Příspěvky uživatele - 175.250

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Urychlení hnití jablek, 14.11.2008
Vůbec nic nemám proti těm, kteří mají jiný názor. Jen je otázkou do jaké míry je pro ptactvo učitečné jej krmit, zda jim tím neubližujeme, zda se nevykašlou na tem hmyz a zda když krmivo není nezapomněli lovit?
Pěstování č. rybízu ve stěně, 13.11.2008
Zásady výkonného pěstování rybízu jsou dosti propracovány a platí to zmlazování asi tak, že černý s letorosty max. 3 roky a červený max. 5 let a samozřejmě pouze přiměřený počet výhonů. Já hned po očesání vyhodím ty některé již staré a nově vyrašené... celý příspěvek >
Urychlení hnití jablek, 13.11.2008
Vážený pane, vy už jste "smyslupně" vypěstoval nějaké ovoce? Neumím si představit nechat na 10-ti až 20-ti stromech po půl metráku jablek a aby to tam zůstalo do jara. Krom toho na kopostišti je to odkryté a nají se tam veškeré ptactvo ale... celý příspěvek >
Re: Jak se zbavit starých ořešáků - sousedů?, 12.11.2008
Ořešák je mimořádně vhodný pro posezení neboť odpuzuje hmyz. Tak tvrdí literatura
Urychlení hnití jablek, 11.11.2008
Není nic lepšího, než si "zapěstovat" ptactvo a potom sežerou celou úrodu třešni. Co sežerou,  ozobávají a padá to na zem. Kvůli tomu jsem třešně zrušil. Jinak na jblkách si u nás pochutnávají hejna Brkoslava severského, kterého jsem... celý příspěvek >
Lískové ořechy, 8.11.2008
Mám letité praktické zkušenosti s pěstováním šlechtěné lísky (velké plody) ale v poslední době jsem to zrušil celkem, sice udržuji jako genetický fond jeden keř ale pěstování jsem vzdal. Naposled někdy v roce 1970 jsme měli úrodu asi 30 kg a poté to... celý příspěvek >
Stagnace Kamčatské borůvky, 8.11.2008
Můj problém netkví v květu ale v tom, že keře ač zasazené ze zakořenovacích nádob vůbec nerostou a já v podstatě nevím proč a co je nejhorší ani nevím jak by měly růst, kolik za rok, zda mají odnožovat, nebo se mají řezem vyprovokovat a o tom zde... celý příspěvek >
Stagnace Kamčatské borůvky, 8.11.2008
Tvar plodu je hodně podivný. Samozřejmě tmavě modrý, hodně protáhlý a jakoby mírně hranatý, tedy náznak, připomíná to tak trochu tvarem drobné "burizony". Zraje koncem května. Původně jsem si myslel, že když to roste na Kamčatce, tak by to... celý příspěvek >
Stagnace Kamčatské borůvky, 7.11.2008
Před focením jsem odstranil orginální visačku, kde je napsáno "Kamčatská borůvka, Modrý Triumf) a prodával mne to sám pěstitel pan Chovanec.  Posadil jsem to sice na zatrávněném sadu ale do jámy s kopostem a lepší hlínou ale plevel... celý příspěvek >
Stagnace Kamčatské borůvky, 7.11.2008 Obsahuje fotku
Asi 3 roky mám posazeno několik hnízd Kamčatské borůvky Modrý Triumf od šlechtitele z Lipníka n/B a nějak to "čučí" v zemi. Zatím to mělo asi 10 plodů dohromady a vůbec to neroste ani neodnožuje a nevím co s tím dělat. Hnojit nebo stříhat?
Odrůda mutsu, 7.11.2008
Plody jsou obzvláště veliké, viděl jsem je na výstavě. Chuť je sladce nakyslá, málo aromatická a pouze průměrná. Pro drobné zahrádky je méně vyhovující bujný růst.
Jahody ze stromu, 6.11.2008
S odstupem času nejsem schopen říci, zda to byl přesně ten strom. Mne se pořád vybavuje, že ty plody byly malé, to znamená, že velikost by odpovídala, pravděpodobně měly špičku jako klasické jahody a při přímém konzumu byly kyselé a proto se... celý příspěvek >
Náhrada za Idared, 6.11.2008
Zajímal jsem se o Melrose a během asi 20 let jsem posadil 3 stromky, které byly deklarovány jako Melrose a jak zaplodily, tak to bylo něco jiného. Je faktem, že jsem to vždy koupil ne ve velké prodejně ale někde na trhu a pod. Naposled se to ukázalo... celý příspěvek >
Stříhání, 5.11.2008
Čekal jsem od pana Vysloužila, že Vás upozorní, že s řezem (do živého) u švestek bych byl opatrný, švestka není jabloň. Snáší jem velmi mírný řez.
Tak nevím, jestli mi fakt prodali Idared, 4.11.2008
Idared má zvláštní a nezaměnitelnou chuť. Neříkám, že je nejlepší ale se pozná. Zavřít oči a když budete cítit něco mezi slabým acetonem a pitralonem, tak je to ono. Žádné jiné jablko takovou příchuťnemá.
Další diskuze:  3637383940>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika