Příspěvky uživatele - 175.250

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Přesazování švestek (durancií), 20.9.2008
Z příspěvku není jasné jaký je průměr kmínku. Zásada je taková, že se přesazuje v období vegetačního klidu a ten nastává po zhozu listí a to je tak v druhé polvině října, záleží na lokalitě. Pokud ale máte čas a přesazováním nechcete udělat stromku... celý příspěvek >
hnojení ovocných stromů, 18.9.2008
Vysadil jsem časem mnoho stromků, tak 150 a i dokonce dělal pokusy jak rostou podle toho jak byla připravena jáma a další. Můžu potvrdit to co tady už někdo píše jáma průměru 150 cm nebo 120 x 120 cm ale ta hloubka větší, tak 80 cm. Když jsem to... celý příspěvek >
Letošní strupovitost jabloní, 16.9.2008 Obsahuje fotku
Takto bídně to vypadá letos.
Jak na jabloně?, 16.9.2008
Ve své sbírce ovocinářských knih považuji "Kudriavce" za super knížku svými názornými ilustracemi. Krom toho pro ovocnáře amatéry jsou vhodné knížky: Antinín Dvořák - Pěstování jabloní Gustáv Čejka a kolektiv-Radíme zahradkárom Vadimír... celý příspěvek >
Zkušenosti s pološvestkou Jojo, 12.9.2008
Také mám 3 stromky Jojo na Valašsku. Platí to co již bylo sděleno. Dosti trpí monílií asi 1/4 plodů, řekl bych stejně jako okolní duranzie. Také některé jsou zdvojené. Chuť nic moc ale zato velké plody ve srovnání s domácí švestkou. Je zajímavé, že... celý příspěvek >
řez natírat či ne?, 8.9.2008
Docela správný postřeh a taky souhlasím. Mám na zahradě kolem 100 ovocných stromů a i když na ně hledím s láskou, tak se s nimi moc "párat" nemohu a ošetřuji to dosti radikálně a přiměřeně efektívně. A taky razím zásadu, že... celý příspěvek >
řez natírat či ne?, 6.9.2008
Pěstuji švestky jak pravé, tak duranzie mnoho let a mohu souhlasit stím, že rána (pokud je větev správně uřezaná a ne "amputována") se má dobře ošetřit a to nejlépe voskem. Jinak tam postupuje nákaza dřeva do hlouky aniž by to bylo patrné... celý příspěvek >
Jak se jmenuje - rychle kvete?, 28.8.2008
Tak jsem se šla ráno schválně na tu moji kytku podívat. Květy jsou úplně stejné s vaší kytkou, ale listy jsou úplně jiné, nedělené.Tak co to mám?
Jak se jmenuje - rychle kvete?, 27.8.2008
Taky jsem si ji koupila ve Věžkách a kvete, ale kvůli jiným činnostem jsem nestihla pozorovat, jak rozkvétá.Budu se na to muset zaměřit. No a koupila jsem ji jako netykavku, nebo půpalku.Už si to ani nepamatuji, ale nějak tak to... celý příspěvek >
Bosenská švestka, 22.8.2008
Když je debata o Bosenských švestkách, tak popíši jednu, kterou jsme měli na dvoře v padesátych létech a také se jí říkalo "bosenská" a musela být sázena před 2. svět. válkou (Záp. Slovensko). Byl to velmi vzrostlý strom na kterém krom krom jiného... celý příspěvek >
Starkinson, 16.8.2008
Pokud to hodláte pěstovat, radím nejdříve ochutnat. Tak fádní a nevýrazné (chutí) jablko snad ani neexistuje a před mnoha lety jsem je likvidoval.
můžu ještě zachránit staré jabloně?, 11.8.2008
Taky píši z Valašska a potvzuji Váš postřeh, že letošní strupovitá a popraskaná jablka nemají snad v historii obdoby. Zkusím to nafotit a uveřejnit zde. To se hned tak nevidí a to přitom jaro bylo na srážky poměrně skoupé.
Jestě k šarce, 6.8.2008
Doplnil bych správnou informaci pana Vysloužila. Ano dá se obnovit půdní vyváženost tou hlubokou orbou (říká se tomu rigolace a dělá se to i při obnově vinohradů). Jsou to brázdy tak 60, 70 cm hluboké a především se odstraní tzv. půdní únava. Já ale... celý příspěvek >
Napadené listy jabloně, 27.7.2008
S největší pravděpodobností se jedná o fyziologickou poruchu zvanou "skvrnitost listů". Příčin je mnoho: -stromy se silným růstem - půda (lépe vlhčí se silnější vrstvou ornice ež písšitá a suchá) - zabránit se dá i regulací růstu -... celý příspěvek >
Letošní strupovitost jabloní, 26.7.2008
Prosím sdělte názor na vývoj strupovitosti u jabloní v letošním roce. Je to podle mého soudu něco nevídaného a úroda běžných odrůd je zcela zničená. Je to takový výskyt jaký jsem nezaznamenal snad v posledních 35 letech. Většina jablek má taky... celý příspěvek >
Další diskuze:  4142434445>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika