Příspěvky uživatele - 61.6

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Malá úroda jablek, 8.11.2009
Určitou pojistkou proti neúrodnému roku  - tedy jen ve velkých zahradách - je ponechání několika extenzivně rostoucích stromů starších odrůd. Mám zkušenost, že zejména střídající odrůdy spolehlivě zaplodí, je-li zrovna jejich rok, ať je sezóna... celý příspěvek >
Ředění slivovice, 7.11.2009
   Demitralizovaná voda je nesmysl. Asi jste myslel demineralizovanou. Při destilaci švestek se destiluje taky v kvasu obsažená voda. Takže litr 50% slivovice obsahuje půl litru vody - destilované, nikoli demineralizované.
Hrušková povidla, 25.10.2009
Vyzkoušené mám podobně jako ze švestek: Na dno hrnce 1/4 litru octa, pak 5 kg cvykrájených hrušek, navrch 0.5 kg cukru. Vařit bez míchání přes noc na mírném plameni. Potom rozmixovat a buďto naplnit do sklenic nebo ještě zapéct v pootevřené troubě,... celý příspěvek >
Pozdní hrušky na pálení, 25.10.2009
Když nedáte hrušky do beden, ale hned je rozmixujete, neuděláte velkou chybu. Po očesání již v ovoci mnoho cukru nepřibude - jen nepatrně rozložením škrobů.Část cukru se navíc spotřebuje dýcháním. "Pocit zvýšené sladkosti po uležení je dán spíš... celý příspěvek >
Podnož pro meruňku, 25.10.2009
Možná je to jen můj dojem, ale zdá se mi, že u meruněk se (na rozdíl od jádrovin) vliv podnože na vitalitu stromku trochu přeceňuje. Asi nějaké rozdíly budou, ale ze zkušenosti je potvrdit nedovedu.    Lealu jistě neměli jako semenáč,... celý příspěvek >
Odvětrání slivovice, 18.10.2009
Nechávám slivovici v otevřeném demižonu celý rok. Nalahvuji až po novém pálení.
Jabloň do nadmořské výšky 560 m, 18.10.2009
Goldstar a Jonagold bych asi do té polohy nesázel, opatrně i s Otavou a Rubinolou
Tabulka na správné změření kvasu, 18.10.2009
Odlejte si do skleněného válce   z kvasu trochu tekutiny, tu nechte v místnosti 20st teplé a změřte cukernatost tam.
Listí shrabat nebo použít jako mulč?, 18.10.2009
 Jak poznáte a vyberete   zdravé listí? Já osobně dávám listí na kompost. Mulčuji až v době vegetace. Ale proti gustu...
Určení jablka nemoci, 17.10.2009
U nás se mu říká štítenka zhoubná, ale nemyslím si, že je původcem fleků na jlablkách.
Uskladnění usušeného ovoce, 17.10.2009
Taky jsem po vzoru babičky používal na křížaly plátěné pytlíky,, ale opustil jsem je. Ovoce natahuje vlhko, v menším i cizí pachy. Taky trochu ztrácí aroma (i když ve spíži s pytlíky to pěkně voní).
Cibule - skladování, 17.10.2009
Zásada je, pěstovat cibule, které se dobře skladují a z jarního výsevu místo sazečky. Takovou Alici či Lucy lze skladovat v poůhodě kdekoli do nové cibule.
Nejchutnější odrůdy jabloní - jaké to jsou?, 17.10.2009
Červená mutace - Bohemia se prodává v každé školce. I žluté jsou k mání.  Sám ale marně sháním tmavočervenou mutaci Bohemia dark. Neví o něm někdo?
Co se stromky?, 17.10.2009
Ublížit stromům by to nemělo a když, tak s tím sotva něco naděláme.
Koňský hnůj x vápno, 11.10.2009
Určitě bych nejdřív doplnil základní živiny - N, P, K a humus. Podle čeho soudíte, že je půda chudá na živiny? Skutečně na všechny?
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika