|
Likvidace náletů a pláňat, 9.3.2011 U nás to jsou jenom jabloně. Slivky ani nemáme. Nejsem příznivce chemie, ale stříhání na 2500m2 zahradě je "zábava". |
 |
Likvidace náletů a pláňat, 9.3.2011 Nevím jak se tomu přesně říká, ale máme na zahradě velké množství proutků pláňat ovocných dřevin. Před asi 2ma lety jsem jich většinu ostříhal, ale letos už jich tam je zase celý les. Některé jsou blízko stromům.
Z diskuzí jsem pochopil, že tyto... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Likvidace chrpy a oprava trávníku, 7.3.2011 Ovce bych chtěl nasadit až příští rok a to pouze na část pozemku. Na části pozemku, kde chci Chrpu hubit má být pergola a hřiště pro děti. Když se jí snažím likvidovat sekačkou, tak je tam jen zelená břečka. |
 |
Likvidace chrpy a oprava trávníku, 7.3.2011 Dobrý den,
dávám dohromady starou zanedbanou zahradu na které byla v minulosti vyseta luční tráva. Pak byla asi 15 let nesekána a na zahradě se rozvinul mech a ve velkém i Chrpa... rostlina s fialovým střapatým květem a dužnatým stvolem. Tedy aspoň... celý příspěvek > |
 |
Jaké nůžky nebo pila ma prostřih vysokých větví?, 7.3.2011 Poradí někdo, jak nejefektivněji prořezávat větve u vysokých stromů? Jaké nářadí, jakou značku nebo přímo typ.
Koukal jsem na prodloužené nůžky na větve od Gardeny, Fiskars a cena kolem 2-3tisíc mi připadá šílená za nůžky nebo pilu na tyči. Nicméně... celý příspěvek > |
 |
Staré jabloně a zahrada, 5.3.2011 Děkuju za podporu.
Naštěstí jsem majitel zahrady, tak mám poslední slovo, ale u nás bohužel panuje přesvědčení, že dát zahradu dohromady by bylo složité a jablka mají přece v každém Albertu...! A motorová pila je jediná údržba, kterou u nás... celý příspěvek > |
 |
Staré jabloně a zahrada, 5.3.2011 Dobrý den,
mohu požádat o radu.
Zdědil jsem po mé babičce zahradu, která byla dlouhou dobu neudržovaná. Stromy nebyly stříhány ani nijak ošetřovány, každý strom má několik silných suchých větví, zarostlé koruny a některé stromy jsou napadeny...... celý příspěvek > |
 |
Kdo krade vejce, 8.2.2011 Já mám taky negativní zkušenost s kunou.Už několik roků je má soused vnepořádku na zahradě.Jsou ve dříví a na půdě.Taky jsem se naučila zavírat každý den kurník.Určitě by si kuna vybrala slepici Když slepice zůstane venku přes noc tak ráno najdu jen... celý příspěvek > |
 |
Živý plot - buk nebo habr?, 1.10.2010 Dobrý den, mám dotaz ohledně bukového živého plotu. Jsme úplní laikové a tak nevíme úplně přesně jak a hlavně o kolik buky zastřihávat, aby byl plot pěkně od spodu hustý. Máme živý plot z buku nachového a je nyní cca 1,5 vysoký. Ještě nebyl... celý příspěvek > |
 |
Prosim poznate nekdo co je na fotce?, 11.5.2010 řekla bych že to je vistárie a skutečně vypadá, že se popíná. Vistárie se ale dá pěstovat i jako strom na kmínku. |
 |
|
 |
Přísavník a loubinec, 26.4.2010 přesně tak |
 |
Zinnia, 26.4.2010 dobrý den, já vysévám cínie, afrikány a podobné choulostivější letničky do volné půdy na přelomu dubna a května - těch 14 dní do zmrzlých jim akorát stačí k tomu, aby vzešly a nezmrzly.
Zdravím |
 |
Růže II, 25.4.2010 p.s. no vlastně měl ty dvě, co jsem koupila. Dneska jsem se dívala na moji milovanou eden rose a vypadá to, že jí budu muset střihnout až skoro k zemi. Škoda, byl to už tak krásný keř, přes dva metry. No, alespoň nezmrzla celá.
Dana |
 |
Růže II, 25.4.2010 ahoj Kájo! Jaké historické sis koupila? Já jsem si taky chtěla koupit historické, ale ty co jsem si vybrala, zrovna neměl, tak počkám na podzim
Dana |
 |
Mrazuvzdorný muškát, 25.4.2010 dobrý den, na jiných webových stránkách česká pěstitelka a sběratelka muškátů tvrdí, že je to jen lživá reklama za účelem prodeje a že mrazuvzdorný muškát prostě neexistuje. Možná by k tomu měl co říct pan Janča?
panidana |
 |