Příspěvky uživatele - 175.250

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
55 let stara jablon - prorezani (foto) - je to moc?, 3.4.2009 Obsahuje fotku
Nepotěším, je to špatně. Strom nebude růst do nekonečné délky a potřebuje zmlazení. Prostě zhodit 1/2 až 2/3 koruny aby byly opět přírůstky a tvořilo se nové plodonosné dřevo. Ale to není jednoduché ve stručnosti vysvětlit ty zásady ale zhruba tak... celý příspěvek >
střih mladé švestky - konkrétně, 3.4.2009
Každý na podzim vysazený stromek se musí řezat, zdůrazňuji řezat ostrým nožem, ne stříhat. Stříháním se drtí větévka a to pak se špatně hojí. Zvláště u peckovin pečlivě zamáznout jinak pupen vyslepne. Nechává se poslední pupen jako ven z koruny u... celý příspěvek >
Pomoc s určením odrůdy, 3.4.2009
Kontroloval jsem znaky podle knihy (A. Dvořák, Pěstování jabloní) a všechny poisované a vyčtené z fotografií sedí. Takže asi Švýcarské oranžové.
Konec šlechtěných švestek na Valašsku?, 30.3.2009 Obsahuje fotku
Reaguji na vyjádření pana Vysloužila. Vysoká hladina spodní vody nepřichází v úvahu, sad je na dosti velkém jižním svahu, přehnojení také ne, nehnojím. Nesprávně načasovaný řez to nevím co se pod tím myslí. U 15-ti letého stromu jsou stejné příznaky... celý příspěvek >
Konec šlechtěných švestek na Valašsku?, 30.3.2009
Jsem vděčen za jakýkoliv poznatek na problém, který jsem popsal a který jsem nabídl ke studiu i jednomu výzkumnému ústavu ale jeho reakce byla jaksi vlažná. Co se týče toho odumíraní mám zkušenost takovou. Čačanská a její variety jako... celý příspěvek >
Pěstování melounů v Praze, 29.3.2009
Na konci března se mi to zdá trochu brzo. Snad kdyby se měly sazenice přesadit do skleníku tak to má smysl. Já osobně hodím semínka přímo ven do černé netkané textílie a přikryju je fólií a to po 20 dubnu.Pár sazenic si předpěstovávám jen pro účely... celý příspěvek >
Ostružiníky beztrnné, 29.3.2009
Odrůdu Thornfree už nemáme před třemi roky vymrzla i s kořeny a tak na jaro už nevyrašila. Se zmrznutím výhonů jsme měli skoro každoroční problémy, a pro její pozdní zrání jsme ochutnali jen část plodů zbytek na začátku října zmrznul.Chuťově považuji... celý příspěvek >
Konec šlechtěných švestek na Valašsku?, 29.3.2009 Obsahuje fotku
Jenom dovětek. Fotky byly udělány dnes dopoledne.  Samozřejmě tyto uvedé fotky resp.  metlovité korunky se diametrálně a na dálku odlišují od pěkně vyhlížejících korunek švestky domácí a duranzií.  Poslední foto ukazuje metlovitou... celý příspěvek >
A teď ještě ukázka jak to dopadlo s přeroubováním domácí švestky na čačanskou. Z počátku dobře se větvě vyvíjely, mohutněly, rodily a pak najednou tak jak ostatní stromy jevily tytéž příznaky začaly prosychat. Větvě jsem uřízl a stromy se pomalu... celý příspěvek >
Se setrvačnosti udržuji 2 stromy Čačanské, které jsou v rodivosti ale poznamenané každoročním uschnutím takových metlovitých jednoletých přírůstků a to se nedá nazvat stromem ani nejde udržet korunu, zkrátka metly. Viz fot.
Co je zajímavé, tak Stanley i JOJO má na silnějších větvích nějaké zacelujíci se jizvy o jejichž původu nemám ani potuchy a může to souviset s odumíáním. Valjevka tyto příznaky nemá. Co je ještě zajímavé, tak stromky vykazují jinak mimořádnou... celý příspěvek >
Volně navazuji na dřívější příspěvky "neznámý důvod odumíraní letorostů šlechtěných švestek. Prohlídky stromků ukazují opět po zimě odumřetí části výhonů ze spodu. Týká se to zejména švestek "Valjevka, Stanley a JOJO". Domácí,... celý příspěvek >
Špičák, jak dál?, 28.3.2009
Úplný souhlas. Dokonce jsem na jiném vlákně vyslovil názor (a byl jsem kritizován, dobře mi tak), že pro neznalé "sadaře" bych zakázal prodávat špičák jako že si amatér založí korunu. Založí a špatně a ještě to zpoždění.
roubování, 28.3.2009
Větší ujímatelnost roubů peckovin jsem dosáhl až jsem někde vyčetl v literatuře, že idealní čas je u švestek, když švestky naznačují bílý květ. Používám kopulaci, polovinu pásky a malý kolíček na prádlo, mám volné obě ruce při zakládání úvazku.
Špičák, jak dál?, 28.3.2009
Pravidla pro založení korunky jsou. Zvolíme nebo odhadneme výšku kmínku a k tomu 6 pupenů navrch a tam to uřezat. Nižší pupeny vyslepíme. Stejně korunka ze špičáku po prvním roce nic moc. Někdy je lepší nechat zakořenit a až se vytvoří postranní... celý příspěvek >
Další diskuze:  3637383940>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika