|
Ontario, 4.11.2008 Souhlas pane, je to můj případ akorát ty Ontária zacíčnáme konzumovat tak kolem Velikonoc. Zvonkové je zvláštní případ. Já ho měl rád ale se nedalo prodávat. Lidé chtěli červené a navíc po delší době ve skladu trochu krabatělo akoby vysychala tenčí... celý příspěvek > |
 |
Ontario, 3.11.2008 Doslova souhlasím s panem Zavřelem co se týče ONTARIA. Pěstuji je přes 40 let a pořád na těch 2 stromcích. Američané říkají, že my Evropané neumíme docenit tuto odrůdu, která na konci skladování má víc vtamínu C, než Delicius utržený ze stromu.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jahody ze stromu, 2.11.2008 Moruše znám, ty to nebyly. Už jsem něco zaslechl o ovocí, které se nějak jmenuje jako nějaké "psílie" nebo podobně a patří do citrusů a mělo by to v našich podmínkách růst jenom dostatečně chráněné. A tam to bylo ve dvoře na sluneční straně... celý příspěvek > |
 |
Jahody ze stromu, 1.11.2008 Jako malý kluk jsem se setkal s jahodami obíranými ze stromu (Lokalita Hlohovec SK) nebo spíše vzrostlého keře. Jahody měly trochu kyselou chuť ale kompoty z nich byly vynikající. Od té doby jsem to nikde něvidel a tak nevím vůbec o jaké ovoce se... celý příspěvek > |
 |
Odstranění pařezu, 28.10.2008 "Omlouvám se neměl jsem po ruce nic většího" ale ten "nedužák" měl asi 80 kg jablek, které jsem muselm otřepat a vyhodit. Měl asi 15 let, mohu spočítat letokruhy nebo vyfotit ty hlavní větve, pořád leží vedle. |
 |
Odstranění pařezu, 28.10.2008  Před chvílí jsem tzv. "live" udělal jeden menší pařez, takový ten půhodinový a přidal snímky duranzie, to je tak "hodinový", ten jsem dělal dopoledne. |
 |
Odstranění pařezu, 28.10.2008 Vážený pane, dělám to přesně tak, právě dopoledne jsem položil 2 staré duranzie. Někdy a to už tuším předem a ponechám kmen až někam k terminálu a naváži provaz abych lépe kýval se stromem. Kořeny ve vrchní vrstvě někdy sekám dvojmo aby mne vypadl... celý příspěvek > |
 |
Zelené jablko - opravdu Boikovo?, 26.10.2008 Souhlas s panem Vysloužilem, Ontario je jen jedno. V posledním příspěvku "Urychlení hnití jablek" je na levé straně Ontario a je jasně vidět líčko červeno fialové. Toto vybarvení je u sadu zatravněném výraznější (tvrdí se, že je tam jiná... celý příspěvek > |
 |
Urychlení hnití jablek, 26.10.2008  Kdyby nějaká moštárna přistavila kontejner, tak je dostanou zadarmo ale vozit je tam za korunu nebudu. Zde je foto jak to zatím vypadá, než nějak s tím naložím |
 |
Valjevka, 26.10.2008 Vysadil jsem Valjevku ve dvou kusech a zklamala mne co se týče deklarované toleranci k šarce. Tak hnusně poškozené listy šarkou a ještě drobné jsem neviděl. Nastalo to asi třetím rokem. Plody nějaké sice dozrály ale odstranil jsem již jednu a u druhé... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jakou jabloň do zahrádky, 26.10.2008 Zkoušel jsem Šampion mnoho let a má přednosti i nedostatky. Velmi dobře a přirozeně bez větších zásahů tvoří korunu. Plod je chutný a vzhledný, pokud není strupovitý dobře se prodával. Nevýhodou je, že na různých podnožích má různou plodnost a dosti... celý příspěvek > |
 |
Urychlení hnití jablek, 24.10.2008 Děkuji za informaci, to se mne již podává jako, že by to mohlo fungovat. Já už zkoušel ledacos i to zakopání do hlubokých jam, jak tady vzpomenul pan Vysloužil a pak se to 2 roky propadalo. Někdy zakopané do kompostu některé jablka přežijí i 2 roky a... celý příspěvek > |
 |
Podzimní řez nově zasazených slivoní, 23.10.2008 Váš názor Vám neberu jenom oponuji na základě zkušeností, že nikdy mne u zasazeného šičáku po zastřižení a ponechání potřebného počtu pupenů + 1 do rezervy nevyrašila taková korunka (prostě mizérie) jako ta ve školce po ořezání postranního obrostu,... celý příspěvek > |
 |
Náhrada za Idared, 23.10.2008 Idared spočátku byl dobrý ale čím dál víc po letech bylo ovoce strupatější až nepoužitelné. Tak jsem všechny stromy nahradil a to těmito odrůdama. Rubinola, Bancroft Red a nejnověji doplnil Angold. Ta ještě nerodila. |
 |
Urychlení hnití jablek, 23.10.2008 Děkuji za rady ale pořád se mne zdá, že to není ono. Mám tam pro představu asi 15 až 20 kolečk těch jablek. Dříve se to v okolí zkrmovalo ale chovatelé se přirozenou cestou vytratili a už nikdo nic nechová. Výkup před 15 -20 lety dával korunu a více... celý příspěvek > |
 |