|
Kosa, 22.6.2009 Se zájmem jsem si přečetl co to o kutí kosy a i když to již někdo načal, tak nikdo neřekl důvod přesně proč se kuje kosa. Tudíž dávám otázku a čekám, kdo to zodpoví veřejně jej pochválím. Za mých mladých let to byla otázka u maturity na průmyslovce a... celý příspěvek > |
 |
Množení ořešáku, 21.6.2009 Tak aby nebyla na roubovance jen chvála tak náš 11 let starý roubovaný ořech odrůda Seifersdorfský měl prvních 5 plodů až loni letos opět nic. 12 let starý semenáč měl taky první plody loni - daleko víc než na roubovaném a i letos... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Potlačení plevele Kakost luční, 19.6.2009  Děkuji za nápovědu, takhle jsem neuvažoval, že by se to podporovalo títmto. Ano poseču rozprostřu a nechám prorůst a to okamžite jak se tam nastaví určitá mikroflóra, tak to uhnije ale asi semana přežijí. |
 |
Potlačení plevele Kakost luční, 19.6.2009 Mám stejný problém akorát trávu nesuším pro další využití. Kdyby nebyl večer, tak ofotím rozhraní mého sadu a zanedbaného sadu vedle, kde "nasadil" soused již třetím rokem vždy 4 ovce vlastně barany a tráva se tam vrátila a kakost jakoby... celý příspěvek > |
 |
Durancie, 19.6.2009 U Duranzie naprosto normální. Mám je na zahradě a hodně. Dřívější nástup do plodnosti mají nižší tvary (pokud se to podaří) a téměř neřezané. U Duranzie se s výchovním řezem moc nepochodí. Stjně se snaží se růst podle svého a navíc bují do takových... celý příspěvek > |
 |
O jaký hmyz se jedná?, 14.6.2009  V horním obrázku je ta sametka rudá (Trombidium) a v dolní to co jsem nafotil na terase ale tvar moc nesouhlasí. |
 |
O jaký hmyz se jedná?, 14.6.2009 Zkoušel jsem to porovnat ale je to nějaké odlišné tvarem. Bohužel počítač mne nenahodil heslo a nevím se znovu přihlásit tak asi nebudu moci sem dát fotku. |
 |
Melounoviště 2009, 12.6.2009  Odrůdy, které jsem tu uvedl jsem kupoval zčásti u nás a zčásti v zahraničí přesněji USA. Na příští rok bych rád zkusil i nějaké triploidy - snad se mi podaří sehnat. Fotky - pokud bude co fotit (tím reaguji na zatím dost promněnlivé a chladnější... celý příspěvek > |
 |
Melounoviště 2009, 10.6.2009 Když je tu zmínka o odrůdách tak i já přidám. Letos tedy mám zatím nejvíc odrůd tak jsem zvědav co z toho bude.Jsou to: Lajko II F1, Crimson sweet, Arriba, Royal Majesty, Maribo, Electra, Blacktail Mountain, Moons a Stars, Carolina Cross, OSH... celý příspěvek > |
 |
Průsvitné Letní, 9.6.2009 Žádné závažné poškození tam nevidím. Průsvitné letní není zrovna strom vyznačující se dlouhověkostí, ani že by měl snahu narůst do velkých rozměrů. Poměrně brzy odumírá. Mám s ním nemalé zkušenosti. |
 |
|
 |
O jaký hmyz se jedná?, 8.6.2009 Děkuji za nápovědu. Už jsem to zkontroloval ne webu a nápadně se to podobá barvou a počtem noh. Běhá mne toho tisíce po venkovní terase a chodníku. |
 |
O jaký hmyz se jedná?, 7.6.2009  Na terase domu se nám pohybuje značné množství rychle lezoucího drobného hmyzu do velikosti 1 mm. Je dosti pohyblivý a má bledě červenou barvu. Byl bych rád kdyby to někdo na fotce poznal a správně pojmenoval. |
 |
Sazenice melounu vodního, 4.6.2009 Z čistě matematického hlediska ano. Počítáme-li, že vegetační doba melounu je 70-100 dní (podle odrůdy) dočkáte se prvních plodů koncem srpna a v září. Vše ovšem záleží na počasí - tedy raději suchší počasí a vyšší teploty co nejdele do září. Pokud... celý příspěvek > |
 |
O jaký plevel se jedná?, 1.6.2009 Dosti se to podobá Kakostu lučnímu, mám toho plnou zhradu. Zkuse si "vygoglovat" Kakost a porovnáte. |
 |
Potlačení plevele Kakost luční, 30.5.2009  Slíbené foto kosení i když letos není standardní rok, protože téměř 2 měsíce nepršelo, takže to nebyl takový "prales" |
 |