|
Okousana reva?, 14.7.2009 Koupil a zasadil jsem revu z kvetinace mela dva zelene vyhony ale ted uz bohuzel dik nasim pejskum nema nic... Poradi prosim nekdo co s tim??? |
 |
Ostřička pilových řetězů Güde 2500 profi, 13.2.2009 Tuto diskusi už čtu dlouho, protože mě to aktuálně zajímá - pořídil jsem si také brusku na pilové řetězy. Chtěl bych jen poznamenat, že všechny úhly označované zde jako úhel čela, úhel řezu atd. (tzn. úhly na horní části řezacího zubu) jsou... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Motorová pila Partner, 11.1.2009 Pozor na zkoušení průtoku oleje z čerpadla bez nasazené lišty a řetězu. Zkoušet je při volnoběžných resp. mírně zvýšených otáčkách motoru. Pokud byste zvýšil otáčky motoru příliš a poté prudce pustil (uvolnil) plyn, tak prudké zpomalení otáček by... celý příspěvek > |
 |
Kdy je nejlepší doba k sadbě brambor, 11.10.2008 Na svatého Marka - brambor plná jamka...tedy 25.4. |
 |
Vliv dešťové vody z Cu okapů na rostliny, 2.10.2008 Dobrý den, tak úplně nesmysl to není, není to tak dávno co jsme na VŠCHT diskutovali o problému rodiny která si nechala udělat vnitřní rozvody vody v mědi (což je těžko pochopitelné v době plastů), ale zřejmě se tam na korunu nekoukalo.Bohužel... celý příspěvek > |
 |
Tvar strůny, 2.8.2008 Ano, struny hvězdicovitéhotvaru průřezu mají opravdu dobrý řezný výkon, ale jejich nevýhoda je, že svůj tvar postupně vymačkávají do těch mosazných průchodek, kterými struna vychází ven z hlavice a vytvářejí tak v těchto průchodkách jakýsi vrub,... celý příspěvek > |
 |
Potíže s Briggs, 14.6.2008 Při zastavování (chcípání) motoru k žádnému uzavírání paliva podle mě nedochází (mám motor B&S Quantum 50 - takže nevím, jak je to u motoru QUATRO, který máte Vy) - jen se po uvolnění páky na madle přimačkne třecí brzdící čelist k setrvačníku a... celý příspěvek > |
 |
Potíže s Briggs, 14.6.2008 Dobrý den, zkusím odpovědět jen v krátkosti, co mě zrovna napadne: zkontrolovat stav zapalovací svíčky (ta bude ale asi dobrá), zkontrolovat dostatečný přívod paliva (jestli není vedení přicpané), zkontrolovat spojení mezi... celý příspěvek > |
 |
Životnost dvoutaktního motoru, 2.2.2008 Ano - tak tento údaj mě také zajímá. Dá se tedy říci, že 1 rok profi dřevorubecké práce je tak 1000 motohodin z životnosti pily? Nebo kolik odhadují ostatní diskutující?
Michal T. |
 |
Životnost dvoutaktního motoru, 1.2.2008 Tak abych to trochu upřesnil - jedná se mi tedy o 2-T motory motorových pil a křovinořezů (a strojů podobných).
O to určení právě jde. Třeba přijít do obchodu a říct - potřebuji motorovku, která mi při správné udržbě vydrží 800-1100... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Životnost dvoutaktního motoru, 1.2.2008 Dobrý den,
chtěl bych se zeptat všech diskutujících na jejich zkušenosti s životností vysokootáčkových dvoutaktních motorů (objem od 40 do 75 ccm). Vím, že je zde spousta praktiků a profesionálů, kteří mají s tímto typem motorů rozsáhlou... celý příspěvek > |
 |
Oleomac - dobrý, 28.1.2008 Jen poznámka: Myslím, že i Husqvarna 372 XP má ovládání plynu lankem v bowdenu - a to je snad profi pila, ne? Takže absolutní nevhodnost tohoto konstrukčního řešení neberu...
Petr K. |
 |
Palivo, 8.9.2007 Chtěl bych se také zeptat k tomuto tématu. Koupili jsme neznačkový plotostřih MATRIX (asi 22 ccm, 0,5 kW) a v originálním i přeloženém návodu je uveden mísící poměr oleje s benzínem 1:25 bez udání příslučného typu oleje. Zkoušel jsem tuto směs... celý příspěvek > |
 |
Motorový olej - sekačka s pojezdem, 2.9.2007 Ano, opravdu jen 100 hodin za 10 let. První roky byla využívána intenzivněji, ale pak pozemek, na kterém se vyřádila nejvíce, začal udržovat někdo jiný. Teď už sekám jen okolo domu a to je asi tak 300-400 m^2. Takže se teď celkem fláká. ... celý příspěvek > |
 |
Jaké jsou zkušenosti s křovinořezy Oleo-mac?, 2.9.2007 Mám křovinořez Oleo-Mac 740T (z roku) 1997 - tedy 10 let. Má naběháno 200 motohodin (píšu si). Provozuji ho na brčálově zelený olej (rozlévaný do 1,5 l flašek :-)) ) z Husqvarny - mísící poměr 1:50. 2x ročně doplněno... celý příspěvek > |
 |