Příspěvky uživatele - 175.250

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Podzimní řez nově zasazených slivoní, 22.10.2008
Já osobně bych zakázal prodávat špičáky pro další výsadbu. S tím si amatér neporadí. Korunka se zapěstuje ve školce tehdy, když má stromek po celé výšce postranní obrost. Ten se odřeže všechen a v horní části se ponechá několik pupenů, které potom... celý příspěvek >
Urychlení hnití jablek, 22.10.2008
Vzhledem ke špatnému roku mám na kompostišti ohromnou skádku nekvalitních jablek. Dotaz zní jak urychlit jejich hnití, protože s tím mám špatné zkušenosti. Jakmile to zaházím hlínou nebo kompostem, tak jsou někté schopné se pod tím vydržet neshnilé i... celý příspěvek >
Obnova sadu - 60ti leté švestky, 20.10.2008
Obnova starého sadu je předem stracená práce. Musíte si uvědomit, že půda je vyčerpaná a to hlavně ze stopových prvků a otrávena kolem starých kořenů prvky, které kořeny po léta nemohly přijmout. Paltí jak je v literatuře napsáno, "nový sad na... celý příspěvek >
fíkovník, 16.10.2008
Tak mi to nedá, abych se nepřipojila.Letos v červnu jsem si z Itálie přvezla rostlinku, kterou jsem vytrhla na pláži.Domnívala jsem se, že jeto fíkovníik.Měl jen asi 10 cm.Do dneška má asi metr.Krásně se rozkošatil.Asi před měsícem mu v paždí listů... celý příspěvek >
Durancie, 13.10.2008
Dobrý den, může někdo poradit, jak předejít plísni na plodech durancie.Bohužel se mi na toto téma nepodařilo nic najít, a jak zde již bylo zmíněno-je to přece jen dobrá odrůda na pálení,)rád bych si tedy durancie ve výsadbě udržel, bohužel však... celý příspěvek >
Tak nevím, jestli mi fakt prodali Idared, 8.10.2008 Obsahuje fotku
Takto vypadá letos Idared u mne. Strupatý, škaredý a ještě poznačen kroupama. Posílám foto, pokud se to zdaří.
Kdo pozná jablko?, 7.10.2008
Existuje i pozdější kniha "Pěstování jabloní" od A. Dvořáka, kde je taky mnoho fotografií a všechno jen o jabloních. Pak existuje slovenská pomologie od šlechtitele (specializuje se na broskvoně) Cifraniče.
Jak se zbavit toho plevele a zahnědlé trávy, 5.10.2008 Obsahuje fotku
Potřebuju vědět jak se zbavit tohoto plevele a zahnědlé trávy.
Neznámá odrůda jablka, 3.10.2008
Děkuji za reakci pane Vysloužile ale myslím, že Starkrimson to nebude. Ten jsem na zahradě měl a ten vypadal úplně jinak, protáhlý a vysoce žebernatý. Odrůda na snímku má odlišné znaky hlavně co se týče chuti a skladovatelnosti (krátká). Na druhé... celý příspěvek >
Neznámá odrůda jablka, 2.10.2008 Obsahuje fotku
Mám asi 15-ti letou jabloň, která plodí celkem nezajímavá jablka a předtím, než ji odstraním bych rád zjistil o jakou odrůdu se jedná. Ovoce je dosti strupaté, nevýrazné chuti s malou dobou skladovatelnosti cca 2 měsíce. Co je zajímavé, že dužina je... celý příspěvek >
Roundup - likvidace trávy, 1.10.2008
Mohu letos potvrdit, jak Roundup působí na 3 leté stromky (TOPAZ). Omylem jsem vzal láhev s rozdělaným postřikem míst toho na mšice a ručným postřikovačem (takový spíše spray) jsem ošetřil konečky lednoletých výhonů. Stromky během 2 měsíců uhynuly i... celý příspěvek >
Jak prořezat velmi staré jabloně, 1.10.2008
Literatura tvrdí, že větev má růstovou polohu (max. snaha růst a málo plodit) a to do 45°od terminálu, pak polohu rodivosti tedy když se větev odkloní o více jak 45°a taky přiměřeně prodlouží a pak má polhu odumírající a tudíž převislou. Aby... celý příspěvek >
Odstranění pařezu, 28.9.2008
Tak podobně odstraňuji pařezy (už mnoho) to jest s kmenem a pahýlem na uvázání lana. Kolem stromu dělám výkop asi 50 až 60 cm široký a přesekám první řadu kořenů tak že odstaním asi 30 cm aby se mne do mezery ještě vešel rýč a pak tahem za lano... celý příspěvek >
termín sklizně, 26.9.2008
To co si myslíte se označuje "sklizňová zralost" a určuje se velmi obtížně, neboť často vyžaduje praktické zkušenosti a odborné posouzení několika znaků společně (např. barvy slupky, konzistence dužiny, chuti a pod). Tolik citace z knihy... celý příspěvek >
Jaké odrůdy jabloní pro 420m n.m, 21.9.2008
Přesně v této výšce mám sad o rozloze asi 33 arů a tak 80 různých ovocných stromů na Valašsku.  Zkusil jsem mnoho odrůd a časem "zatratil" a co mne teď přetrvává a jeví se jako spolehlivé je Matčino, Prima, Ontário, James Grieve, Stark... celý příspěvek >
Další diskuze:  4142434445>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika