Příspěvky uživatele - 175.250

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Ontario, 4.11.2008
Souhlas pane, je to můj případ akorát ty Ontária zacíčnáme konzumovat tak kolem Velikonoc. Zvonkové je zvláštní případ. Já ho měl rád ale se nedalo prodávat. Lidé chtěli červené a navíc po delší době ve skladu trochu krabatělo akoby vysychala tenčí... celý příspěvek >
Ontario, 3.11.2008
Doslova souhlasím s panem Zavřelem co se týče ONTARIA. Pěstuji je přes 40 let a pořád na těch 2 stromcích. Američané říkají, že my Evropané neumíme docenit tuto odrůdu, která na konci skladování má víc vtamínu C, než Delicius utržený ze stromu.... celý příspěvek >
Jahody ze stromu, 2.11.2008
Moruše znám, ty to nebyly. Už jsem něco zaslechl o ovocí, které se nějak jmenuje jako nějaké "psílie" nebo podobně a patří do citrusů a mělo by to v našich podmínkách růst jenom dostatečně chráněné. A tam to bylo ve dvoře na sluneční straně... celý příspěvek >
Jahody ze stromu, 1.11.2008
Jako malý kluk jsem se setkal s jahodami obíranými ze stromu (Lokalita Hlohovec SK) nebo spíše vzrostlého keře. Jahody měly trochu kyselou chuť ale kompoty z nich byly vynikající. Od té doby jsem to nikde něvidel a tak nevím vůbec o jaké ovoce se... celý příspěvek >
Odstranění pařezu, 28.10.2008
"Omlouvám se neměl jsem po ruce nic většího" ale ten "nedužák" měl asi 80 kg jablek, které jsem muselm otřepat a vyhodit. Měl asi 15 let, mohu spočítat letokruhy nebo vyfotit ty hlavní větve, pořád leží vedle.
Odstranění pařezu, 28.10.2008 Obsahuje fotku
Před chvílí jsem tzv. "live" udělal jeden menší pařez, takový ten půhodinový a přidal snímky duranzie, to je tak "hodinový", ten jsem dělal dopoledne.
Odstranění pařezu, 28.10.2008
Vážený pane, dělám to přesně tak, právě dopoledne jsem položil 2 staré duranzie. Někdy a to už tuším předem a ponechám kmen až někam k terminálu a naváži provaz abych lépe kýval se stromem. Kořeny ve vrchní vrstvě někdy sekám dvojmo aby mne vypadl... celý příspěvek >
Zelené jablko - opravdu Boikovo?, 26.10.2008
Souhlas s panem Vysloužilem, Ontario je jen jedno. V posledním příspěvku "Urychlení hnití jablek" je na levé straně Ontario a je jasně vidět líčko červeno fialové. Toto vybarvení je u sadu zatravněném výraznější (tvrdí se, že je tam jiná... celý příspěvek >
Urychlení hnití jablek, 26.10.2008 Obsahuje fotku
Kdyby nějaká moštárna přistavila kontejner, tak je dostanou zadarmo ale vozit je tam za korunu nebudu. Zde je foto jak to zatím vypadá, než nějak s tím naložím
Valjevka, 26.10.2008
Vysadil jsem Valjevku ve dvou kusech a zklamala mne co se týče deklarované toleranci k šarce. Tak hnusně poškozené listy šarkou a ještě drobné jsem neviděl. Nastalo to asi třetím rokem. Plody nějaké sice dozrály ale odstranil jsem již jednu a u druhé... celý příspěvek >
Jakou jabloň do zahrádky, 26.10.2008
Zkoušel jsem Šampion mnoho let a má přednosti i nedostatky. Velmi dobře a přirozeně bez větších zásahů tvoří korunu. Plod je chutný a vzhledný, pokud není strupovitý dobře se prodával. Nevýhodou je, že na různých podnožích má různou plodnost a dosti... celý příspěvek >
Urychlení hnití jablek, 24.10.2008
Děkuji za informaci, to se mne již podává jako, že by to mohlo fungovat. Já už zkoušel ledacos i to zakopání do hlubokých jam, jak tady vzpomenul pan Vysloužil a pak se to 2 roky propadalo. Někdy zakopané do kompostu některé jablka přežijí i 2 roky a... celý příspěvek >
Podzimní řez nově zasazených slivoní, 23.10.2008
Váš názor Vám neberu jenom oponuji na základě zkušeností, že nikdy mne u zasazeného šičáku po zastřižení a ponechání potřebného počtu pupenů + 1 do rezervy nevyrašila taková korunka (prostě mizérie) jako ta ve školce po ořezání postranního obrostu,... celý příspěvek >
Náhrada za Idared, 23.10.2008
Idared spočátku byl dobrý ale čím dál víc po letech bylo ovoce strupatější až nepoužitelné. Tak jsem všechny stromy nahradil a to těmito odrůdama. Rubinola, Bancroft Red a nejnověji doplnil Angold. Ta ještě nerodila.
Urychlení hnití jablek, 23.10.2008
Děkuji za rady ale pořád se mne zdá, že to není ono. Mám tam pro představu asi 15 až 20 kolečk těch jablek. Dříve se to v okolí zkrmovalo ale chovatelé se přirozenou cestou vytratili a už nikdo nic nechová. Výkup před 15 -20 lety dával korunu a více... celý příspěvek >
Další diskuze:  3637383940>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika