|
Magi bylinka, 24.5.2013 Dovoluji si oponovat. Libeček je zcela něco jiného než smil nebo-li maggi :-) |
 |
Škůdce v mátě peprné, 18.5.2013  Před 2 lety jsem našla na zahradě poprvé krásné modrozelené (téměř kovově lesklé) broučky o velikosti cca 1 cm. K mému velkému překvapení se usadili na mátě peprné, kterou sežrali do mrtě, přitahují je i okrasné rostliny obdobně vonící jako... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jilm sibiřský, Ulmus Pumila, Turkestánský brest, 10.2.2013 Děkuji, už pročítám. |
 |
Jilm sibiřský, Ulmus Pumila, Turkestánský brest, 9.2.2013 Dobrý den, potřebuji vyřešit odstínění zahrady od ulice. Uvažuji o osázení živým plotem z jilmu sibiřského. Máte s jeho sázením, pěstováním stříháním a celkovou péčí nějakou zkušenost? Můžete ho doporučit? Jsou nějaká negativa? Děkuji za odpovědi.... celý příspěvek > |
 |
Reznutí smrků na celé zahradě, 13.10.2012 Nevíte, kde hledat odborníka na posouzení stavu stromů? Kácet se mi teda nechce. |
 |
Reznutí smrků na celé zahradě, 13.10.2012  Dobrý den,
dnes jsem s hrůzou zjistil, že všechny jehličnany na zahradě jsou čímsi napadené. Máme čtyři cca 8m vysoké Stříbrné smrky a jeden obyčejný. Na všech zrezivělo jehličí.
Nevíte co by to mohlo znamenat?
Stromy nejsou ani přímo u... celý příspěvek > |
 |
Co je to za odrůdu?, 5.8.2012  Měl bych prosbu, zda by někdo určil odrůdu jabloně na fotce. Máme zahradu po babičce, velmi starou, většina jabloní je už poškozená a napadená různými chorobami, ale letos byla úroda jakou nepamatuji.
Co si pamatuji, tak většina jablek byla... celý příspěvek > |
 |
Rezavá voda ve studni, 15.6.2012 Oba patrně nemáte schopnosti najít si odpověď sami.
Voda vám rezne, protože je vní vysoký obsah železa a mastné skvrny na hladině dělá mangan. Mimo vzhledu nemají oba kovy žádný zdravotní dopad a vyšší koncentrace obsahuje více jak polovina... celý příspěvek > |
 |
Kdy sadit Jiřiny?, 7.4.2012 Dobrý den,
jiřiny sadim až po zmrzlých, není důvod spěchat. Předtím je necham namočené v nějaké nádobě, aby se hodně napily, protože přes zimu jsou scvrklé. V době před výsadbou většinou už začínají klíčit, tak poznáte, zda přežily.
zdravím... celý příspěvek > |
 |
Za jak dlouho vyschne "zmoklej" zahradni domek, 31.7.2011 AHoj,
odhodlal jsem se ke stavbe zahradniho domku srub. konstrukce tl.steny 28mm, strecha 15mm. Bohuzel jsem to jeden den nestihl a v noci zacalo prset a prsi a prsi uz cca 2 dny v kuse..sice jsem na domek natahl plachtu, ale ta je na mnoha mistech... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co patří a co ne do kompostu, 15.7.2011 My dáváme do kompostu i odřezky masa, ale vždy vyhrabeme díru a překryjeme zeminou. Zkoušíme to poslední dobou. Jedinný problém jsou Kosové, kteří rychle zjistili, co manželka na kompost nosí a jsou horší než slepice.
Mimochodem, jsem si v kompostu... celý příspěvek > |
 |
Velké zkrácení, 26.6.2011 Moc děkuji za rychlou reakci a za uklidnění... teď se chystáme zaštipnout o pár centimetrů všechny výhony a další zkrácení necháme asi až na předjaří... ať máme plot tvoří trochu bariéru i přes zimu:-) |
 |
Velké zkrácení, 26.6.2011 Dobrý den, jelikož jsme zahradníci začátečníci, pokazili jsme zastřižení živého plotu z buku. Z původní cca 1,30 m výšky jsme jej zkrátili cca na 1m včetně hlavního kmínku. Chtěli jsme, aby se hezky rozvětvili. Nyní jsem se dočetla, že... celý příspěvek > |
 |
Oprava sekačky, 15.6.2011 Podařilo se vám co mě, před cca 4 lety. Tehdy jsem sekačkou v trávě "našel" zabetonovanou trubku o které nikdo nevěděl...!
Vaše závada... na 100% jste ohnul klikovou hřídel. Docela drahá závada. Mě to tenkrát stálo u motoru BS asi 3500Kč. |
 |
Kryt na studny, 28.5.2011 docela pekna je skruz nad teren s "vymyvanou dlazbou" jako např. vymývané skruže a zákrytové desky od firmy Beton Brož. |
 |