sejmout kryt a lištu, otřít ústí mazacího otvoru a kontrolovat zdali z něj vede... celý příspěvek > |
 |
Zatky palivovej/olejovej nadrzky STIHL 361, 15.12.2013 Pokud zestárne pryžové těsnění v zátce-čemuž napomáhá např. odmašťování lihem-pryž poněkud nabyde a uvolní se. Zkontrolujte jestli není moc tvrdá, zda pruží a jde volně do nádrže. |
 |
Přepážky ve skleníku, 13.12.2013 Dobrý den, prosím o radu, máme připravenou základnu pro skleník, bohužel v celkem prudkém svahu vysokou cca 70 cm, s vyhrabanými základy ještě o 30 cm níže. Můj dotaz je z čeho udělat vnitřní přepážky pro vyplnění půdou aby byly pevné a zároveň... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Brousek, bruska, aj. - Jak ostříte a je pro Vás dobře připravené nářadí důležité?, 3.12.2013 Krásné brousky Nenapadlo mne, že někdo bude pídit po materálu motyky, krumpáče či ruchadla bratranců Veverkových aby ho arkansasem naostřil do jemného výbrusu. Až mne z toho posypala kopřivka. Naštěstí dost kovářů a nožířů své... celý příspěvek > |
 |
Brousek, bruska, aj. - Jak ostříte a je pro Vás dobře připravené nářadí důležité?, 1.12.2013 Typický arkansas je bílý, mléčně průsvitný. Povrch se lehce leskne. Nicméně viděl jsem i černý kámen a jistě existují i další odstíny. Kdyžsi jej dáte do vyhledávače jistě na vás pár odstínů vykoukne. Nejlepší poznávací znamení je pro mne nápis..... celý příspěvek > |
 |
Brousek, bruska, aj. - Jak ostříte a je pro Vás dobře připravené nářadí důležité?, 1.12.2013 Tomu rozumím-pravý belgický kámen se dá sehnat např. v potřebách pro houslaře nebo na několika zahraničních serverech specializujících se na ruční nástrojek obrábění dřeva v ceně kolem 2-6000,- Kč. Ale celou dobu jsem žil a žiji v představě že se... celý příspěvek > |
 |
Brousek, bruska, aj. - Jak ostříte a je pro Vás dobře připravené nářadí důležité?, 1.12.2013 Dobrý den, zřejmě mě zmátl vzhled na fotce. Takový tvar brousku se výhradně používá pro kosy. Brousky na kosu se prodávají v různé zrnitosti a brousek na horní fotce tvarem odpovídá běžnému brousku na kosu. Měkkost by s tím příliš nemusela... celý příspěvek > |
 |
Brousek, bruska, aj. - Jak ostříte a je pro Vás dobře připravené nářadí důležité?, 1.12.2013 Ono to je video-takže i bez jazyka se dá pochytit ledacos. Předvádí jak broušení na kamenech tak na smirku. Nebrousí nikdy proti ostří. Výhradně po osří nebo podél něj. Za absolitní špičku v materiálech a broušení (a koneckonců i v práci se dřevem)... celý příspěvek > |
 |