|
Nové jabloně, jaké?, 5.2.2008 Ontario mám ve dvou stromech a spolehlivě rodí na zatravněném sadu vybarvená jablíčka pravidelně (lokalita V. klobouky), momentálně je jíme. Je faktem, že trpí strupovitostí i hodně červivostí ale jinak dobré. Četl jsem někde v knížce, že Američané... celý příspěvek > |
 |
šárka, lokalita 11 km od Luhačovic směr Val. Klobouky nadmořská výška 400 m.n.m, 5.2.2008 Vysadil jsem "módní" odrůdu deklarovanou jako odolnou šarce a to JOJO patentovanou myslím v Německu. Oblast Val. Klobouky. Zatím stromky nerodí jsou druhým rokem v zemi a letos to bude třetí ale korunky mají nádherné jaké se u švestek... celý příspěvek > |
 |
|
 |
malotraktor, 16.1.2008 Ja jsem právě diskutoval se známima a někdo tvrdí že mě bodou trpět ložiska nebo diferák. Myslím v terénu pokud mi to někde nadskočí a tak. Tak aspoň mám nějakou pozitivní zkušnost, že by mě to mohlo zvládnout. A ještě, když se vrátím k... celý příspěvek > |
 |
malotraktor, 15.1.2008 Může mi někdo poradit. Koupil jsem motor slavia 28 T 120 je to dvou válec na pohled se zdá že je to těžký motor. A chtěl jsem zhotovit traktor. Tak jsem koupil nápravy z Ara 241. Ale vůbec jsem si neuvědomil že mě může trpjet přední náprava... celý příspěvek > |
 |
odolnost proti strupovitosti, 8.1.2008 Američané tvrdí, že my nedoceňujeme ONTARIO. To totiž má po 8-mi měsících skladování více vtamínů, než Golden utržený ze stromu. |
 |
Černání vařených brambor, 6.12.2007 Zná někdo odpověď na problém černání brambor po vaření nebo již během vaření? Není to prvně již jednou se tento problém objevil. Zakoupili jsme brabory na zimní uskladnění někde z Vysočiny a po uvaření nebo i po vytažení z lednice kdy se odloží k... celý příspěvek > |
 |
Husqvarna 340, 2.12.2007 Koupil jsem ji v Hadresu před 5 lety za cca 8500. Zatím bez problémů. |
 |
I toto je Mountfield, 30.11.2007 Ne, v zimě bývá zima :))) |
 |
Malotraktory - srovnání Vari, Dakr a Robot - máte někdo zkušenosti?, 26.11.2007 Co se týká obsluhy Vám věřím, ale jak jste hodnotili spolehlivost? Jak dlouho je na trhu Agzat a jak dlouho Vari!! |
 |
Lze využít drtič větví i na ovoce?, 19.9.2007 Nejste blázen??? |
 |
|
 |
Durancie a šárka, 13.9.2007 Mám asi polovinu sadu duranzií. Podle mne duranzie je naprosto odolná šarce a to jak v ovoci, tak v příznacích na listech. Jinak duranzie umí dobře zarodit dokonce se i přeplodí. Strom duranzie má výrazně kratší životnost v porovnání se švestkou,... celý příspěvek > |
 |
Jaký druh švestky na slivovici?, 10.9.2007 Plně dávám za pravdu, že kvalitě kvasu a kvalitě úplně dozrátého ovoce se věnuje malá pozornost. Prodávám již létá pouze kvas. Já ty švestky sbírám, dokonce nepřipouštím ani stopky. Kvas "nastartuji" částí rozdrceného ovoce nebo rozdrcených renklót v... celý příspěvek > |
 |
Jaký druh švestky na slivovici?, 9.9.2007 Vysadil jsem několik odrůd švestek ve stejnou dobu (3. rok) a pečlivě je pozoruji a musím konstatovat, že nejhůře s odolností vůči šarce je Valjevka. Už jsou zasaženy oba stromky a listy jsou drobné. Stromky výrazně trpí. Trochu trpí i Stanley ale ne... celý příspěvek > |
 |
muj chutovy zebricek, 23.8.2007 Pro pěstitele v horších podmínkách mohu doporučit odrůdu, která tu ještě nebyla uvedena a to Bancroft Red. Není nějak významná chutí, ale dává spolehlivě úrodu jablek bez větší strupovitosti nečervavých a skladovatelných do nové úrody. |
 |
muj chutovy zebricek, 22.8.2007 Dukát je jablko chutné a má jinou výhodu, je možné jej konzumovat téměř po očesání a při dobrém skladu i v dubnu. To jsem si u této odrůdy cenil. Zvonkové je jablko zajímavé ale v obchodě se vedle jiných běžných odrůd neprodalo. Proste není... celý příspěvek > |
 |